mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Vores juleplaner

cana b juleplaner

Jeg ved ikke om I husker det, men sidste år var jeg så frygteligt ked af julen, at jeg endte med at aflyse den. Eller i hvert fald fejrede jeg den ikke i sådan traditionel forstand. Simon og jeg smuttede nemlig til Amsterdam, og holdt julen dernede. Bare med hinanden, en masse god mad, gode oplevelser og rigelige mængder vin.

Sådan blev det, fordi jeg ikke kunne udholde tanken om at holde traditionel jul, uden mine børn, som var sammen med deres far.

I år til gengæld, hvor børnene er hos os, er jeg en værre lille julehund! Vi hygger med småkager, brændte mandler, pakkekalendre, julekalendre, juletræsjagt og julegaveindpakning til den helt store guldmedalje og jeg elsker det hele, når bare det er sammen med dem jeg elsker allermest.


Læs min lille guide til amsterdam HER


Drengene, som i skrivende stund er hos deres far, kommer hjem til os igen i morgen og så har vi dem indtil 2.juledag – og JEG GLÆDER MIG HELT VILDT!

Juletræet hentede Jens og jeg i søndags og lige så snart drengene er hjemme igen, tænker jeg at de skal have den udsøgte ære, at pynte det med alle vores mange skøre julekugler. Okay, de få kugler jeg har fået i arv fra min mormor hænger jeg nok selv på træet, men ellers tænker jeg at drengene skal få lov. Det er jo deres fest og uanset hvor meget instagrammer der så end nogensinde kommer til at gå i mig, så er jeg fuldkommen og aldeles ligeglad med om vores juletræ er æstetisk smukt eller ej, så længe det er pyntet med kærlighed.

Dernæst tager vi på den tur til jylland, som vi udskød fra sidste weekend og jeg tænker, at det bliver den perfekte måde at “slå ventetiden lidt ihjel”. Jeg husker så tydeligt selv da jeg var barn, hvor lange dagene op til jul kunne være, så alt det vi kan holde os af hyggelige, sociale planer er mere end kærkomment, for at tiden kan flyve afsted så hurtigt som muligt. I hvert fald fra et børneperspektiv.

Efter jylland tager vi hjem igen – og så kan julen bare komme an.

Selve julen holder vi sammen med min mor, hendes mand og hans datter, hjemme hos os selv, og jeg kan næsten ikke forestille mig noget bedre. Jo, det skulle selvfølgelig lige være hvis Simon og jeg kunne samle hele vores familie under samme tag, meeeen det kræver vidst lidt mere af en gildesal, end dét vi kan præstere i vores trods alt relativt beskedne lejlighed.

Simon står selvklart for julemaden – bortset fra kartoflerne, som han pænt har bedt mig om at skrælle, ha ha – og jeg kan næsten ikke vente med at smage den. Jeg mener, julemad er jo altid toplækkert, men når det så lige ryger en tur igennem hakkeren hos en stjernekok, ja, så ved jeg sgu snart ikke om jeg kan holde til det. Det bliver sååååå lækkert!

Og som en lille tilføjelse, så jeg forleden at det åbenbart er blevet en ting, med karamelsauce til risalamande – og det har jeg sgu tænkt mig at efterprøve! Jeg har nemlig altid haft et lidt ambivalent forhold til kirsebærsaucen, men jeg elsker til gengæld karamel. We’ll see om en ny klassiker bliver født, eller om jeg fortsat skal fiske uden om de der småklamme udblødte stykker af kirsebær, når sovseskålen rammer min plads ved bordet.

Ak ja, ud fra de forudsætninger vi nu engang har, så tænker jeg at det bliver alletiders jul og jeg glæder mig eddertussemeget til den!

Skriv din kommentar

Kommentarer (25)

 1. Karamel sauce har været “en ting” i min familie i 4 generationer .. men det kan man da bare se.. det smager ganske fantastisk, glæd dig 😋

 2. Uhm bare gi den gas med forskellige sovser til risalamanden. Vi har altid fået jordbærsovs, men appelsin chili sovs kan også noget.

 3. Jeg køber en kedelig Kirsebær sovs, varmer den op med 1/2 dl Rom, skræl og saft fra en appelsin og lader den stå en uge…. Derefter blænder jeg den og så er det en skøn sovs til Risalamanden😉

 4. Jeg får altid blendet min kirsebærsauce 😂 Gider heller ikke de der ulækre kirsebær 🤭

  Men det lyder som en aldeles skøn jul

  1. Ha ha, den må jeg da prøve en dag! Jeg tænker dog, at Simon nok laver kirsebærsaucen fra bunden, så jeg bliver næppe populær hvis jeg kommer rendende med en papversion 😉

 5. De der småklamme stykker af kirsebær er da det bedste ved kirsebærsovsen😂😂
  Et godt alternativ er brombærsauce – det har den perfekte balance mellem sødme og syre, mens kirsebær jo bare er sødt…
  Lyder som en dejlig jul 🎄✨

 6. Skælskør laver faktisk en Pureret Kirsebærsovs, som fås i bla Rema1000. Samme karton, bare med lilla “bånd” i stedet for blå. Så slipper du for fiskeriet 😉

  1. Ha ha, det er såååå smart! Men jeg er ikke sikker på at en sauce fra karton falder i god jord hos kokken herhjemme 😉

 7. Jeg købte en kirsebærsovs k Rema uden de ulækre bær, så jeg ligefrem glæder mig til sovsen i år. 😂
  Glædelig jul til dig og dine 🎅

 8. Hvordan kan det være af Simon ikke holder jul med sin egen familie? Det gjorde han jo heller ikke sidste år og i år heller ikke. Hans familie går måske ikke så meget op i det?

  1. Jeg vil ikke gå så meget i detaljer på Simons vegne, men jeg er vildt glad for, at han har valgt at holde jul sammen med os – vi er jo også hans familie nu 🙂

 9. Glædelig 19.december!
  Det lyder som en god måde I vil imødekomme julen på og dejligt mad 🙂
  Karamel tja måske man skal prøve noget nyt og ikke være så stiv i det med de traditioner.
  Hilsner og nyd det med dine drenge 🙂

  1. Taaaaaak! Og ja, man kan jo prøve med en tilføjelse af lidt forskelligt – det er jeg i hvert fald mere tilhænger af, end at skifte noget ud 😉
   God jul!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven