Fuldstændigt som jeg havde forudset, kom jeg ikke til at overholde den madplan som jeg havde delt i sidste uge, men ikke desto mindre, så fik den mig alligevel lidt mere på rette spor, hvor jeg fik lavet en del mere mad, end jeg har gjort de seneste måneder, ligesom jeg har spist markant mindre slik og kage end sædvanligt. Derfor har jeg selvfølgelig besluttet at give det et skud mere i denne uge, ligesom jeg har tænkt mig, at starte hver dag med et ordentligt glas sundhed i form af en ny smoothie-opskrift som jeg er blevet ret hooked på.
Et par stykker var lidt efter mig og mit frugtindtag i sidste uges “det skal jeg spise i løbet af en dag”-liste, men når morgensmoothien bliver skiftet ud fra at være en frugtsmoothie, til at være en grøntsagssmoothie, så bliver det en lidt anden (og lidt bedre) snak. Smoothien er lidt syrlig, men jeg synes det er smadderlækkert.
Grøn supersmoothie (2 stk)
1 håndfuld frisk spinat
10 cm agurk
1/2 avocado
1/2 lime
2 cm ingefær
1/2 banan
Et skvæt æblemost
Isterninger (medmindre man har frosne bananskiver)
Alt blendes indtil det har en cremet konsistens
Faktisk fik jeg idéen til denne smoothie da jeg i sidste uge var til et event med Bosch (som også har været så venlige at give mig blenderen jeg laver mine smoothies i), hvor der var en smoothiekonkurrence. Godtnok blev den ikke kåret som vindersmoothien blandt dommerne, men i min mund, smager den forrygende – og se lige hvor fin den er, her i de lave glas på billedet ovenfor!
Udover den grønne supersmoothie til morgenmad, har jeg selvfølgelig også lavet en madplan for aftensmåltiderne for den kommende uge. Både Thomas og jeg har en del arrangementer i løbet af ugen, så madplanen er altså til den noget dovne side – til gengæld kommer børnene til at elske den!
Madplan
Mandag: Proteinpasta med pesto, feta og tomat
Tirsdag: Rispapirsruller /m seitan
Onsdag: Linselasagne – læs opskriften HER
Torsdag: (rester)
Fredag: Risengrød
Lørdag: Fødselsdagsmiddag
Søndag: Pizza /m kartoffel og gedeost