mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Hyggedag og hjemmelavet nutella (som er sund!)

Sund hjemmelavet nutella? Det lyder måske nok besværligt, men det lover jeg dig for at det ikke er. Det kræver faktisk kun fire ingredienser! 

Det var med lovningen om, at han skulle hjælpe med at gøre rent, at Peter fik lov til at holde fri i dag. Egentlig måtte han også gerne holde fri uanset hvad, men jeg synes det er så hyggeligt at have en lille rengøringshjælper – også selvom det ofte forlænger processen mere end det forkorter 😉 Peter slog til og vi har således brugt formiddagen på at gøre rent og handle ind, kun afbrudt af en hjemmelavet nutella-madder (både madder og nutellaen, i øvrigt) og et par slag UNO, som jeg – selvfølgelig – tabte med et brag.

Peter er stadig i proces omkring at lære at tabe, så for ikke at ødelægge stemningen totalt, lader jeg ham typisk vinde lidt oftere end hvad egentlig rimeligt er. Det er som om det er nemmere for ham at kapere et nederlag, hvis han har 2-3 sejre bag sig, omend det stadig ikke er heeelt godt, ha ha. Jeg mindes dog at det var præcis det samme med Jens, da han var 5 år, så jeg satser på at det bliver bedre med tiden. Vi tager det i babysteps, uanset.

Som en ekstra belønning for sin store rengøringsindsats (han pudsede både spejle, tørrede borde og køkkenlåger af OG støvsugede simpelthen!) har han fået lov til at sætte sig ved nintendoen en times tid, indtil vi henter Jens fra skole. I mellemtiden planlægger jeg at få pakket dagens ordrer fra shoppen til forsendelse, når altså lige jeg har fået skrevet nærværende blogindlæg færdigt 😉

Det er så hyggeligt for mig at skrive denne slags “lige-fra-hjertet”-indlæg, så selvom tiden er lidt knap og der helt bestemt var andre ting jeg hellere burde gøre, så er det altså en overspringshandling af de bedre.

Når Jens er hentet, står den på legetøjssortering og hygge – og måske endnu en nutellamad, når nu det rent faktisk er en SUND nutella vi har kreeret!

Jeg viste den frem med en ingrediensliste på min instagramprofil i går, men flere har skrevet og spurgt på forholdene, så får I lige den fulde opskrift på sund hjemmelavet nutella her.

Hjemmelavet nutella (sund!)

8 personer
10

Ingredienser

 • 1 håndfuld hasselnødder
 • 2 avocadoer
 • 12-14 dadler
 • 2 spsk kakaopulver (usødet)
 • Et nip salt (kan udelades)

Sådan gør du

Start med at bage dine hasselnødder ved 200 grader i 10-12 minutter.

Herefter blendes alle ingredienserne sammen, indtil du har en blød, ensartet masse.

Hæld det på et lufttæt glas (jeg bruger bare et gammelt marmeladeglas) og opbevar det på køl.

Det behøver ikke spor svært at lave sund hjemmelavet nutella – og selvom det ikke smager helt som den ægte vare, så er det altså stadig ret lækkert, hvis du spørger mig (og min kæreste og mine børn). Og det bedste ved det hele? Du kan spise det med god samvittighed, uanset om det er til morgenmad, til frokost eller som en lillebitte aftensnack inden du skal i seng 😉

… Og med dét sagt, må jeg hellere snart komme igang med resten af dagens gøremål. Tiden flyver jo i godt selskab.

Knus herfra!

Skriv din kommentar

Kommentarer (7)

 1. Hej canab jeg har set til middag hos hvor du sever det dejlig mad men så kunde jeg godt tænke mig at hvide Hvad det et for nogle tallerkener du har da jeg syndtes de er så fine .

  Venlig hilsen
  Gitte Nielsen

  1. Det er lavet ud fra en opskrift i Ditte Ingemanns bog VEGETAR.
   3 æg
   75 g smeltet kokosolie
   2 bananer + 1 til pynt
   1 tsk vanille
   lidt salt
   1 tsk bagepulver
   45 gram kokosfibermel
   100 gram mandelmel

   Pisk æg og smeltet kokosolie. Mos bananerne og kom dem i æggeblandningen. Bland alle de tørre ingredienser. Rør de tørre og våde ingredienser sammen. Pynt med en banan flækket på lang og bag i en lille brødform i ca 40 minutter ved 175 grader varmluft.

  1. Jeg vil tro at det kan holde sig en uges tid eller to på køl – hvis ikke du spiser det inden 😉

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven