mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Pakkekalender 2019 – den skal være billig og bæredygtig

Pakkekalender, drillenisse, daglig chokolade, adventsgaver og alt sådan noget – hvad skal man overhovedet vælge? Det skal jo også helst være nogenlunde bæredygtigt… 

pakkekalender

Egentlig har jeg altid været lidt vævende omkring konceptet med en pakkekalender. Jeg synes på én eller anden måde at det virker så overflods- og overforbrugsagtigt, ikke mindst. Du ved, en hel masse billige dimser og dutter, som børnene alligevel ikke leger med mere end et par minutter om morgenen efter de har pakket det op. Pakker, for pakkernes skyld.

Men altså, mine børn elsker det! De elsker at pakke en lille ting ud hver dag i december og det vil jeg selvfølgelig gerne give dem, når jeg nu rent faktisk kan. Altså, bortset fra, at jeg ikke gider hverken at købe eller have alt det der ragelse, man let kommer til at komme i kalenderne, fordi man gå i panik og ender i den helt tarvelige afdeling i legetøjsbutikken.

Nogle år har jeg gjort det alligevel og trodset min indre skeptiker, imens jeg andre år, udelukkende har ladet det være op til vores lille drillenisse, at sørge for gaver (eller slik, småmønter og drillerier selvfølgelig) til børnene. Jeg elsker drillenissen, men allerede sidste år havde Jens godt luret, at det var mig, der var på spil og derfor har jeg besluttet, at den udelukkende skal lave løjer i år og så står jeg for en pakkekalender.

SÅ! For at gå på et kompromis med mig selv, så har jeg simpelthen gjort det i år, at jeg har  købt alle gaverne til børnenes pakkekalender i genbrug. Yes ma’am. Hver og én eneste pakke kommer fra genbrug og jeg kan mærke at det simpelthen gør mig glad at tænke på. Alle pengene brugt går til et godt formål, de ting jeg har købt, har – for de flestes vedkommende – væsentligt højere værdi end det ragelse jeg ellers har haft tendens til at købe, der er et bredt udvalg af aaalt muligt forskelligt og så kan vi, når børnene ikke længere gider at lege med det, give det hele videre, så endnu flere børn kan få glæde af det.

Jeg synes selv, at det er en lille genistreg jeg har gjort mig her og selvom jeg selvfølgelig godt er klar over at det hverken er den dybe tallerken (eller dens lillesøster) jeg har opfundet her, så vil jeg altså gerne give tippet videre.

Jeg har samlet set købt gaver for omtrent 350.- så det er altså også en rimeligt billig måde at gøre det på, synes jeg.

pakkekalender pakkekalender pakkekalender pakkekalender pakkekalender

 

Inden jeg gik igang med at samle alle gaverne ind, havde jeg udset mig en Røde Kors i Værløse, som jeg havde troet ville ligge inde med det meste, men den viste sig altså at være en stor skuffelse! Her fik jeg kun et par bøger med på vejen. På vej ind i Danmission, som ligger tæt ved, overhørte jeg to damer snakke om “den bedste genbrugsbutik i området”, som jeg kørte ud til, efter at have fundet et par enkelte gaver med hjælp fra de venlige frivillige i butikken. “Den bedste genbrugsbutik” var Røde Kors i Bagsværd, som jeg også klart kan anbefale, både på udvalg og pris. Der købte jeg lidt over halvdelen af alle gaver og så tog jeg de sidste i hhv. Red Barnet på Nordre Frihavnsgade og Mission Afrika Genbrug i Ryesgade. Begge butikker i København havde egentlig et udmærket udvalg, men priserne er (særligt hos Red Barnet) altså temmeligt meget højere end de var i Bagsværd.

Jeg har købt en del bøger, nogle brætspil, et par puslespil, lidt biler, nissehuer, et par flotte glas, en bold, lidt figurer, skumsværd, farveblyanter og aaaalt muligt andet – til mindre end 10.- pr ting i gennemsnit!

Det har selvklart taget lidt tid at komme rundt i så mange forskellige butikker og jeg siger slet ikke at konceptet med lutter genbrugsgaver er for alle, men lidt har måske også sin ret og jeg håber sådan, at jeg kan give lidt inspiration videre til et par stykker af jer 🙂 Altså, hvis I også skal have gang i en (eller flere) pakkekalender til børnene.

