Hvis du heller ikke er til lange, komplicerede opskrifter, men bare gerne vil have en opskrift på en nem brownie, som virker hver gang, så se med her.
At renovere lejlighed, som jeg bruger det meste af min tid på i øjeblikket, er en noget uinspirerende affære, set i forhold til at skrive en blog. Det er som om alt jeg prøver på at skrive om det, er overordentligt kedeligt og altså komplet uegnet til udgivelse.
Nuvel, jeg er faktisk ret pjattet med at agere handykvinde når jeg kan gøre det uden børnebetonklodser om benene, så jeg nyder det. Jeg vil dog alligevel ikke belemre jer med snak om hverken sandpapir, spartel eller maling. I stedet vil jeg dele en opskrift på en kage jeg serverede for vores gæster til drengenes fødselsdagsfest, som vi holdt i vores have i søndags.
Det er verdens nemmeste – og lækreste – brownieagtige kage, som fungerer rigtigt godt hvis den får et par timer eller sågar et par dage i køleskabet. Med andre ord er den enormt velegnet til småtravle mødre, tænker jeg.
Opskriften er en variation af Svensk Kladdkaka fra Cecilia Fahlströms kogebog, Copenhagen Cakes, som forøvrigt er en vidunderlig bog.
(Næsten) Svensk Kladdkaka
150 gram smør
3 æg
400 gram sukker
1/2 tsk vanillepulver
150 gram finthakket 70% chokolade (så kan man meget belejligt spise de resterende 50 gram der er tilbage i pakken, imens man bager)
En knivspids salt
150 gram hvedemel
6 spsk kakaopulver
Forvarm ovnen på 175 grader almindelig ovn. En mellemstørrelse bradepandes sider smøres med smør og rystes med mel; bundes dækkes af bagepapir.
Smørret smeltes og afkøles. Æg og sukker røres sammen – skal ikke piskes. De resterende ingredienser tilsættes og der røres til en ensartet masse, som kommes i bradepanden.
Kagen skal bage ca 30-35 minutter. Den er lidt løs i midten når den kommer ud, men dette stivner altså – og bliver svinelækkert – når den er afkølet.
Se opskriften for min yndlingskage over alle kager HER
Kagen fungerer fint både alene, med flødeskum eller allerbedst, med vanilleis.
God fornøjelse og rigtig god appetit!