mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Udklip fra en (hård) eftermiddag

Kender I det, når man bare har brug for at iføre sig sin kærestes lune sweater og være tæt med dem, der betyder allermest? Heldigvis for mig lod det til at min lille Peter havde det på nogenlunde samme måde som mig, her til eftermiddag.

Den ene nedsmeltning tog den anden og da gråden bød sig til, på grund af ingefær i saftevandet, tilbød jeg at vi sammen kunne gå ned og købe noget nyt saftevand. Af dén slags som (de fleste) børn, godt kan lide. Han ville køres i ladcyklen; ned til Lidl, som er vores allernærmeste supermarked, 150 meter væk. Det var udenfor diskussion, men jeg kunne samtidig mærke, at han simpelthen ikke magtede at gå. Peter er seks år gammel, netop startet i skole og således helt oppe på dupperne hver evig eneste dag. Hver dag er stadig ny, omend han vidst også begynder at forstå, at hver dag fra nu af, kommer til at byde på nogenlunde det samme – skole, skole, skole og lidt weekend ind i mellem. Det er hårdt for sådan et lille menneske og selvom (jeg synes at) han håndterer det hele til UG med kryds og slange, så er jeg naturligvis også godt klar over, at den lille hjerne – og de små ben – har brug for ro, for at kunne tage det hele ind.

Så jeg spurgte ham om det kunne være en løsning at jeg tog ham på ryggen, slynget ind i et gammel tørklæde? Han spurgte om det ikke mest var sådan noget man gør med babyer, men da jeg forklarede ham, at man nogle steder i verden – for eksempel i Zambia hvor hans farmor var fra – faktisk også bærer på store børn på dén måde, når de er for trætte til at gå, lyste han op. Han syntes pludselig det var verdens fedeste idé – han slap for at gå, han kunne dyrke sine afrikanske rødder, som han heldigvis er meget stolt over at have og så fik han tilmed lov til og mulighed for at sidde helt tæt og nusse mig i nakken imens.

I den perfekte verden havde jeg selvfølgelig lige haft en lækker strækvikle liggende i skabet, men fordi det trods alt er nogle år siden mine børn var i den størrelse, hvor det stadig var rigtigt sjovt at bære rundt på dem, så måtte vi nøjes med mit åregamle, lyserøde halstørklæde… Men det virkede, vi fik en møghyggelig eftermiddag (med den helt rigtige saft, som han i øvrigt glemte alt om da vi var hjemme igen, så den står stadig urørt i køleskabet) og jeg har heldigvis et lille restlager af mine chiliplastre liggende, så jeg kan plastre mig ind, hvis min nakke/skulder straffer mig i morgen.

Skriv din kommentar

Kommentarer (11)

 1. Kære Cana.
  Hold nu op, du er en skøn mor! De unger valgte da den helt rigtige mor;0)

  Dejligt, at det endte med at blive en dejlig dag.
  Knus Jannie

 2. Hvor er det fantastisk! Det er nemlig lige det man har brug for en gang imellem. Bærer af og til også rundt på min 4 1/2 prige dreng når han har nedsmeltning og brug for at være tæt❤️
  Jeg er også lidt i krise over at han skal i skole til maj 2021 – og vi så ikke bare lige kan holde hverdagsfri som nu hvor han er i børnehave.

 3. Skønt han ville bæres og godt billede 🙂
  Jeg har arbejdet i Afrika og hjalp med at bære min nabos store piger på ryggen 🙂
  Så hyggeligt.
  Aften hilsner 🙂

 4. det er virkelig også noget jeg øver mig meget i, når ungerne flipper helt ud og det kun bliver værre og værre – frem for at blive sur prøver jeg at komme ned i tempo. tit hjælper det helt vildt at jeg sætter mig på gulvet i 5 min om morgenen med dem frem for at sige “nu tager du dæleme de sko på nu!” og vi har alle 5 min… og jeg bliver så glad når jeg ser en som prøver på at gøre det samme!

 5. Jeg har først læst dit indlæg nu, men jeg bliver altså nød til at kommentere på det.
  For jeg blev glad helt ned i maven over, at læse din tilgang til trætte børn 💗
  Jeg har selv en på seks, der lige er startet i skole, og to på næsten fem.
  Og jeg oplever selv, at blive kaldt en “blød” mor eller en “svag” mor, fordi jeg tilpasser mig mine børns behov på dagen, og ikke bare kører efter en snor, med regler hele tiden.
  Jeg er gudskelov ligeglad med hvad andre mener🍀
  Tak for dig Cana, og tak fordi du skriver om det. Jeg synes du er en fantastisk mor💗

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven