Jeg siger det bare lige – denne her citronkage, ik’? Den er altså god!
Indrømmet; bloggen var fuld af galde i går. Først over uigennemtænkt seksualundervisning og senere over travlhed på landets fødeafdelinger. Derfor har den i dag stået afstresning, efter mit blodtryk i går vidst ramte uanede højder, sammen med antallet af bandeord jeg åbenbart kunne få presset ind i ét indlæg. Og hvad er mere afstressende end at bage? Okay, jeg kan godt se mig selv alene i en kingsize på et lækkert hotel, med reality i fjerneren og bobler on the side, men bagning er – for mig – et udemærket hverdagsalternativ.
Derfor har jeg bagt en bette kage. En citronkage.
Min store dreng er sendt afsted til Halloweenfest i børnehaven, så den stod på børneuhyggelig kage, som han kunne få med.
Kagen er en supernem citronkage betrukket med citronfondant
Citronkage
- 250 gram blødt smør
- 5 æg
- 250 gram sukker
- 250 gram mel
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk vanillepulver (mere hvis du bruger vanillesukker)
- skal og saft fra 2 økologiske citroner
Smør og sukker piskes indtil det er luftigt. Æggene tilsættes under piskningen – 1 af gangen. Mel sigtes sammen med bagepulver og vanille og vendes i dejen sammen med den revne citron. Dejen hældes i en smurt og melbanket springform og bages ved 170 grader i knap en time.
Citronfondant
- 12 marshmallows
- Saften fra en citron
- 1-2 spsk smagsneutral olie
- Flormelis
Saften fra citronen koges ind i et par minutter og hældes i en dyb tallerken sammen med marshmallows og olie. Det hele sættes i mikroovnen i 20 sekunder og tages ud og omrøres. Dette gentages indtil det hele kan røres sammen til en ensartet masse. Massen æltes op med flormelis indtil den ikke længere klistrer. Fondanten kan herefter rulles ud og lægges sirligt hen over den afkølede kage.
Edderkoppespind
- 1 tsk citronsaft
- flormelis
- sort pastafarve
Citronsaften varmes i mikroovnen og røres op med flormelis indtil det har den ønskede konsistens. Pastafarve tilsættes og så kan man ellers bare gi den gas med dekoreringen. Jeg hældte glasuren i en frysepose og klippede et lillebitte hul, så den fungerede som sprøjtepose.
Det havde helt sikkert givet en flottere finish at smøre kagen op inden fondanten lægges på, men med baby på armen og deadline klokken 17, blev det som det blev Voila – citronkage!
Det er ren terapi for mig at bage; særligt når det går godt, that is.
Kys fra Cana
Hvis du har lyst kan du følge med ved at trykke på nedenstående. Så bli’r jeg glad
Kagen fungerer også super godt, hvis den pyntes med en citron/mascarponecreme, som du kan se hvordan jeg gør mit indlæg med børnevenlige opskrifter her.