Skriv din kommentar

Kommentarer (14)

 1. Til min søns pakkekalender har jeg de sidste par år, købt nogen af gaverne brugt, jeg er dog ikke gået all in på alle 24 gaver. Grunden til brugt er også helt klart fordi jeg gider ikke alle de små dimser der alligevel ikke bliver leget med. Så synes det er en rigtig fin måde at gøre det på.

 2. Skide god ide! Den er noteret til når frøkenen herhjemme forstår konceptet pakkekalender. Laver en til min mand i år der er ret dyr – han fortjener dog hver en gave og mangler også det hele. I min process pakkekalender til ham nåede jeg lige at panikke for fremtidens pakkekalender budget. Min mand får ikke en pakkekalender hvert år, hellere kvalitet til tider end kvantitet for at gi noget. Nåede frem til jeg hellere ville bruge nogle flere penge og min datter kunne bruge gaverne, end dims og skrammel.
  Men min samvittighed og pung synes da denne ide et top god på alle planer.

 3. Må jeg også tillade mig at anbefale, at man giver små oplevelser i pakkekalender? Det er både dejligt for pengepungen, miljøet og ikke mindst for familiefølelsen:) Fx massage, se en film, tage i skoven med varm kakao, spille et spil man normalt altid siger nej til, fordi det tager for lang tid (matador-ish), en tur i svømmehal eller hvad ens unger nu elsker. Jeg kan godt lide tanken om, at vi ikke får slæbt alt for meget krims-krams til huse (vi har nok i forvejen), og samtidig giver det os tid og oplevelser sammen. Blot et tip:)

 4. Jeg har 2 drenge (4 år og 1 år), som får en ting af Nissen hver dag. Gik på rov efter genbrugs gaver til den lille, i det det kun var for den store ikke skulle synes det var mærkeligt at det kun var ham der fik. Men det er end med at næsten alt til begge drenge er genbrug. Det er kun badeænder, et krea-forklæde og en undertrøje der er købt fra nyt. 5 ud af 48 pakker, synes selv det er ret godt gået.
  Elsker genbrug, længe leve børnetovet og børneloppen (Odense)

 5. Jeg er vild med din ide! Og børnene synes helt sikkert at det er lige så sjovt 👏 Mine forældre købte engang et Lego sørøverskib til mine brødre – som de byggede og delte i 24 små gaver, så de hver dag fik en del af skibet, men altså en del der kunne bygges og ikke bare en pose random klodser. Også ret genialt synes jeg 😊

 6. Hej Cana
  Jeg har de sidste par år købt indholdet til mine børns pakkekalendre i en genbrugsbutik, som mine elever står bag, når vi hver november holder skolefest. Vi har i år haft fokus på udvalgte verdensmål – bæredygtighed og ressourcer. Undervejs i processen hygger børnene sig med at indsamle ting og sager til “Genbrugsen”, de laver frugtposer og indkøbsnet af genbrugsstof, og de øver sig i kundeservice og hovedregning, når butikken så åbner. Overskuddet går til et velgørenhedsprojekt med fokus på børn og uddannelse, som de selv er med til at vælge. Det er et hit både hos mine børn derhjemme, der får lidt anderledes gaver, og hos mine elever, der er med til at gøre en forskel.
  De bedste hilsner Therese

 7. Det er en mega god ide! Alt det unyttige bras eller blot legetøj i mængder virker lidt fjollet.

  Her kører vi en kombi. Drengene får (nye) adventsgaver, som bla indeholder skisokker, et fælles spil til PlayStation og juleteater. Og så kommer Nissen m nogle småting som primært er Anders And fra genbrug og bøger fra genbrug – og nogle strømper og tyggegummi osv.
  Vores yngste på 6 er til fals for ting med glimmer og så længe vi har sådan en i huset skal det også udnyttes, så jeg skal lige ha fundet et par ting mere!
  Julegaven er vækkeur til den ene og en hamster til den anden – der er givetvis andre i familien, der går all in på legesager og kreating.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven