mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Tip: Lav shellak derhjemme

Shellak derhjemme? Kan man virkelig det? 

lav selv shellak derhjemme

Noget af dét jeg elsker allermest ved at blogge er, når I lærer mig nye ting. Når I kommenterer på dét jeg skriver, giver mig feedback – og kommer med gode råd. Jeg er nemlig sådan én der synes at gode råd er vidunderlige, så længe de kommer fra et godt sted. Og det ved at de gør, når de kommer fra jer <3.

Forleden skrev jeg i en sidebemærkning for eksempel om, at jeg synes det var så irriterende det her med gerne at ville have “fine negle“. Normalt bruger jeg egentlig bare helt almindelig neglelak, men fordi jeg ofte er for sjusket til at få det skiftet inden det bliver grimt, så ender med at rende rundt med krakelerede negle mindst ligeså længe, som jeg render rundt med fine negle. Derfor besluttede jeg, da min nyeste bog udkom, at få lavet shellak (sådan noget neglelak, som holder i ugevis, hvis du ikke kender det). Problemet med dét er bare, at det – udover at være temmeligt tidskrævende – er pissedyrt. 300 bobs hver tredje uge er altså lige i overkanten af, hvad jeg vil give for at have pæne negle, kan jeg godt afsløre.

Og så skete der det magiske, at jeg fik en håndfuld gode råd. Som jeg tog til mig. For eksempel var der en del, der skrev til mig, at de havde købt sådan nogle smarte lamper, så de kunne lave shellak derhjemme. Shellak derhjemme? tænkte jeg, kan man virkelig det?

Ja, det kan man åbenbart godt og jeg klikkede således beriget ind på Amazon, hvor jeg købte sådan en UV-lampe, seks neglelakker og tilhørende base- og topcoat til en samlet pris omkring 500 kroner.

Efter et par dage lå det hele i min postkasse og så kunne jeg ellers gå igang. Jeg tændte fjernsynet, og satte lampen, som jeg gætter på er fra Kina, i sådan en stikkontakt-omformer, og så lavede jeg min egen lille neglesalon.


Sådan gør du:

Fil neglene fine

Slib dem let ovenpå, så lakken kan få godt fat.

Kom base-coat på i et tyndt lag

Giv neglene 30 sek i lampen

Kom første lag lak på -i et meget tyndt lag

Kom neglene i lys i 30 sek

Kom anden lag lak på – igen i et meget tyndt lag

Giv neglene 30 sek i lampen

Kom topcoat på

Giv så neglene 60 sekunders lys til sidst 


Og så havde jeg simpelthen pæne negle i lidt over to uger! Efterhånden som tiden går, vokser neglelakken ud sammen med neglene, så jeg har netop lavet dem om igen. Men hey, jeg sad jo bare derhjemme i mit nattøj foran flimmerkassen imens.

Det er selvfølgelig vigtigt, når man laver det, at man gør sig umage med at lægge neglelakken pænt, men jeg synes faktisk at det var overraskende let, når bare jeg huskede at have et minimum af lak på penslen, så jeg kunne lægge helt tynde lag. (Vigtigt!). Man kan ligesom smøre det ud på en helt anden måde, end man kan med almindelig neglelak, så det går overraskende let, synes jeg.

lav selv shellak derhjemme

Jeg vil selvfølgelig lige skynde mig at sige, at jeg ikke er nogen ekspert og at det godt kan være, at jeg gør det helt forkert. Det kan også godt være, at de lakker jeg har købt er dårlige og fulde af frygtelig kemi (det tror jeg nu de fleste lakker er), eller at man kan få det hele billigere et andet sted. Men faktum er altså, at det har virket for mig og at jeg er mega glad for det. Så nu ved du det. Og hvis du også er sådan én der synes at det kunne være vildt rart, hvis man kunne lave pæne negle med shellak derhjemme, så kan jeg altså godt anbefale dig, at prøve det af. Det er nemmere end man skulle tro.

Skriv din kommentar

Kommentarer (17)

  1. Det gør jeg med almindelig neglelakfjerner, som indeholder acetone. Jeg kommer det på lidt vat og pakker så neglen/fingeren ind i staniol (med vattet på neglen) i ca 10 minutter og så kan det “kradses af” med en rosenpind efterfølgende. Det er lidt tidskrævende – men det er det nu også, når man får det gjort professionelt 🙂 Til sidst sliber jeg det sidste væk med en neglefil og gør neglen klar til en ny omgang shellak 🙂

 1. Det lyder lidt som om at hvis man først er startet så er man nødt til at blive ved fordi neglene bliver grimme bagefter?

 2. Har du undersøgt le mini macaron som (så vidt jeg kan se) også er shellak men bliver solgt i Danmark og må derfor leve op til danske standarder for indhold af kemi mm. Jeg har kigget på det men ikke turde gå igang så ville høre om du havde fået det anbefalet af nogle af dine følgere?

  1. Jeg fik dem i 1. Advent! Super skønne at bruge, lavede det på 30 min, her en uge efter, så holder det stadig 🙂
   Du kan købe det i Bahne, hvor der også er forskellige neglelakker. Det er også en noget nemmere proces, end den Cana beskriver. Man skal ikke have et base eller top coat – det er sådanne en 3i1, hvor du bare giver det to lag og 30 sek under lampen (den slukker selv efter 30 sek)

 3. Jeg har le mini macaron lamper og lakker. Det fungerer rigtig godt – jeg er så glad for det. Det holder i ca 2 uger.

 4. Et lille tip til fjernelsen er at file let ovenpå neglen inden acetonen. Så bryder man top coaten og skal ikke sidde så længe med acetonen. 😉 personligt køber jeg mit hos b4beauty.dk og har gjort det i 4 år. Jeg fjerner først mit, når det er vokset for langt ud efter ca. 3,5-4 uger.

 5. Er netop startet på nogenlunde tilsvarende. Jeg har de sidste par år fået lavet gele negle. Da jeg var nødt til at finde mig en ny negletekniker, blev jeg frygteligt frustreret over, ikke at kunne finde en, som var ligeså god som den første – jeg besluttede derfor at prøve selv. De sidste tre måneder, har jeg derfor selv lavet gele negle og det var heldigvis meget nemmere end forventet.

 6. Hej søde Cana

  Hvordan er “reglerne” for shellak og gravide? Er det noget vi må, eller er det også på listen over ting der forvandler én til en leverpostejsmad?

  Mvh Emma

  1. Hej Emma,

   Der er jo ikke som sådan nogle regler – men anbefalinger. Og man kan kan altså (desværre) ikke anbefale shellak til gravide – ligesom man jo sådan set også fraråder almindelig neglelak 🙂

 7. “Det kan også godt være, at de lakker jeg har købt er dårlige og fulde af frygtelig kemi (det tror jeg nu de fleste lakker er)”

  NEJ, det er de fleste lakker ikke og går man en ordenligt sted hen der fx føre CND shellac er det ikke fyldt med alt muligt dårligt!

  Mange udvikler allergi for de produkter du har købt i Kina, og har du først fået det, kan du intet tåle med negle mere.

  Nu betaler man jo også for en service når man får det lavet professionelt og ikke kun for en lakering.

  Går man et ordenligt sted hen, er det ordenligt produkter, korrekt vejledning, korrekt aftagning af lakken igen, udover det for du en følelse af velvære og formentlig også en lækker kop kaffe eller andet og en hyggeligt snak med din behandler, det er det du betaler for.

  Vi redder så mange kunder når de kommer med deres kopi produkter på og har ofte ødelagt deres negle fuldstændig i meget lang tid, eller værst af alt udviklet allergi.

  Hilsen en professionel

  1. Nemlig og gravide må gerne få lavet negle hos en professionel cnd negle teknikker da det kun skal på neglen så til den kommentar længere oppe lad være hvis det er med disse her produkter men tag til en negleteknikker og få en flot farve på😊

   1. Præcis!

    Når man laver det selv rammer man som ofte huden og sætter det i maskinen og der sker skaden.

    Synes ærlig talt det for dårligt det henvises til hjemmeprodukter købt fra Kina.

    Og NEJ, ikke alle danske leverandører har ren mel i posen.
    Jeg kan også købe er produkt hjem og kalde det Sabrinas shellak, også er det fra Kina og ikke godkendt.
    Der er leverandørens ansvar at det er godkendt og ikke som sådan noget der tjekkes op på, medmindre det bliver meldt.

    Det samme med hudpleje og make-up

    Bloggere tænker på alt andet med allergi, parabener, parfume, økologisk osv. men i sidder og laver jeres egne negle 🙄

    1. Sabrina, nu er bloggere jo hverken værre, bedre, klogere eller dummere end alle vi andre. De prøver sig frem og er også afhængige af økonomi, tid, ressourcer etc. Det er klart at du som professionel har en anden tilgang til det at få lavet negle og det er SÅ dejligt, at du gerne vil dele ud af det.
     Men Cana har da lov at dele et tip. Det er ikke en reklame og hun tager sig sine forbehold nederst og det står enhver frit for at lade være at gøre som Cana og gå til en pro (godt, men for dyrt for de fleste enlige mødre, tænker jeg) eller nøjes med alm lak. Vi er heller ikke hverken værre eller bedre, klogere eller dummere end bloggere/Cana.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven