Gratis fragt ved køb over 499 DKK

kage1
Med en lille syg baby i huset, synes jeg kun det må være rimeligt, at bruge tiden, når baby af og til sover, til at bage.

Et indlæg lavet i samarbejde med Copenhagen Cakes

Når baby ikke lige kræver fuld opmærksomhed med kleenex til næsen og masser af trøstenus, er det tid til at bage. Til mig selv. For en syg baby betyder desværre at alt socialt liv bliver sat midlertidigt på stand-by.

Siden jeg modtog Copenhagen Cakes, verdens smukkeste kogebog, har jeg virkelig haft en kriblen i fingrene for at give mig i kast med sprøjteposer og springforme, for at kreere smukke kager. Problemet med kager er bare, at jeg spiser dem. Hurtigt. Altså, jeg spiser først et høfligt stykke sammen i selskab med andre og så ellers resten af fadet når gæsterne er gået og børnene puttet. Altid.

Men når baby er syg, så er jeg overbevist at der ikke findes fedende kalorier, så jeg kører dem ned i stor stil og har altså bagt kage.

I den fine kogebog fandt jeg alle tiders opskrift på en kokos/ananas-lagkage (piña-colada i kageform sgu!). Desværre havde jeg hverken kokosessens eller ananas, så jeg lavede en freestyle-version med fersken i stedet for ananas, som altså er blevet virkelig, virkelig god!

 

Free-style-fersken-kokos-kage:

Lagkagebunde:

4 æg (stuetemperatur)

200 gram sukker

200 gram mel

2 tsk bagepulver

100 gram smeltet smør

1 dl smagsneutral olie

100 kokosmælk (eller faktisk vandet fra kokosmælken)

100 gram kokosfibre (kan til nøds erstattes med kokosmel, som dog giver en mere grynet konsistens)

Et nip salt

 

Ferskenpure:

½ dåse ferskner

Saften af 1 lime

 

Frosting:

200 gram flormelis

100 gram smør (stuetemperatur)

100 gram Philadelphia (koldt)

50 gram kokosfibre

 

Ovnen forvarmes til 175 grader. Beklæd bunden af 2 små springforme (ø:14) med bagepapir og smør siderne godt.

Æg og sukker piskes godt til en luftig masse.

Det smeltede smør blandes sammen med kokosmælk og olie i en ny skål.

Mel og bagepulver sigtes sammen i sen skål for sig, således du nu har gang i tre skåle.

Hæld skiftesvis lidt af smørblandningen og melblandingen i den luftige æggemasse under omrøring.

Dejen fordeles ligeligt i de to smurte forme og kommes i ovnen i ca 35 minutter – eller indtil de er gennembagt.  

Lad kagerne køle 5 minutter i formene inden de vendes ud på en rist og afkøler fuldstændigt.

 

Ferskenerne hakkes fint og koges op i en gryde sammen med limesaften. Lad det simre under omrøring, indtil det meste væde virker indkogt. Tages herefter af varmen og afkøles.

 

Flormelis, smør og kokosfibre piskes godt sammen. Tilsæt herefter philadelpia og pisk indtil massen er luftig. Det tager små fem minutter.

Når kagen og pureen er afkølet samles kagen med et lag pure og frosting i midten og masser af frosting rundt om hele kagen. Voila!

 

Hos Copenhagen Cakes er der virkelig nemme vejledninger til hvordan man rimeligt pænt og med få remedier kan lave de smukkeste og mest indbydende kager. Jeg er pjattet med det!

Kogebogen kommer først i handlen d. 19.marts, men kan allerede nu forudbestilles på copenhagencakes.com og jeg kan klart anbefale den, hvis I som jeg er en sucker for lækre, æstetiske kager, som er nemme at lave.

Velbekomme