En vegetarlasagne der smager af kødlasagne? Ja tak!
Som jeg lovede jer, da jeg delte ugens madplan i mandags, kommer her opskriften på mit bud på en virkeligt god vegetarlasagne. Både mine veninder, min kæreste og børnene (og jeg!) elsker den og der er altså ingen der savner kød, når den bliver serveret. Faktisk tror jeg nærmest ikke at man opdager at der ikke er kød i, hvis man ikke ved det.
[opskrift]
Mange (mænd især, er det min fornemmelse) er bange for om de ka få proteiner nok, uden at spise kød, men til dét kan jeg altså lynhurtigt fortælle, at der faktisk er mere protein i linserne i lasagnen her, end der er i oksekød. Der er derfor ikke noget der står i vejen for at skifte den traditionelle lasagne ud med denne her vegetarlasagne – om ikke andet, så i hvert fald som et eksperiment i første omgang, indtil I forhåbentlig vil opdage, at den smager hamrende godt!
Vi har ofte nogle af drengenes venner på besøg og uden at hænge nogen ud, kan jeg godt afsløre, at nogle af de her unger, er liiiidt kræsne. Nogen påstår sågar at de ikke kan lide grøntsager. Alligevel – og selvom den er smækfuld af grøntsager – spiser de allesammen min lasagne med største velbehag, så den kan altså noget!
… Og hvis så ikke du er helt overbevist, så lad mig bare lige komme med endnu et godt argument: ingredienserne til den kødfri sauce til lasagnen er væsentligt billigere end de ville være til en kødholdig lasagne – især selvfølgelig, hvis du ligesom mig foretrækker at spise økologisk 🙂
Vegetarlasagne, velbekomme!