Lige siden jeg så vores lejlighed for første gang, har jeg ønsket mig et nyt køkken. Det gamle fungerer egentlig fint, men der er bare ét eller andet over det – måske det kirsebærfarvede træ, bordpladen, skabslågerne der ikke rigtigt kan lukke eller de mange halvdårlige løsninger – som bare slet, slet ikke spiller for mig. Det er uhumsk og slet ikke hyggeligt og for mig indbyder det ikke til andet end en skål hurtig havregryn med mælk og rosiner på de dage, hvor det skal være særligt festligt.
Desværre.
For rent faktisk så elsker jeg at lave mad. Jeg elsker at eksperimentere og at skabe nye smagsoplevelser, både i det salte og i det søde køkken, men af en årsag, som jeg er tilbøjelig til at tilskrive vores triste køkken, så har jeg kun sjældent gjort det, siden vi flyttede til København. Og jeg savner det.
Jeg savner at blive inspireret af mit køkken og at have lyst til rent faktisk at opholde mig i rummet; både med et glas rødvin og med madlavningen og derfor er jeg simpelthen så ovenud lykkelig for, at det nu langt om længe er ved at være på plads, at vi skal have et nyt køkken.
Det er faktisk ikke første gang vi skal have nyt køkken og jeg har derfor af bitter erfaring lært, at man ikke skal gå med hvad som helst – eller at der i hvert fald kan være god grund til at gøre sig lidt research inden man investerer i den helt store omgang. Derfor startede jeg på trustpilot, hvorefter jeg spurgte nogle af vores venner som netop har fået lavet nyt (og mega sejt og meget større end hvad vi nogensinde kunne klemme ind i vores lille lejlighed) køkken fra et firma, Aubo, som scorede 9,6 ud af 10 på trustpilot, om deres oplevelse og de gav altså et kæmpe grønt lys. Derfor skyndte jeg mig at bestille deres katalog HER, inden jeg bookede et møde med Kenneth i deres butik ude i Valby. Vores venner havde haft en drøngod oplevelse med Kenneth og jeg besluttede derfor lynhurtigt at gå til ham, selvom der faktisk også ligger en Aubo her på Østerbro, som rent geografisk havde været mere oplagt. Og gudskelov for det, for han viste sig nemlig at være smaddersød, ham Kenneth.
Han forstod lynhurtigt hvad vi (altså, mest jeg) gerne ville have og han kom med nogle virkeligt fine forslag, uden at være anmassende på den der irriterende sælger-måde, som man ellers ofte oplever når den store pengepung nu alligevel ligger på disken. Jeg har en fornemmelse af, at rigtigt mange sælgere bliver grådige og det får altså mig til at lukke tegnebogen solidt og gevaldigt i, men med Kenneth oplevede jeg faktisk bare, at han gerne ville give mig så godt et køkken som muligt. Han ville bare gerne gøre mig glad.
Og ved I hvad? Det tror jeg simpelthen jeg bliver. Vi har i hvert fald bestilt et køkken og jeg kan næsten ikke vente med at det kommer! Jeg tænker lækre salater, masser af kager, gryderetter og en pokkers masse køkkensnakke med både børn og voksne. Arghmen altså, det bliver SÅ godt.
… Også selvom det garanteret bliver lidt drøjt i dagene op til, når det gamle køkken er pillet ned og indtil det nye køkken står klar. Dén del har vi nemlig ikke prøvet før, da vores køkken i Valby dengang blev sat op, inden vi flyttede ud i huset. Jeg tænker, at det må være noget med rugbrød, smelteost og take-away i et par dage. Og kaffe med pulvermælk.