Da vi for nogle uger siden var i sommerhus, blev hyggen toppet med, at Thomas havde fødselsdag. Og ingen fødselsdag uden fødselsdagskage. Ofte betyder fødselsdagskage her i husstanden et vældigt præstationsræs, som for sidste års vedkommende endte ud med de kager I kan se i indlægget HER. I år til gengæld, skruede jeg ned for ambitionsniveauet og lavede blandt andet en pavlova, som – selvom den er umanerligt let at lave – både ligner og smager som en million.
Pavlova
til 12-15 personer
Marengsbund
10 æggehvider (gerne pasteuriserede)
650 gram sukker
3 tsk eddike
1 økologisk citron
Æggehviderne piskes stive og sukkeres piskes i lidt efter lidt, indtil massen bliver ensartet. Citronskallen rives let i marengsmassen, eddiken tilsættes og massen røres glat og blank. Obs: den bliver ret tyk af eddiken, så den bliver lettere at forme “pænt”.
Marengsmassen bredes ud på en bradepande beklædt med bagepapir og bages i almindelig ovn ved 150 grader i cirka 40-50 minutter afhængigt af hvor svampet man gerne vil have den indeni. Jeg kan bedst lide når den er helt sprød udenpå og godt blød indeni, så min får cirka 40 minutter i ovnen. Herefter slukkes ovnen og kagen afkøler sammen med ovnen.
Fyld
1/2 liter piskefløde
1/2 tsk vanillesukker
500 gram frisk frugt/bær
Fløden piskes sammen med vanillesukkeret og bredes ud over den afkølede marengsbund. Kagen toppes med masser af frisk frugt eller bær. Det fungerer bedst, hvis frugten ikke afgiver for meget væde, da det vil ødelægge flødeskummet.
Voila, så er der fødselsdagskage – og velbekomme!
Hvis man vil, kan man forøvrigt snildt lave bunden, som i virkeligheden bare er en forstørret kyskage, dagen i forvejen.