mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Marengskranse – en god aktivitet i efterårsferien

Marengskranse er ikke alene flotte at se på og lækre at spise; enten som de er, eller som topping på kager. De er også knaldhamrende hyggelige at lave.

marengskranse

Der findes selvfølgelig mange måder at lave marengskranse – eller bare marengs – på, men den allernemmeste måde er dén jeg vil dele med jer i dag.

Marengskranse

8 personer
90

Ingredienser

  • 2 æggehvider
  • 130 gram sukker
  • Frugt- eller pastafarve

Sådan gør du

Pisk æggehviderne hvide. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og giv den fuld gas med at piske imens. Når alt sukkeret er tilsat, pisker du videre i 2-3 minutter (mindst).

Når din marengsmasse er godt fast og sukkeret er rørt ud, tilsætter du farve efter eget valg og bygger dine kranse med forskellige farver marengs, som du sprøjter ud med forskellige tyller.

De færdige kranse bages i en time, ved 90 grader.

Det er helt klart nemmest at farve massen i dine marengskranse med pastafarve, fordi det ikke tilfører noget væde, men dem jeg har lavet her, er faktisk lavet med frugtfarve, så det kan sagtens lade sig gøre.

Jeg startede med at køre min marensmasse helt fast og tilsatte så lidt grøn frugtfarve og piskede igen et minuts tid. Så tog jeg 1/3 af massen fra og kom i en sprøjtepose. Så tilsatte jeg lidt mere grøn farve og gentog processen. Ved den sidste 1/3 tilsatte jeg lidt blå farve, til den grønne masse. Marengsmassen bliver selvsagt lidt blød af at man tilfører så meget væske, men det kan godt lade sig gøre.

marengskranse marengskranse marengskranse

Hvis du giver dig i kast med at lave marengskranse, så start med at tegne nogle cirkler på et stykke bagepapir, så du ved nogenlunde hvor du skal “dutte” marengsmassen på. Og så er det ellers bare om at komme igang med at fylde de “forme” du har tegnet.


Hvis du er vild med smukke kager og marengs, så prøv også min opskrift på vegansk pavlova


Det er selvfølgelig kun fantasien der sætter grænser, når det kommer til marengs og netop derfor synes jeg at det er sådan en hyggelig aktivitet sammen med børnene også. Nogle børn kan lave marengskranse, imens andre måske hellere vil lave frihåndstegnede dyr, snemænd, drager eller hvad fantasien nu byder dem. Det er så hyggeligt!

marengskranse

Tip: Hvis du bruger pastafarve i din marengsmasse, så kan du få meget mere kraftige farver, så du nærmest kan lave en vaskeægte efterårskrans – ud af marengs! Pisk din marengsmasse og fordel den i tre-fire skåle og tilføj så de farver du synes. 

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven