mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Tid til eftertanke #92

Hun snorker som sædvanligt, lille Martha, der ligger på stolen ved siden af mig. Det er efterhånden blevet hendes yndlingsplads, når jeg sidder foran computeren og arbejder. I dag er det med mails, fakturaer og redigering af to e-bøger, som jeg glæder mig til snart at sende ud i verden. Udenfor er der gråt og koldt. Vejene er fulde af salt (noget jeg som hundejer ikke just sætter verdens største pris på) og jeg tænker, at det eneste rigtige at bruge eftermiddagen på, mår være at drikke varm kakao og lave juledekorationer. Akkurat i sidste øjeblik.

Nuvel. Det skal jo slet ikke handle om i dag – det skal handle om den forgangne uge, som har budt på lidt og hvert.

Ugens højdepunkt er, at vi endelig er kommer sådan rigtigt igang med ombygningen i vores nye lejlighed. Fordi jeg til stadighed skranter lidt med min forkølelse, og samtidig knokler hårdt på for at skabe mit nye online-univers (som jeg fortalte lidt om HER), så er det primært Simon, der står for byggedelen. Heldigvis kom min far ham til undsætning i weekenden – og de to har jo nærmest udrettet mirakler! Det ekstra værelse er for alvor begyndt at tage form, væggen i køkkenet der skulle fjernes er pillet ned og sør’me om ikke også de har nået at opstarte reparationen af gulv og loft, der hvor væggen engang stod. Altså! Jeg har virkelig (!) nogle gode mænd i mit liv <3

Jeg smilede mest da jeg torsdag aften indfandt mig i sofaen under talkshowet “Hey Mama”. Det var et arrangement for en skøn gruppe af gravide, som lærte lidt om fødslen og i særdeleshed om den første tid efter baby er kommet til verden. Det var sådan et fint arrangement, hvor blandt andet et par sundhedsplejersker beroligende kunne fortælle om deres rolle i den første tid – og om, hvordan de havde oplevet en markant bedring i trivslen hos de nyfødte babyer i forbindelse med coronakrisen, fordi de nybagte familier simpelthen fik mere ro på de første dage. Personligt syntes jeg det var fantastisk for en stund at få lov til at dele lidt ud af min egen viden og erfaring – og nu hvor samtlige af mine foredrag det seneste halve + år er blevet udskudt, ja, så var det simpelthen sådan en fornøjelse at “få lov” for en stund. Kvinderne grinede, gøs og lod sig – vil jeg tro – inspirere og jeg håber sådan, at de allesammen gik derfra med en god følelse i maven og en viden om, at det hele nok skal gå.

Ugens lavpunkt er at jeg stadig er forkølet. Det har varet i ugevis og jeg kan simpelthen ikke komme af med skidtet. Og hvad værre er, så har jeg altså opbrugt min kvote af næsepray (det er jo noget med max 10 dage, det møg), så nu føler jeg mig nærmeste endnu mere syg, selvom jeg sådan set har det helt udmærket, bortset fra, at jeg ikke kan få luft…

Det gode ved det er at jeg virkelig får noget ud af mine nætter for tiden. Jeg kan nemlig under ingen omstændigheder sove, hvis ikke jeg kan trække vejret igennem næsen. Så i nat fik jeg for eksempel både set en (temmeligt dårlig, desværre) julefilm på viaplay og lyttet en lille times tid på en lydbog jeg ellers havde håbet ville lulle mig i søvn (spis, bed, elsk). Så deeeeet…..

Jeg har haft det bedst med at iføre mig mine nye briller!! Jeg havde egentlig troet, at de seje guldbelagte ville blive mine absolutte favoritter, men indtil videre har jeg faktisk primært brugt de sorte, som er lidt mere klassiske.

Det bedste jeg har spist ved jeg simpelthen ikke hvad var – jeg kan jo ikke smage en skid, når jeg er så tilstoppet i knolden…

Det bedste jeg har set er altså endnu engang Ulven Kommer på DR. Også selvom jeg nærmest blev helt vred på Simon fordi han først i det allersidste afsnit, ville erkende, hvem der var den voldelige i familien – på trods af at der havde været beviser for det allerede flere afsnit forinden. Hvis ikke du har set den, så se den (find den HER). Den er virkelig god!

I denne uge ser jeg frem til en uge i arbejdslejrens tegn. Mine børn skal hjem til deres far fra i morgen, så jeg håber på at kunne komme nogenlunde i mål med alt indholdet til mit nye online-univers for gravide og nybagte mødre. Nogle e-bøger skal finjusteres, et par podcasts skal gøres færdige, videoer skal produceres og så skal der også lige lægges lidt energi i nogle gode artikler, som selvfølgelig også bliver en del af universet. Jeg krydser fingrene for at nå det hele, så jeg i de følgende uger (inden lanceringen) primært skal bruge min energi på at gøre det hele lækkert, brugervenligt og lige til at gå til for dem, der måtte have lyst og behov <3.

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

 1. Hej Cana

  Jeg kan anbefale japanske pebermyntedråber fra apoteket mod tilstoppethed. De smager ikke godt (meget stærk pebermynte) men de giver virkeligt luft i hele systemet! 🙂 Når jeg er forkølet plejer jeg – inden sengetid – lige at dryppe en enkelt dråbe ud på en finger, og slikke den af, men du kan også putte et par dråber i et glas koldt vand og drikke det… God bedring!

 2. Hej Cana 😊
  Hvordan holder du dig opdateret indenfor forskning i og erfaringer med graviditet og fx den første tid efter baby er født?
  Jeg har selv været specialiseret indenfor et andet område og bl.a. undervist på uni i det, men nu vægrer jeg mig ved at rådgive andre alt for meget – føler ikke jeg kan holde mig ordentligt opdateret, når jeg ikke længere er i den verden sådan ‘rigtigt’ 🤥
  Er spændt på dit nye online-format og at se, hvad det kan, sammenlignet med fx sundhedsstyrelsens hjemmeside 😊

  1. Hej Marianne,
   Jeg holder mig blandt andet opdateret igennem jordemoderforeningen, sundhedsstyrelsen og dansk selskab for obstetrik og gynækologi 🙂
   Mit site bliver ingenlunde at sammenligne med sst.dk. Der bliver meget mere hjertevarme, personlighed og omsorg for den enkelte kvinde. Glæder mig sådan til at vise det frem!
   Kh Cana

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven