Jeg faldt forleden over en supernem opskrift på brændte mandler, som laves i microovnen og som seriøst kun tager 5 minutter at lave. Se dét er noget der passer til mit temperament og sukkerbehov! Lidt ligesom den der chokoladekage man kan lave på fem minutter – forskellen er dog, at de her mandler er megalækre og slet ikke spor kedelige, som jeg synes femminutterskagen kan være.
Jeg er dog alt for autonom til at følge andres opskrift, så jeg har lavet tre forskellige versioner, som jeg synes gør dem lidt mere spændende – særligt den med lakrids, som er min absolutte favorit, selvom den ikke er så juleagtig.
Den (næsten) klassiske brændte mandel:
200 gram mandler
1 tsk kanel
½ tsk kakaopulver
En knivspids vanillepulver (ikke vanillesukker)
4 spsk sukker
1½ spsk vand
Lakridsbrændte mandler:
200 gram mandler
1½ tsk lakridsrodspulver
En knivspids salt
4 spsk sukker
1½ spsk vand
Brændte mandler med et twist af appelsin:
200 gram mandler
1½ tsk kanel
4 spsk sukker
1½ spsk appelsinsaft
Skrællen af ½ økologisk appelsin
Fælles for opskrifterne er fremgangsmåden, som er som følger:
Alle ingredienser blandes godt sammen i en porcelænsskål, som kommes i microovnen i 2 minutter på højeste effekt. Skålen tages ud og der røres godt rundt. Skålen sættes igen i microovnen i 2 minutter på højeste effekt og tages herefter ud (husk grydelapper, da den bliver megavarm).
Mandlerne bredes ud på en bradepande beklædt med bagepapir og de skilles let ad. Nu kommer den svære del – vent til mandlerne er helt afkølet, før du dykker ned i dem.
Velbekomme.
Som jeg har skrevet lidt om HER, så er jeg på ingen måder god til at gøre mig de helt store juleforberedelser, men mandlerne her kommer dog til at blive en fast del af repetoiret i december – og så er de jo perfekte at hælde i små glas (fx fra babymos, hvis man er så heldig at have en bette én i husstanden) og bruge som værtindegaver til julens mange arrangementer.
Den originale opskrift kan du finde HER.
Kys fra Cana
Hvis du har lyst, kan du følge med ved at trykke på nedenstående – så bli’r jeg glad 🙂