mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Smukke småkager med spiselige blomster

Der findes ikke meget, der emmer så meget af jul, som smukke småkager. Jeg har i hvert fald bagt småkager til jul så længe jeg kan huske, så for mig, hører de altså med.

smukke småkager med spiselige blomster smukke småkager med spiselige blomster

 

Jeg har i år forsøgt mig med en lidt anderledes småkage end jeg plejer – og heldigvis for dét, for jeg elsker resultatet. Det er nemlig endt med at blive til en omgang smukke småkager – med spiselige blomster, som gør udtrykket let og elegant, synes jeg. Næsten lidt som naturens eget glanspapir.

Jeg faldt over idéen ovre hos copenhagenwilderness og har altså haft det i mine personlige noter i en rum tid, at jeg måtte prøve – og nu, hvor december (endelig) er indtruffet, mente jeg at det var tid.

Årstiden gør selvfølgelig, at det kan være lidt sværere at skaffe de spiselige blomster. Om sommeren har jeg et mindre arsenal af dem ude på vores lille altan, men de er allesammen bukket under for nattefrosten, så det eneste jeg havde tilbage var lidt krydderurter og nogle rødeskovsyrer. Derudover havde jeg en potte med kørvel stående på køkkenbordet, så den tog jeg altså også i brug.

Til selve småkagerne har jeg bare brugt den allermest simple småkagedej med kun fire ingredienser, så det er så let som muligt at gå til 🙂

Smukke småkager med spiselige blomster

8 personer
60

Ingredienser

  • 300 gram smør (koldt)
  • 300 gram mel
  • 150 gram flormelis
  • 1 æg (gerne lille)
  • Evt. lidt smagsgiver, fx citronskal, vanille, ingefærpulver eller lakridspulver (kan udelades)
  • En håndfuld spiselige blomster eller krydderurter

Sådan gør du

Kom smør, mel, flormelis i en skål og smuldr det godt sammen. Tilsæt ægget og bland det hele godt sammen, indtil du har en homogen masse, uden hverken mel- eller smørklumper. Sæt dejen i køleskabet (mindst 30-40 minutter)

Imens dejen køler, gør du dine blomster og krydderurter klar.

Nip bladene af blomsterne og lav nogle små fine skud af dine krydderurter.

Læg de afplukkede blade og urter på et stykke køkkenrulle, kom et stykke køkkenrulle henover dem og læg dem så i pres, fx med en bunke bøger eller en tung gryde henover køkkenrullen.

Når småkagedejen er afkølet, rulles den ud på et meldrysset bord. Ovnen tændes på 175 grader varmluft. Marker dejen let, der hvor du vil stikke den ud og læg så blomsterne som du ønsker. Når alle blomster er placeret, lægger du et stykke bagepapir henover og giver dejen et let rul med kagerullen, så dine blomster sidder nogenlunde fast.

Stik kagerne ud og bag dem i ca 10 minutter, eller indtil de er let gyldne i kanterne.

 

I udgangspunktet kan du bruge alle verdens urter og spiselige blomster, men gå selvfølgelig gerne efter nogle du godt kan lide 😉 Som en tommelfingerregel kan du regne med, at des kraftigere blade der er på dine krydderurter, des mere vil de smage igennem. Fx kan man godt smage en lille kvist timian på kagerne, men ikke et blad kørvel.

Jeg tænker at det klæder kagerne godt med lidt citrusholdige urter, så næste gang tror jeg at jeg vil forsøge mig med citrontimian, citronverbena og måske også ligefrem en citronmelisse – allerhelst sammen med et par fint farvede stedmoderblomsterblade, som jeg tror kan gøre en stor forskel for det samlede udtryk.

smukke småkager med spiselige blomster

Jeg ved selvfølgelig ikke med dig, men jeg synes det er nogle af de allermest smukke småkager jeg nogensinde har set. De er i hvert fald de smukkeste jeg nogensinde har bagt!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven