mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Opskrift: Til Middag Hos – min forret

Sjældent er jeg blevet spurgt om noget så mange gange, som jeg er blevet det med opskriften på den forret jeg serverede, da jeg var med i Til Middag Hos. Jo, det skulle da lige være hvilken tallerken jeg serverer den på, ha ha! Tallerkenerne er fra Würtz og jeg kan ligeså godt være ærlig og sige, at de (desværre!) er skide dyre, men til gengæld de jo altså også ret pæne. Jeg har dog set at man kan få nogle lignende fx i H&M home, så det var måske værd at tjekke ud.

opskrift til middag hos forret cana

Allerede da jeg blev spurgt om jeg ville være med i Til Middag Hos, havde en en ret klar idé om hvad jeg gerne ville servere. Siden jeg har mødt Simon har jeg – qua hans store interesse for finere madlavning – været på temmeligt mange fine restauranter og jeg har således spist virkeligt meget, virkeligt pænt og virkeligt lækkert mad. Nogle ting har jeg været out-of-this-world vilde, imens andre har været stabile, gode, smukke retter, som jeg har tænkt, at jeg da også godt selv ville kunne lave. Nogenlunde i alle tilfælde.

Således gik jeg til Simon og præsterede ham for mine ideer til mine retter, han gav mig sin professionelle vurdering, jeg lavede mine idéer lidt om og voila, så havde jeg styr på maden. (Som jo i øvrigt gav mig sæsonens allerhøjeste score, hvis vi lige skal hænge os ved dén slags detaljer et kort øjeblik 😉 ).

Hvis jeg sådan helt personligt skulle vælge, så kunne jeg nok allerbedst lide hovedretten, men på imponeringsskalaen, så kommer man helt klart længst med min forret. Den er pæn, den er fancy, den smager godt og så er den altså relativt simpel at lave. (Det var hovedretten og desserten i øvrigt også, men nu skal det jo handle om forretten).

Det er ikke sådan en ret jeg kører af hver og hver anden dag derhjemme; både fordi den kræver en del forberedelse og fordi kammuslinger, som er hovedelementet jo altså ikke er helt gratis. Til gengæld så tænker jeg at det er den perfekte forret til middagsselskaber eller måske endda til nytårsaften, hvis man selv tænker at lave maden.

Retten er kold og man kan således lave alle elementer på forhånd (fx om formiddagen) og bare have dem stående på køl, så man ikke skal gøre andet end at anrette, når gæsterne er ankommet og klar til at gå til bords.

Rimmede kammuslinger med wasabi, æble og agurk

4 personer
60

Ingredienser

 • 8 kammuslinger (fra fiskemanden)
 • 2 tsk sukker
 • 1-2 tsk salt

Lynsyltede agurker

 • 1 agurk
 • 1 dl æbleeddike
 • 1,5 dl vand
 • 3 spsk sukker
 • 1/2 tsk salt

Wasabisauce

 • 3 dl kærnemælk
 • 1-2 tsk wasabipasta
 • saften af 1/2 citron
 • salt og peber

Pynt

 • 1 æble
 • Plukkede urter (jeg har brugt brøndkarse, kørvel, tallerkensmækkere og rød skovsyre)

Sådan gør du

Forberedelser - dagen før

Kammuslingerne skal rimmes. Det gør du ved at drysse kammuslingerne grundigt med salt og sukker (på begge sider), kom film tæt henover dem og sæt dem på køl natten over.

Wasabisauce

Blend kærnemælk, wasabipasta og citron med en stavblender og smag til. Den må godt være lidt (eller ret meget) kras i smagen. Den bliver neutraliseret en del, når den kommer sammen med kammuslingerne, de syltede agurker og æblerne.

Saucen kan sagtens stå i køleskabet hele dagen – så rører du den bare igennem, inden den skal serveres.

Lynsyltede agurker

Skær din agurk ud i tynde skiver. Bland de øvrige ingredienser i en skål og rør rundt indtil sukkeret er opløst. Kom agurkerne i skålen vend rundt og lad dem gerne trække et kvarters tid.

Hvis du vil have en lidt lysere ret, kan agurken med fordel skrælles inden den syltes.

Pynt

Skræl æblet og udstik det med et parisiennejern. Hvis du ikke har sådan et, kan du også skære æblet i små tern. Vend det i en smule citronsaft og pak dem ind i husholdningsfilm.

Pluk urterne i små fine blade. Hvis du ikke skal bruge dem med det samme, så læg dem i en bøtte med lidt fugtet køkkenrulle under og over, så holder de sig pæne længe.

Samling af forretten

Skær kammuslingerne ud i tynde skiver (cirka 4 skiver pr musling). Anret dem skiftevis med ét sykke kammusling og ét stykke syltet agurk i det mønster du ønsker. (Jeg har lavet to asymmetriske rækker). Beregn 2 kammuslinger per person.

Læg æblestykkerne lidt sporadisk på, sammen med urterne.

Server for dine gæster og hæld saucen på imens I sidder ved bordet.

opskrift til middag hos forret cana opskrift til middag hos forret cana

I forhold til mængden af urter, så er det selvfølgelig en smagssag, men jeg kan godt lide at der er mange på, så retten også får lidt højde og bliver spændende at gå på opdagelse i. På skærebrættet ovenfor er der urter til én person, efter mine standarder.

Det samme gælder i øvrigt også for æblestykkerne, hvor jeg bruger 4-5 kugler pr række med kammuslinger.

Hvis du ikke har et parisiennejern (hvem har overhovedet det, hvis man ikke er kærester med en kok?) så vil jeg anbefale dig at skære det skrællede æble ud i helt små tern og drysse dem ud over rækkerne af kammusling/agurk.

opskrift til middag hos forret cana opskrift til middag hos forret cana opskrift til middag hos forret cana

Velbekomme – og hey, lov mig lige at du tagger mig hvis du lægger et billede af retten på instagram, hvis du laver den en dag når du inviterer til middag hos dig. Jeg vil jo så gerne se jeres garanteret mega-fine resultater 🙂


Andre opskrifter fra Til Middag Hos

Find opskriften på desserten lige HER

… Og saucen fra min hovedret i til middag hos finder du HER

Skriv din kommentar

Kommentarer (21)

 1. Fedt at du fik skrevet dem 🤩🤩🤩 Jeg har ventet spændt på opskrifterne – særligt forretten. Tak for du deler 😃

 2. Det ser lækkert ud. Må jeg komme med et forslag til en føljeton? Det kunne være “Spørg Simon” hvor man kan stille spørgsmål til og få gode råd til mad og opskrifter. F.eks. vil jeg gerne lave en let forret med røget laks til juleaften (ja, vi får altid fisk først), men jeg savner inspiration og vil hellere have råd fra en god kok end en husmor på alletiderskogebog eller lignende. 🙂

  1. Wasabisauen var skilt med en grøn dild-olie 🙂 Den er lavet ved at varme en dl smagsneutral olie op til ca 72 grader. Komme et par solide håndfulde hakket dild og en håndfuld hakket spinat (som gør den ekstra grøn) i en blender sammen med olien og køre løs ved høj hastighed et par minutter. Herefter kan olien sigtes igennem et viskestykke 🙂

 3. Hej Cana,
  Var der ikke også en form for grøn olie til forretten? 🙂 i så fald, hvad var det for en og hvordan laves den?

  1. Det var der! Wasabisauen var skilt med en grøn dild-olie 🙂 Den er lavet ved at varme en dl smagsneutral olie op til ca 72 grader. Komme et par solide håndfulde hakket dild og en håndfuld hakket spinat (som gør den ekstra grøn) i en blender sammen med olien og køre løs ved høj hastighed et par minutter. Herefter kan olien sigtes igennem et viskestykke 🙂

 4. Jeg er vild med dine opskrifter og ikke mindst de super æstetiske billeder. Saucen du serverer til hovedretten – er den kold eller varmer du den op efter tilsætning af smør ?

 5. Hej 😊
  Tak for de dejlige opskrifter – kunne det lade sig gøre også at få opskriften på hovedretten?
  Mvh
  Maria

 6. Tak for nogle super dejlige opskrifter – har du evt. et billede og opskrift af hovedretten fra “Til middag hos”?

 7. Hej Cara Skal kammuslingen ikke lige vendes på stegepanden?
  Jeg glæder mig til at prøve at lave din smukke og lækkert forret😊

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven