mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Annonce

Mindre kaos, mere nærvær

Simple Feast er endnu engang på banen herhjemme – og jeg elsker det! Især fordi det er blevet dejligt nemt at til- og framelde bestemte kasser, så det passer ind i familien. 

 

Er der noget bedre end eftermiddage, hvor man kan slynge sig i sofaen, med pudekamp, brætspil, gode bøger eller en dejlig gåtur udenfor (på de dage det ikke regner – altså, alle andre dage end i forbandede november)? Ikke meget, vel?

Jeg tror det var nogenlunde sådan jeg havde forestillet mig at mit voksenliv skulle være. Noget med at stå op om morgenen, gå på arbejde, komme hjem, hygge, lege, se lidt tv, drikke et glas vin i god samtale med min kæreste og så i seng. Sådan helt almindelig hverdag, tænkte jeg.

Ha ha, og så blev jeg klogere.

For hverdagen kære venner, er jo ét stort kaos! Ofte i hvert fald. Logistik og praktik kan nemt få en uforholdsmæssigt stor og afgørende rolle for hvor let og lækkert hverdagen glider, og jeg synes altså, at det kan være lidt af en kælling. Ærligt talt.

Nogle gange har jeg lyst til at stikke langemanden højt op i vejret og sige, at jeg ikke gider mere. At jeg ikke orker mere indkøb, vasketøj, madlavning, lektielæsning, lusekæmning, støvsugning, gå-tur-med-hunden-i-regnvejr-ning og alt det andet, som nogle gange stjæler min opmærksomhed fra dét, eller rettere sagt dem, der i virkeligheden betyder noget.

Hyggen, den gode stemning og familiefølelsen ligger jo for pokker ikke i al praktikken. Det ligger i tiden, nærværet og de gode stunder vi har sammen. Uagtet hvor meget vasketøj der så måtte ligge i bunken med sort, i øvrigt.

Så jeg indrømmer gerne at jeg, i de dage hvor børnene er hjemme hos os, ikke altid synes det er lige fedt at skulle bruge tid på alt muligt andet, end at være sammen med dem. Ting som at overhovedet at finde på nye, spændende retter til aftensmaden, indkøb og madlavning generelt bliver nedprioriteret så meget som jeg overhovedet kan komme efter det. Bevares, nogle ting fungerer bare altid – (vegetar)lasagne, chili sin carne, rispapirsruller og en god karry for at nævne nogle stykker. Men for at vi ikke bare kværner rundt i de samme retter uge efter uge, så er det nu engang meget rart med noget variation.

Og lige akkurat derfor er så mega glad for Simple Feast, som vi efterhånden har brugt i to år – sådan lidt on/off – herhjemme. For tiden har jeg bestilt sådan så vi får kasserne hver anden uge, så det passer med at måltiderne er super nemme at gå til, når børnene er her. Det er virkelig smart, synes jeg.

I begyndelsen var jeg lidt bekymret for om drengene nu også gad at spise maden, fordi de af og til godt kan have sådan lidt “fremmed-mad-vægring” hvor de synes at alt andet end mors mad er farligt, men det har altså vist sig, at de gladeligt spiser det meste. Ikke alt, men det meste. Ligesom det i øvrigt også er med min egen mad, ha ha.


Til dig der ikke allerede er bekendt med Simple Feast og deres koncept, kan jeg lynhurtigt fortælle at det er en måltidskasse, hvor man får mad til tre dage, som er næsten færdigtilberedt, sammen med en udførlig vejledning til, hvordan man gør det færdigt til servering. Det betyder at maden kun tager omkring 10 minutter at tilberede. Maden er altid plantebaseret, det hele leveres i bæredygtig emballage og alle råvarerne er økologiske. Du kan læse meget mere om det – og bestille dine egne måltidskasser HER


Faktisk er jeg igang med at høre en gammel klassiker, “Dit kompetente barn” af Jesper Juul, på lydbog, i hvilken han fortæller, at det alt er helt, helt almindeligt – og helt, helt okay – at børn det ene dag kan lide en hel masse, for så den næste dag ikke at kunne lide en skid. Deres smagsløg er så fintfølende og han mener, at man ikke behøver at gøre det store nummer ud af det. Derfor har vi altid havregryn på lager, hvis aftensmaden ikke skulle falde i børnenes fine smagsløg og de ved – at det er alternativet, såfremt de ikke kan lide hvad der eller bliver serveret. Efter at de har smagt på det, selvfølgelig.

Jeg oplever dog at mine børn kan lide det meste. I hvert fald af hovedelementerne, og så er der næsten altid noget salat-agtigt tilbehør med, som de for det meste holder sig lidt fra. Hvilket jeg synes er helt okay, fordi jeg så bare kan gemme resterne og spise dem til frokost dagen efter og på dén måde faktisk føle, at jeg får dobbelt tidsoptimering ud af de gode måltidskasser. Ja, faktisk har vi også rester nok til at vi kan lave en reste-middag på fjerdedagen, fordi der simpelthen er mere mad end vi kan spise.

I nogle af retterne er der sådan nogle køderstatningsprodukter og i nogle retter er kødet slet og ret bare skiftet ud med andre proteinholdige madvarer, som fx bønner og linser. Personligt er jeg mest til de retter uden køderstatningsprodukter, men hvis man er vant til at spise (meget) kød til hverdag, så forestiller jeg mig, at de andre retter vil vinde stort indpas, fordi det nærmest er som at spise kød, når man får dem.

Retterne varierer over alt muligt lige fra hjemmelavede pizzaer til gnocchi, forskellige thai-retter, biksemad, falafler, linsedeller, lasagne og aaalt muligt andet.

I den forgangne uge var det største hit hjemme hos os, en mild og skøn kokos-karry, som næsten kunne minde lidt om en omgang boller i karry – bare uden bollerne i kødform, selvfølgelig 😉

Som noget nyt, er de hos Simple Feast også begyndt at sende friske krydderurter med ud i en lille bakke, så der er lidt forskelligt til hver dag. Og her er det altså min klare opfattelse at de (også) er godt rundhåndede. I hvert fald var der nok mynte med til at det både kunne bruges som topping til broccolisalaten (som det var tiltænkt), til pynt på karryen og i en lille alkoholfri drink, som piftede middagen lidt ekstra op.

Som I nok fornemmer, så er jeg altså ret begejstret for konceptet og hvis I tænker, at det måske også kunne være noget for jer, at prøve det af, så kan I altså komme igang lige HER.

Skriv din kommentar

Kommentarer (1)

  1. Hej Cana.

    Ved du at Simple Feast ikke betaler skat i Danmark, men er registreret i verdens største skattely: Delaware, USA?

    Ser frem til din reaktion.

    Vh/Michael

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven