mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Om mig

Mit navn er Cana Buttenschøn og jeg er, helt kort fortalt, en sønderjyde bosiddende  i København. Jeg er mor til to drenge, Jens og Peter og en lille, nyfødt datter. Jeg blev i 2009 uddannet jordemoder og bruger dagligt min uddannelse i mit online univers for gravide, Canas.dk, ligesom jeg bruger min faglighed når jeg skriver bøger. Indtil videre har jeg skrevet de tre bestsellere 40 Ting Du Skal Vide Om Din Fødsel (2019), 40 Uger Inden (2018) og  40 Uger Efter (2017).

I 2021 lancerede jeg mit første produkt i Cana Care, som i løbet af bare 34 dage blev fuldstændigt udsolgt. Sidenhen er der kommet endnu et produkt til og Cana Care er i løbet af første halvår af 2021 vokset ud af de private gemakker og ind i nogle store, lyse lokaler på Østerbro. Således kan jeg med ét også kalde mig succesfuld produktudvikler og forretningskvinde. Det øver jeg mig i alle tilfælde på.

Fra jordemoder til forretningskvinde

Det var ganske sensationelt, da jeg som 22-årig blev Danmarks dengang yngste jordemoder, efter at være blevet fortalt, at jeg skulle arbejde dobbelt så hårdt som alle andre. Alt kørte, jeg mødte en mand, fik et barn og bum, så gik jeg ned med flaget. For at holde sammen på min lille familie, flyttede vi umiddelbart derefter fra København tilbage Sønderjylland. Under tiden i Sønderjylland stoppede jeg – til fordel for livet som dedikeret husmor – som jordemoder, fik et “almindeligt arbejde” og endnu et barn, som affødte at jeg en dag i 2014 besluttede mig for at oprette en blog. Efter 2,5 år i Sønderjylland var vi – og jeg – parat til at vende tilbage til København. Jeg var siden sidst blevet en ny kvinde, i et nyt job. Jeg arbejdede kke længere som jordemoder, men som prisvindende blogger, amatørfotograf, samfundsdebattør og navlepiller her på domænet. En historie du kan læse mere om nedenfor…

Jeg vil gerne fortælle jer hvem jeg er. Fortælle den rigtige historie og dele med jer, hvordan jeg er kommet hertil i mit liv, hvor jeg er lige nu. En rimeligt lykkelig, kaffedrikkende, selvransagende, skrappedulleblogger, som nyder livet i København med børn, hverdagsrod og alt for mange nullermænd. Jeg vil gerne have, at I kender sandheden om mig.

Jeg blev født ved et akut kejsersnit et par uger før termin, fordi jeg havde slået lidt rigeligt med kolbøtter i min mors mave og forviklet mig noget så vederstyggeligt ind i navlesnoren, så jeg ikke kunne komme ud au naturel.

There is no easy way out” med mig. Jeg har ofte søgt andre veje end dem der lå lige foran mig – ikke fordi jeg ikke har lyst til at gå lige ud, men fordi jeg drages af alt der glimter.

Jeg voksede op forskellige steder på på Broagerland, gik i den samme skole hele min barndom og havde et utal af heste, som jeg gjorde mit bedste for at passe ligeså godt som Wendy – pigen fra bladet med det smukke lange gule hår.

Jeg var et ekstrovert barn, med introverte interesser. Jeg råbte højt, gav min mening til kende og svarede igen, når noget føltes uretfærdigt, men jeg havde samtidig et stort behov for at være alene – sammen med mine heste – og for at læse bøger, for at lære og for at dygtiggøre mig i alle skolens fag. Som man skulle.

I mine teenageår røg jeg cigaretter og drak kirsebærvin, kastede op og dansede på bordene, alt imens mine forældre kunne se hovedrystende til. Jeg shoppede veninder, som andre shoppede sko og til min store ærgrelse den dag i dag, var jeg aldrig særligt god til relationer og til at lukke andre ind. Det var altid i strakt arm og i strakt arm, kan selv en tændstikæske føles tung, når bare den holdes i hånden længe nok.

Som en pludselig indskudt sætning, søgte jeg ind på jordemoderstudiet i 2005, hvor jeg blev optaget med studiestart i begyndelsen af 2006. Jeg boede dengang sammen med min gymnasiekæreste, som jeg vist mest af alt var forelsket i, fordi han kunne spille guitar og fordi hans mor lavede en mean lasagne. Vi brød dog relativt hurtigt med hinanden, da jeg startede på jordemoderstudiet, præcis som én af mine lærerinder havde spået. Den samme lærerinde, som på vores rus-tur, trak mig til side og venligt informerede mig om, at jeg, på grund af min lave alder, altså skulle arbejde dobbelt så hårdt som mine medstuderende.

Javel” sagde jeg og tog endnu et hiv af min cigaret, inden jeg skålede med mine nye veninder for nogle gode, festlige og lærerige år.

