mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Hasselback kartofler med pesto

Hasselback kartofler emmer måske ikke ligefrem af hverken sex eller hverdagsgourmet, men hold nu bare min knallert, hvor de smager godt altså!

hasselback kartofler

 

Jeg blev introduceret til dem for første gang i hjemmekunsttimerne tilbage i sjette klasse i folkeren – og jeg har elsket dem lige siden. Hasselback kartofler, selvfølgelig. De salte, fede, sprøde kartofler smager jo simpelthen for godt til at gå i glemmebogen. Som så meget andet, kan de selvfølgelig varieres i mange forskellige afskygninger. Her har jeg for eksempel lavet en version med pesto, men dermed naturligvis ikke sagt, at der er noget som helst i vejen for helt almindelige, traditionelle hasselback kartofler. Virkelig ikke.

Det eneste der er med dem, det er , at de skal laves ordentligt og her har jeg som så ofte før, naturligvis rådført mig med min absolutte yndlingskok (som tilfældigvis også er ét af mine absolutte yndlingsmennesker, sådan generelt) og tippet til de helt perfekte hasselback kartofler viser sig simpelthen at være ganske, ganske nemt. Det handler slet og ret om, at de skal en tur i varmt vand, efter de er skåret ud og inden de bliver penslet med olie.

Hasselback kartofler med pesto

4 personer
60

Ingredienser

 • 1 kg kartofler
 • 2-3 spsk olie
 • salt
 • 2-3 spsk pesto

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær tynde, tynde skiver ca 2/3 ned igennem dem. Et godt tip kan være at lægge skaftet fra en grydeske (af træ) foran kartoflen når du skærer og så simpelthen bare skære ned til den, hver gang. På den måde undgår du, at komme til at skære hele vejen igennem 🙂

Når kartoflerne er skåret, så kom dem i en gryde med varmt vand fra hanen. Det gør at en del af stivelsen trækker ud af dem og lagene i kartoflerne vil således have lettere ved at skille sig fra hinanden.

Tag kartoflerne op af vandet og dryp dem af og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl kartoflerne med olie og sørg for at det kommer ned imellem alle lag. Drys med salt, som ligeledes helst skal ned i lagene.

Bag kartoflerne i ovnen ved 170 grader i cirka 35 minutter (indtil de er knap færdige) og tag dem så ud, pensl med pesto og kom dem tilbage i ovnen og bag dem færdige i 5-10 minutter, indtil de er helt sprøde udenpå og silkebløde indeni.

I virkeligheden så elsker jeg det meste der rimer på kartofler, hvadenten det er kogte (med smør og salt), brasede, gratinerede, flødebagte eller noget helt andet – men jeg synes altså at hasselback kan noget særligt lækkert!

Traditionelt serveres de nok sammen med noget kød og en sauce, men hvis du (ligesom jeg) ikke er til dét, så kan de altså også sagtens fungere fint som hovedelement med en fyldig salat på siden. Eller på de dage hvor det skal være lidt ekstra lækkert, med et stykke fisk og verdens bedste sauce på siden. Muuuuuums! Til det sidste ville jeg dog nok vælge at tilberede de traditionelle hasselback – uden pesto – da der ellers kommer lidt rigeligt “smørelse” til min smag, ha ha 😉

hasselback kartofler hasselback kartofler

Som så ofte før sagt, så føl dig endelig fri til at tagge mig på instagram (@canabuttenschon) hvis du kaster dig ud i at lave nogle af mine opskrifter, for jeg synes simpelthen det er så hyggeligt at se hvordan “min” mad ser ud hjemme hos jer.

Skriv din kommentar

Kommentarer (5)

 1. De ser da også bare for lækre ud 🙂
  Jeg vil prøve med pesto næste gang-
  En rigtig god dag ønskes uden for meget rusk og regn 🙂

 2. Tusind tak for tippet 😊
  Jeg skal helt sikkert huske tricket med det varme vand. Måske det skal afprøves i weekenden

 3. Ser virkelig godt ud. Muligvis et meget dumt spørgsmål 🙂 men hvor længe skal kartoflene ligge i varmt vand – og hvorfor ikke koldt? Hilsen Lene

 4. Elsker også hasselbackkartofler – er dog ikke sikker på, at jeg får mine kræsne unger med på at prøve pesto-versionen 🙂

  Husk at det generelt er en rigtig dårlig ide, at bruge varmt vand fra hanen til madlavning – se mere her: https://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvorfor-er-koldt-vand-bedst-til-madlavning. Kartoflerne bliver selvfølgelig bagt igennem, men der kan være så meget skidt i det varme vand, så jeg undgår det i hvert fald så vidt muligt.

  Og så kunne jeg ikke lade være med at grine lidt af ‘hjemmekunst’. Det giver nogen helt andre associationer end ‘hjemkundskab’ 😉

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven