Restauranter i København – mine favoritter!

Der findes overvældende mange restauranter i København. Flere end man lige kan nå at spise sig igennem, som helt almindelig samfundsborger, vil jeg tro. Nogle er store, nogle er små, et par stykker er verdenskendte, imens de fleste ligger sådan et sted lige midt imellem. Fælles for dem jeg vil snakke om i dag er dog, at de er gode på aftenmiddage, hvaenten det er sammen med veninderne, kæresten eller kollegaerne. De er fantastiske, på hver sin måde og de er altså nogle af mine personlige favoritter. Det er de restauranter i København jeg glæder mig allermest til at besøge, nu hvor myndighederne igen tillader dén slags.

Så! Hvadenten du er på udkig efter gode restauranter i København her og nu, eller om du først skal bruge dem senere på året, så håber jeg, at du kan finde lidt inspiration i min lille liste her.

Restauranter i København

 

Dada

Dada er én af mine nyeste favoritter på restaurantkortet. Den ligger lige midt i København – en spytklat fra Nørreport, ved Hotel Skt. Petri i Krystalgade. Maden – i hvert fald hvis man bestiller deres menu – serveres typisk family style, så man sidder og deles om maden ved bordet. Det er super, super hyggeligt – og så elsker jeg, at man får mulighed for at smage så mange forskellige ting derinde, samtidig. Maden er inspireret af det mellemøstlige køkken og det er altså ikke for de smagsforskrækkede, for der er smæk på. På den gode måde, synes jeg. I weekenden har de en DJ til at skabe lidt ekstra god stemning – og så laver de altså nogle virkeligt gode (!) cocktails derinde, så for mig, er det et perfekt sted at starte en god bytur. (Eller som tingene er lige nu, et perfekt sted at gå hen i stedet for en bytur). Bonusinfo: De har en photobooth til fri afbenyttelse, så der er rig mulighed for at få nogle gode billedminder med hjem også 🙂

Deres menu koster 300.- og så vidt jeg husker, får man altså noget der minder om 8-10 serveringer, så pengene er virkelig godt givet ud.

Restaurant Silo 

Restaurant Silo ligger i Nordhavn (et par hundrede meter fra mig) på 17. etage med den mest vidunderlige udsigt ud over både hav og by. Til frokost elsker jeg havudsigten og til aften, foretrækker jeg udsigten ind mod byen, men heldigvis kan man snildt bevæge sig lidt omkring og få det hele med, uanset hvor man sidder. (Og hvis man er heldig at have et bord ved vinduet, så er der ovenikøbet en kikkert man kan sidde og lure lidt med – det er ret skægt!).

Maden på Silo er lidt mere pebret end de øvrige steder, men en enkelt gang i ny og næ, spenderer jeg gerne lidt ekstra, for den fantastiske lokation. – Og hvis nu det afskrækker dig, så kan jeg altså også virkelig anbefale at tage derop til snacks og cocktails. Det føles så ekstravagant at sidde der med en dyr cocktail og fine snacks – og dét er for mig alle pengene værd!

Deres fire-retters aftenmenu koster 595.- og ellers kan man slippe 295.- for deres tre-retters frokostmenu. 

Llama

På Llama bevæger vi os endnu engang sydpå – denne gang til det sydamerikanske køkken, som også er kendt for masser af knald på smagene. På Llama finder du også Københavns absolut sejeste gulv, som er belagt med hundredevis af forskellige farvede, smukke fliser, der passer perfekt til stemningen, som altid er lidt loose og super hyggelig. Maden – hvis man køber deres menu – serveres family style og deres cocktails er så absolut fremragende!

Deres menu koster 395.- og består så vidt jeg husker af 8-10 serveringer.

Scarpetta

Der findes få ting i verden, der kan gøre mig lige så lykkelig som veltillavet italiensk mad. Uhm, jeg elsker det! Og her skuffer Scarpetta aldrig. Maden er super god, vinene er det samme og hele herligheden koster ikke alverden. Jeg får altid sådan lidt Lady & Vagabonden-vibes, når jeg er derinde, så jeg synes selvklart at det er et oplagt sted at tage kæresten med hen 😉

Deres tre-retters menu koster 275.- (og så kan jeg klart anbefale at spørge tjenerne om vinene – de har mange gode!).

Bazaar

Endnu engang bevæger vi os i det mellemøstlige køkken, på en restaurant med et solidt “buzz” og fantastisk stemning. Maden serveres også her som family style – og jeg som du måske allerede har fornemmet – så er jeg altså ret vild med dét koncept! Der kommer rigtigt meget mad og det smager altsammen rigtigt, rigtigt godt. (I hvert fald vegetarmenuen, som er det eneste jeg har smagt). Hvis I kommer derind, kan jeg klar anbefale at I prøver deres menu (bazaaren rundt), men til gengæld dropper vinmenuen til fordel for en flaske vin eller to fra kortet. Det er i hvert fald min personlige erfaring, at man bliver gladere for en enkelt god flaske vin, frem for alle vinene i menuen.

Deres menu koster 375.- for kødspisere og 275.- for vegetarer og består af 10 serveringer. 

The Shrimp 

Faktisk har jeg kun været på The Shrimp en enkelt gang, men det var simpelthen sådan en dejlig oplevelse, at jeg bliver nødt til at have den med her på min lille liste. Jeg var der til et event med en flok af mine kollegaer, hvor vi fik lov til at være i deres indendørs baggård. Det var seriøst noget af det fineste jeg længe har set – en gemt lille perle. Tilmed fik jeg en skøn, skøn vegetarret og den dejligste riesling, som gik perfekt sammen med den. Jeg glæder mig til at komme tilbage.

Deres tre-retters menu koster 395.- (OBS: halv pris for børn under 12 år). 

Pluto

Her er favoritTEN over alle restauranter i København. I hvert fald når det kommer til aftener ude med damerne, hvor restaurant Pluto er perfekt! Maden er skøn, vinene er gode og stemningen er altid helt oppe under taget. Til gengæld kan det af og til være lidt svært at få bord og det kan altså godt blive liiiidt trangt derinde (det kunne det i hvert fald præ-corona. Som en lille bonus, så er dametoiletterne klistret ind i billeder af smukke, unge mænd – hvor Robbie Williams naturligvis også er repræsenteret, så jeg bliver altid lige mindet om mit livs vildeste sving-om, når jeg er derinde 😉

Deres menu (som serveres familiy style) koster 450 kroner og den består af 10 serveringer. 


Du finder alle stederne på kortet her 🙂

Efter at have lavet denne liste, kan jeg godt se, at der er et par fællesnævnere for flere af de restauranter jeg holder allermest af. Blandt andet kan jeg se, at jeg holder rigtigt meget af at spise family style og så er det for mig også ret tydeligt, at jeg går temmeligt meget op i stemning. Jeg kan godt lide det når restaurantbesøg bliver lidt mere festlige end “bare” en lækker middag. Jeg er vild med en god cocktail efter maden og steder, hvor stemningen tillader at man griner højt 😉 I hvert fald for det meste.

Jeg håber at I kunne bruge mine anbefalinger. Snart kommer jeg også med et par guides til gode steder at spise morgenmad i københavn, frokost i København, bedste pizza i København og så videre…

For helt ærligt, så er livet da for kort til dårlige spiseoplevelser, når man går ud, ikke sandt?

… Og hey, hvis nu du planlægger at tage til Berlin, når grænserne på et tidspunkt åbner igen, så kunne du jo evt også lige tjekke min guide til Berlin ud 🙂

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. Dejligt med noget inspiration 🤗 Vi ender næsten altid med og tage det vi kender når dinnerdaten indtages 😂 Det lyder som super skønne steder som må tjekkes ud 🍷🎉💃