mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Annonce

Tid til Tanuar

Nu har jeg i et par dage forsøgt at snige mig udenom det, men nu skal det altså til at være. Jeg skal – igen – se om ikke jeg kan skabe mig nogle lidt bedre vaner i forhold til min mundhygiejne. Jeg skal simpelthen forsøge at rense imellem mine tænder. Du ved, bruge tandtråd eller sådan en lille mellemrumsbørste. Hver dag.

Jeg ved ikke om I husker det, men for et års tid siden lavede jeg faktisk et samarbejde med GUM, som er eksperter i optimal daglig pleje –  og som udvikler og sælger produkter til daglig mundpleje, hvor jeg skulle følge deres fem råd til en optimal mundpleje i fire stive uger. Det gik sådan nogenlunde, men jeg kan lig så godt være ærlig og indrømme, at jeg altså ikke har været noget dydsmønster sidenhen. Jeg er blevet bedre til at huske at rense imellem tænderne og jeg børster måske også mine tænder en lille my tættere på de anbefalede 2 minutter dagligt, men det glipper altså stadig af og til. Særligt med at få renset imellem tænderne, er jeg slem til at springe over hvor gærdet er lavest, selvom jeg jo for pokker godt ved, at det er så super vigtigt!


GUM er en virksomhed, der udvikler og sælger produkter til daglig mundpleje. Det gælder både tandbørster, tandpasta og mellemrumsbørster samt produkter til lindring og forebyggelse af tilbagevendende problemer som fx tør mund eller tandkødssygdom. Alle produkterne kan købes på apoteket.


Faktisk er det sådan, at man ved en almindelig (og grundig) tandbørstning ikke kan fjerne mere end omtrent 50% plak fra munden. Det tal stiger til gengæld til 70%, hvis man lige sørger for at “flosse” inden man børster bisserne. 

Nu ved jeg selvfølgelig ikke med jer, men personligt så synes jeg ikke ligefrem det er en fest at skulle til tandlægen – og da slet ikke hvis der er huller i tænderne. Derfor virker det jo også komplet idiotisk, at jeg ikke lige bruger det ekstra lille minut hver aften på at fjerne så meget plak som muligt, når jeg nu alligevel står på badeværelset med tandbørsten i hånden. Seriøst, nogle gange fatter jeg ikke hvorfor min hjerne ikke bare begriber og lever efter dén slags rationaler. Jeg begriber det ikke, men det er altså sådan det er; at jeg har svært ved at få de gode mundplejevaner helt ind under huden. Eller ind imellem tænderne, måske nærmere. 

Derfor har jeg besluttet mig for at springe med på vognen hos GUM én gang til og tage del i deres lille januarudfordring, Tanuar (link her), som i al sin enkelhed går ud på, at man skal passe sine almindelige, gode vaner omkring tandbørstning og deslige – og så skal man som et tillæg (hvis man ikke gør det i forvejen) rense imellem tænderne hver dag i hele januar. Igennem og efter dén udfordring, hvor GUM i øvrigt hjælper lidt til med tips og gode råd undervejs, satser jeg benhårdt på, at blive bedre til at passe på mine tænder. Jeg holder jo for pokker ret så meget af dem, selvom jeg ikke skænker dem den store tankevirksomhed i det daglige.

Man kunne selvfølgelig godt spørge sig selv, hvorfor jeg overhovedet har brug for denne her udfordring, når jeg nu rent faktisk gerne vil blive bedre til at huske tandtråden. Jeg kunne jo bare gøre det, ikke sandt? Problemet er bare, at det kan jeg ikke – og derfor håber jeg at udfordringen fra GUM kan holde mig i ave, så jeg rent faktisk får det gjort. Samtidig er der selvfølgelig også den lille bonus, at de hver uge trækker intet mindre end 25 vindere af et “GUM-kit” fyldt med alverdens produkter til at gøre tandrensningen en lille smule nemmere, fordi man på dén måde får mulighed for at prøve de forskellige produkter af og finde dét der passer allerbedst til én.


Blandt alle tilmeldte til Tanuar udtrækkes hver uge 25 heldige vindere, som allesammen får følgende produkter:

Tandstikker: GUM Soft-Picks Advanced. GUM Soft-Picks Advanced er en blød og meget smidig engangstandstik med super-bløde gummibørster, som er effektiv, behagelig og nem at bruge. På grund af den buede form kan den nemt nå hele munden, også de vanskeligt tilgængelige områder som de bagerste tænder. Soft Picks Advanced kommer i tre forskellige størrelser, S, M og L, så de passer til enhver størrelse mellemrum.

Mellemrumsbørste: GUM Travler. GUM Travler er en kompakt og transportabel mellemrumsbørste. Den er en praktisk og effektiv løsning til fjernelse af madrester og bakteriel plak mellem tænderne. Børsten kan fås i 9 forskellige størrelser, så man kan finde lige præcis den størrelse, der passer bedst til ens mellemrum. Det kan også være, at man skal bruge flere størrelser, hvis man fx har forskellige størrelser mellemrum.   For at vælge den rette størrelse er det vigtigt, at man tager hensyn til mellemrummet mellem tænderne.

Tandtråd: GUM Original White tandtråd. Har man smalle mellemrum mellem tænderne, kan det ofte give mere mening at bruge en tandtråd end en mellemrumsbørste. Denne tandtråd fjerner nemt og effektivt madrester og plak fra mellemrummene mellem tænderne.

Tandtråd: GUM Easy Flossers. Har man smalle mellemrum mellem tænderne, kan det ofte give mere mening at bruge en tandtråd end en mellemrumsbørste. GUM Easy Flossers er en tandtråd, der for nogle kan være nemmere at bruge på grund af det praktiske håndtag. GUM Tandtråd Easy Flossers har et håndtag med tommelfingergreb, som giver god kontrol.


Jeg har meget små mellemrum imellem mine tænder, så jeg tænker i udgangspunktet at jeg nok mest er en tandtrådspige (tænk at jeg nogensinde skulle bruge dét ord om mig selv, ha ha!), men det kunne selvfølgelig godt være, at jeg efterhånden var ved at være moden til at bruge en lille bitte mellemrumsbørste. Det ser i alle tilfælde så meget lettere ud, end at stå der med hele klør-fem inde i gabet.

Jeg må prøve mig lidt frem og hvis du har lyst til at være med mig, så meld dig meget gerne til Tanuar lige HER. Det koster ikke en krone, der er masser af præmier på højkant – og vigtigst af alt: måske ender det med at vi får os nogle bedre vaner. Se dét kunne da være en udmærket måde at starte 2020 ud på 😉

Skriv din kommentar

Kommentarer (10)

  1. Jeg vil gerne melde mig til Tanuar da jeg også godt kan trænge til st ruske op i mig selv og huske tandtråden hver dag og ikke kun en sjælden gang i korte perioder 😊

  2. Jeg gør det hver aften , da jeg har 4 implantater og skal rense rundt om dem , så tager jeg de andre tænder med , bruger mellem rundts renser om dagen

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven