mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Grillet hjertesalat med et væld af farver

Grillet hjertesalat er ikke alene mega pænt – det smager også fantastisk, hvis bare man lige ved hvordan!

grillet hjertesalat

Nå venner, jeg lovede jer jo forleden (og forleden igen, hvis jeg ikke husker meget forkert) at der snart ville komme lidt mere madinspiration her på domænet. Jeg elsker både at lave og spise mad. Pæn mad, allerhelst. Det er måske noget med at jeg er blogger, jeg ved det ikke, men ikke desto mindre, så gør det mit lille hjerte godt, at gøre mig umage med anretning og udtryk på den mad jeg serverer. I hvert fald når jeg serverer den for andre, end bare lige de tre jeg bor sammen med, that is 😉

Fælles for al den mad jeg laver er, at den altid er fri for kød af dyr der lever på land  – men dermed selvfølgelig ikke sagt, at det ikke kan tilføjes, hvis man ønsker det. Det kan man i udgangspunktet sagtens – det bliver bare ikke lige mig, der fortæller dig hvordan du skal gøre det. (Ikke fordi jeg ikke vil – jeg er bare virkelig ikke god til kød). Retterne er dog – synes jeg – i forvejen fulde af både kraft og smag, så selv om du (eller din bedre halvdel, måske) plejer at være glad for kød, så vil jeg da næsten anbefale dig at prøve dem af, uden.

Jeg har for eksempel engang delt opskriften på en vegetarlasagne med bechamelsauce, som jeg tror de fleste kødelskede vil spise med største velbehag.

Nuvel – det skal jo slet ikke handle om vegetarlasagne eller noget der minder om. Det skal handle om grillet hjertesalat.

Jeg kan godt selv høre, at det ikke ligefrem lyder super sexet med grillet hjertesalat og grøntsager til, men jeg lover dig for at der, med en lille smule finesse og et par små gode tricks, sagtens kan komme det.

Mit udgangspunkt for at lave retten var, at jeg manglede en forret til en middag jeg holdt forleden – og voila, så opstod tanken om et overdådigt hjertesalat, fyldt med pæne ting fra naturens eget skattekammer.

grillet hjertesalat

Grillet hjertesalat er der i og for sig ikke noget hverken nyt eller innovativt over, men hvis nu bare du gør dig lidt umage med at toppe det med smukke – og velsmagende – ting, så er jeg sikker på, at du kommer til at imponere dine gæster med det!

Grillet hjertesalat med rødbedehumus

2 personer
40

Ingredienser

 • 1 hjertesalat
 • 4 spsk rødbedehumus
 • 2 friske rosenkål
 • 3 radiser
 • 2 tynde gulerødder
 • 1-2 sukkerærter
 • 1 forårsløg
 • 1 spsk garantkerneæbler
 • Friske krydderurter
 • 1 tsk soya (til stegning)
 • 1 tsk honning (til stegning)

Løgskaller

 • 2 skalotteløg
 • lidt olie

Peanut-soya-sauce

 • 1 spsk soya
 • 1 spsk peanutbutter
 • Saft af 1/2 citron
 • 1 tsk honning

Sådan gør du

Start som det første med at ordne dine løg. Pil den yderste skal af løgene, skær dem i halve, pensl dem med olie og kom dem ind i ovnen ved 160 grader i 15-20 minutter.

Ordn herefter dine grøntsager til topping. Skær bunden af rosenkålene og skil dem forsigtigt i blade. Giv dem evt 1/2 minut på en varm pande i lidt smør, for at mørne dem en lille smule.

Snit radiser, forårsløg og ærter fint. Lav lange strimler af gulerod (med kartoffelskrælleren) og rul dem let sammen i kold vand.

Gør dine krydderurter klar. Jeg har her brugt rød skovsyre og lidt dild.

(nu er der formentlig gået 20 minutter og du kan tage løgene ud af ovnen).

Rør ingredienserne til soya-peanutsaucen sammen og giv dem en tur med stavblenderen, så de emulgerer.

Steg de letbagte løg på en varm og tør pande, med snitfladen nedad. Tryk gerne lidt på dem undervejs, så de får masser af varme over hele fladen. Steg dem hårdt  i ca 3 minutter. De skal blive nærmest sorte. Og tag dem så af varmen. Når de er afkølet, kan du forsigtigt skære bunden af og pille skallerne fra hinanden. (Husk at fjerne løghinden inde i skallerne).

Nu er alle komponenter klar (hvis altså du har rødebedehumus i køleskabet, ellers finder du opskriften på den HER), så nu skal hjertesalaten bare steges – og så skal der anrettes.

Pil de yderste blade af hjertesalaten og skær den over på langs. Skær den allernederste del af stokken af (kun et par milimeter) og steg salaten ved høj varme med snitfladen nedad, i 1 minut. Tilfør honning og soya på panden og steg videre endnu 1 minut (imens du svinger panden let for at fordele honning og soya – det giver sååå god smag!). Færdig.

Kom 1/2 hjertesalat på hver tallerken. Kom en skefuld rødbedehumus på snitfladen. Læg 2-4 små løgskaller og fordel derefter de øvrige grøntsager efter bedste evne 🙂

Fyld løgskallerne med din peanut-soya sauce, kom en klat rødbedehummus på siden og server!

Jeg er selvfølgelig godt klar over, at det, med løgskaller der skal i ovnen hurtigt kan blive et lidt små-ambitiøst projekt – men hey, det hele er selvfølgelig til fri fortolkning og på den dag hvor det skal gå stærkt, kunne jeg også sagtens finde på at droppe løgskallerne og i stedet fylde rosenkålsbladene med saucen – eller simpelthen bare servere den på siden.

grillet hjertesalat

Der er uanede muligheder her og jeg tænker, at det bare er om at komme igang, hvis du kan lide idéen.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven