mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Det startede som en lortemorgen…

Til trods for at jeg har sovet på hotel, i en dejlig seng og under en både blød og varm dyne, så havde jeg simpelthen en lorteagtig start på dagen i dag.

Jeg vågnede ved halv syv tiden og bevægede mig hurtigt ned i fodenden af sengen, for at gribe min telefon, der havde ligget til opladning. “Ny besked fra skattestyrelsen” stod der.

Selvom jeg har en rigtigt dygtig revisor og egentlig tænker, at jeg har ret godt styr på det, så bliver jeg alligevel altid lidt nervøs når jeg modtager brevet fra skattestyrelsen. Hvad vil de nu? tænkte jeg.

Det var åbenbart noget med at de havde gennemgået skatteåret 2018 og konkluderet, at jeg skyldte dem lige knap 5000 kroner. WTF?

Stadig søvndrukken og en lille smule groggy kunne jeg ikke rigtigt samle mig om at læse hvad det handlede om, så jeg tænkte, at det jo måtte være mig, der havde lavet en fejl et sted. Måske var der én eller anden offentlig indtægt, som ikke var blevet indberettet – what do I know. Det sidste jeg vil, er i hvert fald at snyde – eller skylde – i skat, så selvfølgelig ville jeg godkende det.

“Godkend”. 

Pisselortefuck, altså. 5000 kroner er sgu da mange penge sådan lige at hive op af hatten til skat. Og så endda halvanden måned før jul.

Jeg pakkede mobilen væk og greb ud efter fjernbetjeningen i stedet. Det er noget af det bedste ved at være på hotel, synes jeg. At man kan ligge i sengen og se fjernsyn. Flow-tv, som jeg på én eller anden måde synes er lidt eksotisk, fordi vi ikke har det selv.

Klik.

Go’ Morgen Danmark.

Det var noget med Umut og hans exit fra Vild Med Dans, som jeg kan forstå skyldes, at der til stadighed åbenbart findes nogle idioter derude (pardon my french) og ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Nogle, som simpelthen tror, at det er i orden at tale grimt om og til en mand, fordi der findes andre mennesker i landet, som stemmer ham videre fra uge til uge i et underholdningsprogram. Det er simpelthen så langt ude, at man næsten ikke fatter det. Så har man simpelthen for lidt at gå op i.

Snakken gik videre imens jeg lå og tænkte på hvordan pokker det kunne være gået min – OG min revisors – næse forbi, at jeg skyldte de der penge i skat. Besynderligt!

… Indtil nyhederne tonede ind over skærmen. Morgenens hovedhistorie var nemlig, at skattestyrelsen simpelthen har lavet en lille “svipser” og opkrævet omtrent 100.000 danskere lige omkring 5000 kroner. VED EN FEJL!!

WTF? (ja, igen!). Det var simpelthen ikke mig der havde gjort noget forkert? Og jeg skylder slet ikke de 5000 kroner alligevel? Det lader til at være tilfældet. I hvert fald gik jeg på det store internet og søgte mig hurtigt frem til, at fejlen skyldes at mange enlige forsørgere (som jeg jo var det meste af 2018, indtil Simon og jeg flyttede sammen i efteråret) er blevet frataget et fradrag, som man – vi – rent faktisk er berettigede til.

Og med ét blev dét, der ellers havde været lidt af en lorteagtig morgen, vendt til at føles som om jeg lige har fået 5000 kroner forærende. (Det ved jeg selvfølgelig godt at jeg ikke har, men det føles lidt sådan, fordi jeg et kort øjeblik havde nået at afskrive dem, så nu vil jeg gå ud og føle mig lidt rigere end jeg var i går – og dét føles sgu da meget godt).

God dag coming up og hvis nogen af jer der læser med her hos mig, er blandt de samme 100.000 mennesker som skattestyrelsen prøvede at pranke, så får I sgu lige en virtuel high-five herfra. 5000 kroner sparet, er jo på en måde 5000 kroner tjent.

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

  1. vent, hvad?! Så jeg skylder slet ikke 5000 i skat alligevel?! Tak for den besked, jeg gik også og følte mig tynget over at jeg kunne fejlberegne mig så meget. Det er sgu den bedste nyhed i dag. Og jeg fik den hos dig 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven