mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Ideen om en hjemmebygget camper

Den har boet i mig i mange år, idéen om en hjemmebygget camper. Jeg har bare aldrig rigtigt turde at kaste mig ud i projektet. Uagtet hvor godt jeg ellers mener (altså, nærmest hovmodigt tror) at mine hænder er skruet på, så plejer jeg alligevel at være så skarp på mine begrænsninger, at jeg, hver gang tanken er svømmet op mod overfladen, har manet den grundigt til bunds. Jeg kan sgu da ikke bygge en camper, når jeg kun lige akkurat kan finde ud af at tjekke om bilen mangler olie.

… Men så kom corona og jeg brugte – særligt de dage hvor børnene var hos deres far – lidt mere tid på internettet end sædvanligt. Fik lidt mere tid, til alt muligt andet end det jeg plejer at gøre allermest. Og så kom idéen selvfølgelig tilbage. Gu’ skal jeg da bygge den camper!

Først drømte jeg om, at bygge på en gammel VolksWagen T3 eller T4; du ved, sådan et folkevognsrugbrød, som jeg eddergodt gad ræse Danmark tyndt i. Men de er så pokkers dyre, og de er også virkeligt gamle og så er vi igen tilbage til det der med olien. Jeg duer ikke til biler. Godt nok brøstede jeg mig i mine helt unge dage af at være nogenlunde til det, fordi jeg havde en lille lortebil (en opel kadett, der hed Lotte, som kun havde én funktionel dør, hvorfor mine medpassagerer ofte entrerede bilen via vinduet), som jeg af og til rodede lidt i motoren. Men jeg må også ærligt krybe til korset og indrømme, at jeg ikke anede hvad jeg lavede, når ikke lige det var at skifte tændrør. Jeg rodede bare og håbede på at den ville starte. Som den, til mit held, heldigvis oftest gjorde.

Ærligt, så orker jeg ikke at betale dyre domme for en bil, der temmeligt potentielt går i stykker for et godt ord. Heller ikke selvom den er pæn og ganske givet, ville tage sig godt ud på min instagramprofil. Skide være med instagram.

Det efterlader os jo imidlertid ikke så meget længere end vi startede. Jeg vil stadig gerne bygge en camper og jeg ved nu hvilken bil det ikke skal være (selvom en lille del af mig græder, imens jeg skriver det, fordi jeg altid har ønsket mig sådan en bil). Og altså, jeg tror sgu jeg gør det.

Det bliver ikke en full-blown camper med toilet, brus og monteret køkken, men det er min plan, at jeg skal have bygget en bil om til at kunne rumme os når vi sover. Måske ikke alle på én gang, men så i hvert fald én voksen og to børn, eller to voksne alene. De første skitser ligger allerede klar og jeg glæder mig sådan til at prøve det af. For hold nu bare lige min knallert et øjeblik, hvor kunne det være sejt, hvis vi kunne tage på dags-ture med overnatning i vores egen hjemmebyggede camper. Jeg forestiller mig allerede hvordan den skal dekoreres med lyskæder, hjemmesyede gardiner og alt vores habengut under sengerammen, som jeg hååååber at jeg lykkes med at bygge selv.

Ej, det bliver så godt!

Jeg har fundet en bil – den grimmeste jeg sådan lige på stående fod kan komme i tanker om, faktisk – som jeg, grimheden til trods, tror bliver perfekt. (Ting kan nogle gange også være så grimme, at de nærmest bliver pæne, ik’?). Det er en aldrende dame, som alligevel netop er gået igennem syn, og som jeg altså nu håber på, bliver min – vores, i familien – bedste makker henover sommeren. Vi så den i dag, kørte en tur og besluttede os for lige at sove på det. Men jeg kan mærke, at min søvn i nat ikke kommer til at gøre andet, end at bekræfte mig i, at det er en pissefed idé. Jeg skal bare se at få den købt, skal jeg.

For selvfølgelig kan jeg godt bygge en camper.

… Og tænk, hvor dejligt det bliver, når vi ikke længere skal sidde totalt krøllet sammen på bagsædet i vores lille peugeot 208, når vi ser solnedgang og spiser pizza fra bagagerummet, som på billedet øverst. 

Skriv din kommentar

Kommentarer (7)

 1. Mon det er corona-relateret..? Jeg har også surfet vans for vildt den sidste måned og har både set YouTubevideoer og begyndt at følge flere på ig, som selv har bygget og rejst i en camper :)) Drømmer om at suse uforpligtende, teenage-agtigt ned gennem Europa (når det igen bliver tilladt) med min mand ♥️ Vores børn er store og om få år, er de ikke til at slæbe med alligevel. Den ældste på 18 erfor længst bakket ud af familieferierne, og lillesøster på 14 kommer nok også til at gøre det samme en dag. Så vil det være en fantastisk bil at have. Held og lykke med projektet. Du har i hvert fald min fulde opbakning og forståelse 😅☀️😎

  1. Jeg tror du har helt ret i at det er coronarelateret, at drømmen igen er blusset op. Med udsigt til en anderledes ferieform end vi plejer, tænker jeg at vi nok er mange, der får lyst til at køre rundt og være lidt “uafhængig” 🙂 Måske kan du finde lidt inspiration i vores projekt når vi går igang – i næste uge, sgu! 😀

 2. Hej Cana
  Vi har en Berlingo, der nemt bliver ændret til ‘autocamper’ dog kun til 2 personer.
  Min mand har selv designet den.
  Vi har holdt flere lange skønne ferier i den.
  Der er markise- tagboks og køkken i bagenden under stor bagklap.
  Jeg har syet mørkeblå gardiner.
  Vi har et ‘bustelt’ – til når vi ligger længe på en plads.
  Vi tager en tur mere til sommer, dog kun i DK
  PS- vi har sovet på mange p pladser nær Mac Donald. Især i udlandet.
  De har gode toiletforhold.!
  God fornøjelse!👍🇩🇰

 3. Så fed en idé! Vi er i gang. Eller vi har allerede ejet Molly 1.0. (En Marco Polo fra 2007) – og vi var vilde med den! Så vilde at vi hiver det næste år ud og tager på tur i Europa 🤗 Altså hvis grænserne åbner 🤞Vi har i den forbindelse opgraderet til en Clever Camper Van, da vi blev lidt nervøse for pladsen – særligt henover vinteren 🤪 Molly 2.0 blev købt i sidste uge. Den er ikke hjemmebygget – det er virkelig svært i DK med alle vores regler – i hvert fald hvis den skal huse 4. Men god fornøjelse med det hele – det kommer I ikke til at fortryde.
  Vi kommer til at dele ud af vores erfaringer undervejs på denne side http://www.themtbfamily.com

  1. Det lyder så skønt – hjemmebygget camper eller ej! Må jeg tillade mig at spørge om der min er plads til to voksne og tre mindre børn i de biler beregnet til 4 pers? Er helt grøn her og det lyder som om du er erfaren:-)

 4. Hej Cana
  Sidste år købte vi en camper Wv California, til en meget fornuftig pris, og det er noget af det bedste vi nogen sinde har gjort. “Tykke Berta” er en ældre dame fra 1991, med lille køkken og sovepladser til 4 Pers. Det der er helt genialt er jo at man må/kan overnatte, eller raste som det vist også hedder, rigtig rigtig mange skønne steder rundt om i landet, ganske gratis☀️
  Kan varmt anbefales🤗

 5. Sikke en fed ide. Jeg glæder mig til at følge med.
  Du ved det sikkert, men Mathias Hundebøll har bygget en camper bil, så kan være han kan hjælpe med gode fif.

  /Jeanet

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven