Hvis det skal være både nemt, lækkert og hurtigt, er Cacio e Pepe et virkelig godt bud på god aftensmad, som falder i god jord hos både børn og voksne. Sådan er det i alle tilfælde herhjemme.
Da jeg for nogle måneder siden blev spurgt, om ikke jeg kunne tænke mig, sammen med Valdemarsro og Christina Dueholm, at indgå et større samarbejde med Levevis® var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle takke ja. Halvdelen af mit køkken var i forvejen fyldt med deres varer, jeg har en svaghed for god kvalitet og økologi og så skal det selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes at det er ret sejt, at være blevet teamet op med så seje damer!
Til jer, der ikke allerede er godt bekendt med Levevis®, kan jeg fortælle at det er en kæmpe serie af varer, som forhandles i føtex og Bilka. Levevis® rummer eksempelvis et stort udvalg af økologiske fødevarer, samt et spændende sortiment af dagligvarer fri for gluten eller laktose. Derudover har de et stort udvalg af parfumefri personlig pleje, husholdnings- og babyprodukter. Noget af dét – udover kvaliteten, selvfølgelig – jeg rigtigt godt kan lide ved Levevis® er, at alle emballager giver klar og meget tydelig information om både varens indhold og de respektive mærkningers betydning, så man rent faktisk kan forstå hvad det betyder, når der er et lille EU-agtigt blad neders på pastapakken, for eksempel.
Til at åbne ballet, er vi alle tre blevet stillet til opgave at komme med hver vores bud på hvordan man kan lave en omgang lækker, økologisk aftensmad under tredive minutter. En challenge, om man vil, hvor jeg altså skal dyste imod de to førnævnte damer; nogle af bloglands dygtigste madaktører. Godt nok er der ikke rigtigt noget på spil og for så vidt heller ingen konkurrence, men jeg har altså alligevel forsøgt at steppe mit aftensmads-game lidt op i dagens anledning, hvor jeg altså også vil bede jer om, nederst i indlægget, at stemme på hvilket af de tre bud på økologisk aftensmad I helst vil sætte tænderne i.
Find Valdemarsros opskrift HER og Christina Dueholms opskrift HER.
Jeg besluttede ret hurtigt at lave en opgraderet version af den klassiske Cacio e Pepe, hvor jeg, for at skrue lidt op for sundhedsniveauet i en ellers ret “snasket” ret, altså har skiftet den traditionelle spaghetti ud med den proteinholdige spaghetti af sorte soyabønner fra Levevis®. Den indeholder nemlig hele 43 gram protein pr 100 gram. Til en sammenligning indeholder oksekød “kun” 26 gram protein pr 100 gram, så hvis der skulle sidde nogle mænd derude og savne proteinerne på de kødfrie dage, så er det her altså lige sagen!
Den sorte spaghetti har en lidt anden konsistens end traditionel spaghetti, men den smager glimrende og så er den vildt let at arbejde med, uden at “gå i stykker”.
[opskrift]
Hvad siger I? Cacio e pepe med tomatsalat; ser det ikke meget lækkert ud? Jeg siger jer bare, at det smager fuldkommen fortræffeligt og så mætter det, især på grund af det høje proteinindhold, godt og længe! (Okay, jeg prøver selvfølgelig også lidt på at få jer til at stemme på min ret i min afstemning, men den er altså god nok. Det er nemt, hurtigt og lækkert!).