For lige at få én ting helt på det rene, så har jeg fuldt ud respekt for alle der enten skal eller gerne vil leve glutenfrit – jeg har det dog selv, med hvedemel på min absolutte top 3 over fødevarer jeg aldrig ville kunne undvære, på en helt anden måde. Jeg er faktisk fløjtende ligeglad med om noget er glutenholdigt eller ej. Hvad jeg til gengæld ikke er helt ligeglad med, er næringsværdien i den mad jeg kører indenbords.
Siden jeg stoppede med at spise kød til hverdag (og oftest også til fest), er jeg helt klart blevet mere opmærksom på, at den mad jeg så får, er noget min krop kan bruge til noget og da det forleden gik op for mig, at jeg kunne få “spaghetti” med et proteinniveau højere end oksekød, skulle det alligevel prøves af.
Èn af de retter jeg holder meget af at lave, er pasta med svampe i fløde- og ostesauce og jeg besluttede derfor at prøve den af, med det protein- og fiberholdige soja-spaghetti, som jeg fandt henne i Brugsen til en flad 20’er. Det tager sammenlagt under et kvarter at lave og det smager forrygende!
Sojaspaghettien har en lidt anden og mere fast konsistens end almindeligt spaghetti og for mine smagsløg kan det også godt tåle lidt mere salt end det traditionelle spaghetti, men udover det, så smagte det glimrende. Både for mig og for Peter, som jeg prøvede det af sammen med.
Glutenfri Sojaspaghetti med svampe i flødesauce
1 pk sojaspaghetti
500 gram svampe (jeg brugte udelukkende champignon, men det er helt sikkert endnu mere lækkert med fx kantareller også)
3 dl fløde
En god håndfuld gram revet parmesan
En håndfuld friskhakket persille (kan undlades)
Smør til stegning
Salt og peber
Svampene renses og skæres i skiver og steges i en god klat smør, imens spaghettien koges efter anvisning på pakken. Når svampene er brunede og væden fordampet, tilsættes fløde og parmesan under omrøring. Saucen smages til med salg og peber og persillen kommes ved. Den kogte spaghetti vendes i svampesaucen og retten serveres med et lille drys persille (og eventuelt parmesanost) på toppen.
Velbekomme!