Tre et halvt år senere, gik min drøm i opfyldelse for mig, da jeg fik min autorisation som jordemoder. Jeg havde udviklet mig massivt og var gået fra at være en lalleglad teenager i sønderjylland, til at være en rummelig, nærværende, kompetent og tålmodig jordemoder i København.

“Din tålmodighed og din refleksionsevne er din dyd” sagde mine vejledere altid til mig, imens jeg tænkte på alle de år, før mit studie og før jeg for alvor forstod hvad andre mennesker var, hvor jeg havde en lunte på størrelse med vægen på et heksehyl, uden trang til nogensinde at se mig tilbage.

Jeg var mere end parat til at udleve min drøm, men allerede tre år, et ægteskab og vores første barn senere, skulle det vise sig, at min drøm brast, presset blev for hårdt og jeg knækkede.

Moderskabet, som var meget mere, vildere, hårdere og mere fantastisk end jeg nogensinde havde forestillet mig, havde overvældet mig. Jeg sagde mit job op og tog min daværende mand og min 1-årige med mig til Sønderjylland. I Sønderjylland, hvor jeg en eftermiddag, 4 måneder inde i min anden barsel, besluttede mig for at oprette en blog. Nærværende blog. Som i store træk handler om mig og mine refleksioner over hvad end jeg møder på min vej.

I begyndelsen var mit “jeg” synonymt med ammemaskine, klatretårn, søvnzombie og mor, men sidenhen begyndte jeg – formentlig på grund af mine daglige refleksioner – igen at lære mig selv at kende, som andet end mor. Som mig, som kvinde, som menneske med tusinde facetter.

I efteråret 2015 var jeg den danske vinder i kategorien People’s Choice til Zalando Nordic Blogger Awards. En titel jeg efter kun ét år som blogger, blev meget beæret over at få og som gav mig blod på tanden for at blive professionel blogger, som har bragt mig frem mod dét sted jeg er i min karriere i dag.

Der har i sandhed været fart over feltet, selvom tiden af og til har syntes urimeligt lang og som en følge af det hele og meget mere til, blev jeg i 2017 en del af én de kedeligste statistikker jeg kan komme i tanker om. Jeg blev skilt. Som det er med dén slags, var det en usædvanligt svær periode af mit liv, som gav anledning til endnu dybere selvransagelse (og sorg og tårer og lange nætter og vin og hemmelige cigaretter) og selvom det kan lyde som verdens største kliché, så gjorde det mig nok i virkeligheden godt at komme ud på den anden side og forstå, hvem jeg egentlig er. Det havde jeg ét eller andet sted hen ad vejen glemt.

Fordi kvindelivet, moderskabet og alt dét der følger med, efter og forud for dét ligger mig så meget på sinde, udgav jeg i 2017 – kort efter min skilsmisse – min første bog, 40 Uger Efter – en kærlig håndsrækning til nybagte mødre, for at gøre livet en lille smule lettere, sjovere og mindre ensomt for alle de nybagte mødre derude. Bogen blev allerede efter få uger en bestseller og jeg er så stolt og taknemmelig over, at kunne gøre en lille bitte forskel for nogle af de mange kvinder, som læser den.

Som en opfølger – og mindst ligeså vigtig – udgav jeg året efter, i 2018, bogen 40 Uger Inden – alt det du (i virkeligheden) skal vide om din graviditetsom udover at være spækket med jordemoderfaglig viden, gode råd og små tips til at gøre livet som gravid (og partner til en gravid) lidt lettere, allermest har til formål at give alle de gravide et skulderklap. Jeg tror de fleste har behov – og dem, som ikke har, de fortjener det alligevel.

Som rosinen i pølseenden af bøger relateret til gravidtet, fødsel og barsel, udgav jeg i efteråret 2019 min tredje bog, 40 ting du skal vide om din fødsel, som bliver omtalt og anmeldt som “en bog alle gravide bør læse”. Den handler selvsagt om fødslen, hvor jeg har forsøgt at komme omkring alle de ting der (i virkeligheden) er vigtige, således de gravide kan gå velforberedte, velinformerede og med en følelse af at kunne klare hvad-som-helst ind til den forestående fødsel. Alle kvinder har nemlig fortjent at få en god fødsel.

 

I 2020 etablerede jeg min egen webshop og nu, i 2021, har jeg lanceret Cana Care, som har vist sig at være en kæmpe succes!

Cana Care er et mit personlige hudplejebrand, med hvilket jeg har en mission om at hjælpe en hulens masse danskere med forskellige kropslige problematikker, igennem kosmetiske produkter. Læs mere om produkterne i min webshop HER.

Der er virkelig løbet mig vand igennem åen, men jeg bor stadig i København, nu sammen med en dejlig kæreste og selvfølgelig med mine store drenge og min lille datter; med lange nætter, glade dage, veninder, makrelmadder, bøger, kontorfællesskab, foredrag, musik, mode, skønhed, økologi, rejser og alt muligt andet.

Velkommen til, jeg håber at du vil blive hængende.
Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven