mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

It’s a wrap!

 

Først tænkte jeg, at det var en god idé at lave sådan et indlæg med årets højdepunkter fra 2019. Og så tænkte jeg, at der jo ikke var sket så meget og at det måske derfor ville være en lidt tam omgang. Indtil jeg tænkte mig om. For jo, det har – heldigvis, fristes jeg til at sige – været et ret roligt år, forstået på den måde, at mit liv ikke har budt på de helt store forandringer, hverken personligt eller professionelt. Men derfor har der jo stadig været masser af gode, mindeværdige øjeblikke.

Ligesom jeg forestiller mig at ret mange mødre har oplevet det, så har mit liv ellers haft tendens til at have været ret heftigt på forandringsfronten de seneste mange år.


En oversigt over de seneste års store forandringer:

Blev færdiguddannet jordemoder (juni 2009)

Købte min første lejlighed (efterår 2009)

Fandt kæreste (den første i 3 år) (start 2010)

Blev gravid (september 2010)

Blev gift (oktober 2010)

Fik barn (maj 2011)

Købte hus (november 2011)

Solgt hus (oktober 2012)

Flyttede til den anden ende af landet (december 2012)

Skiftede job (januar 2013)

Tog diplomuddannelse i ledelse (2013-2014)

Blev gravid (efterår 2013)

Fik barn (juni 2014)

Flyttede til Los Angeles (april-juni 2015)

Flyttede fra hus til lejlighed (juli 2015)

Blev selvstændig (august 2015)

Åbnede – og lukkede – privat jordemoderklinik (2016)

Dansede med Robbie Williams (2016) (okay, det er jo ikke at sammenligne med alt det andet, men det var sgu ret vildt alligevel)

Fik ægteskabelig krise (efterår 2016)

Blev skilt (sommer 2017)

Mødte ny mand (start 2018)

… Og nu er der ro på!


Der har ikke været én eneste skelsættende forandring ala overstående (og jeg har heller ikke danset med nogle verdensstjerner) i 2019, men derfor har der selvfølgelig været masser af højdepunkter alligevel. Og lavpunkter, hvis vi også lige skal skænke dem en flygtig tanke, nu hvor vi alligevel er igang.

Se billeder fra alle højdepunkterne nederst i indlægget

Rejserne

2019 har blandt andet givet mig mange store rejse- og kulturoplevelser. Først og fremmest må jeg fremhæve min rejse med Danmarks Indsamling, hvor vi var i Malawi. Den tur gjorde stort indtryk på mig. Vi fik også taget vores kør-selv-mødom i sommer, hvor vi krydsede både Tyskland, Frankrig, Italien, Schweiz og Østrig. Jeg badede i en flod (og sprang i den fra en klippe) for første gang i mit liv og følte mig meget ung og fri, ha ha! Kør-selv-ferien blev et kæmpe højdepunkt, men desværre også et lavpunkt, da Jens kom ud for ulykken i vandrutschebanen og vi blev nødt til at afbryde ferien og køre hjem.

Der var også fantastiske ture rundt i Danmark. Fanø i forbindelse med en kær venindes 30-års fødselsdag, for eksempel. Og Bornholm, hvor vi var i forbindelse med Sol over Gudhjem (som i sig selv også var ret fantastisk). Og Samsø, til den første festival jeg har attenderet siden jeg er blevet mor. Det var sådan en god oplevelse at være på festival og jeg håber inderligt, at vi kan komme afsted igen (gerne sammen med børnene) til sommer.

Vi har i det hele taget forsøgt at rejse nært i 2019 og jeg synes helt klart at det kan noget særligt. Simon og jeg tog i efteråret toget til vidunderlige Göteborg (hvor jeg sådan håber at komme tilbage sammen med drengene engang) og vi sidder i skrivende stund på en café i Berlin, hvor vi kørte til for et par dage siden.

De arbejdsrelaterede

Mit arbejdsliv kan ofte være en lille smule ensomt, fordi jeg jo står temmeligt alene i min lille virksomhed. Derfor betyder det enormt meget for mig, når jeg får mulighed for at føle arbejdslivets vidunderlige fællesskab, når vi laver kollegiale hyggeting i Confetti og vores “personaletur” til Falkenberg Strandbad i foråret stryger derfor direkte ind som et højdepunkt i mit professionelle virke.

I samme boldgade bliver jeg også nødt til at nævne Til Middag Hos, som var en fantastisk oplevelse at være med i. Allermest fordi det har givet mig tre nye – og meget dejlige – bekendtskaber, men selvfølgelig også fordi min sejr betød at jeg kunne donere 10.000.- til PlanBørnefonden <3

Jeg udgav i efteråret min tredje bog, 40 ting du skal vide om din fødsel, og har med dén afsluttet min lille treenige samling af bøger omkring graviditet, fødsel og barsel. Kæmpe højdepunkt!! Det har været en heftig proces at udgive tre bøger på to år (én om året, siden 2017) og selvom det nogle dage allerede kribler i mig for at give mig i kast med endnu et bog-projekt, så glæder jeg mig til at kunne holde lidt fri fra den dybe koncentration det kræver at skrive en bog.

Sammen med udgivelsen af 40 ting du skal vide om din fødsel, åbnede jeg også min lille webshop. Her har jeg sidenhen også lanceret mine chiliplastre (som kan bruges som smertelindring af ømme muskler og led – og som smertelindring under fødsler). Det har været vildt sjovt at “få fingrene lidt mere ned i mulden” om man så må sige og selvom det er ret beskedent hvad jeg faktisk tjener på shoppen, så elsker jeg når ordrerne tikker ind. Jeg bruger gladeligt flere aftener om ugen på at skrive personlige hilsner, printe labels, pakke ordrer og sende afsted til jer, fordi det næsten giver mig følelsen af fysisk kontakt. Så tak fordi I støtter shoppen!

De personlige

Jeg kunne meget oplagt starte med at sige, at mine børn er blevet et år ældre, sødere, sejere og sjovere. De får mig til at smile, grine, græde, savne og elske som ingen andre og tiden med dem er et evigt højdepunkt. (Næsten, i hvert fald – mødre, I ved hvad jeg mener!).

Jeg føler at 2019 har givet mig en sundere grundpille. Jeg har brudt pænt med nogle usunde relationer og fået ryddet op i mit indre. Hermed ikke sagt at jeg er færdig i min udvikling og at jeg er totalt “zen” – slet ikke. Men jeg hviler uden tvivl mere i mit selv end jeg har gjort længe og det føles godt, at stole på mig selv – også når det af og til har gjort ondt. Jeg tror de ord jeg væver omkring, handler om at slutte fred. Jeg tror jeg har sluttet mere fred i 2019, end jeg har gjort før.

2019 skulle også blive året hvor jeg fik øjnene op for sunde vafler. Det kan måske virke som et banalt højdepunkt, men seriøst, jeg er så glad for de skide vafler. Jeg spiser dem ofte om morgenen, men laver også gerne en lidt mere kraftfuld version til frokost eller aftensmad.

… Og Martha! Vi udvidede familien med en hundehvalp og dét har måske i virkeligheden været årets allerstørste højdepunkt. Shit, hvor er hun sød, altså!

 

Ak ja, 2019 har på mange måder været et smaddergodt år. Hårdt også. Men uden alt det sure, bliver det også sværere at nyde at det søde, så jeg tager gerne det hele med og glæder mig til at finde ud af, hvad 2020 har at byde på.

RIGTIGT GODT NYTÅR!

Skriv din kommentar

Kommentarer (1)

  1. Dejlig læsning, sætter hver dag, der tages hul på, i perspektiv.
    Rigtigt godt nytår til dig og dine:)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven