mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Annonce

Opskrift på svampetoast

Svampetoast er noget af det bedste ved efteråret og her får du, sammen med en snak om solidt overtøj, kokkens (altså, Simons) bud på den bedste – og nemmeste – opskrift på den. Velbekomme!
opskrift svampetoast

Med nattetemperaturer der, i hvert fald nogle steder i landet, allerede nu, har ligget under frysepunktet, besluttede jeg i weekenden at det måtte være tid til at trække i vintertøjet. (I hvert fald for børnenes vedkommende – mit ejet har jeg, traditionen tro, ingenlunde styr på). Vi havde nemlig planlagt at tage i skoven for at plukke svampe til en omgang svampetoast ud af egen høst. Det er jo, med nattefrosten faretruende tæt på, ved at være sidste udkald til den slags.

Vi havde på vores lille svampe-til-svampetoast-jagt egentlig håbet på, at finde en masse Carl Johan svampe, men dem var der altså ikke mange af i den del af Hareskoven, hvor vi ledte efter dem. Heldigvis var der alle mulige andre rørhatte – og en hel masse løghatte – som både var lette at se og kende. Så i løbet af en god times tid, fik vi alligevel fyldt vores lille stofpose godt op med spiselige svampe.

Svampetoast er nemlig noget af det bedste ved efteråret, synes jeg! Det er – hvis man ikke selv plukker svampene – en lidt halvdyr omgang at lave, men hvis man plukker selv, koster det næsten ingenting, det er super let at lave og så smager det så mega lækkert.

Jeg har altid selv bare lavet noget med svampe, løg, salt, peber og fløde, men fordi jeg jo er kærester med en kok, så har den følgende opskrift altså fået et lille nøk opad. Det er nemlig Simons opskrift på svampetoast.

Svampetoast

4 personer
15

Ingredienser

 • 800 gram blandede svampe (eller dagens høst af svampe)
 • 1 løg (gerne skalotte)
 • 1 fed hvidløg
 • Skal og saft af 1 citron
 • Et par kviste citrontimian
 • Et sjat hvidvin
 • 2,5 dl fløde
 • Salt og peber
 • Et godt surdejsbrød

Sådan gør du

Skyl svampene godt, skær dem ud i mundrette stykker og steg dem på en meget (!) varm pande, indtil de er gyldne. Kom gerne en håndfuld svampe på ad gangen og giv dem lidt stegetid, inden du tilfører flere. Det tager ialt typisk omkring 4-5 minutter at stege svampene.

Tilsæt løg og hvidløg og steg videre et par minutter, indtil løgene er klare. Tilsæt hvidvin, citron og timian og kog det let ind.

Tilsæt fløden og kog det ind, indtil det har en lækker, cremet konsistens. Smag til med salt og peber og server ovenpå en skive ristet surdejsbrød.

opskrift svampetoast opskrift svampetoast

 

Åh, det smagte sååå lækkert! Og fordi vi faktisk fik plukket lidt flere svampe end vi skulle bruge til retten i lørdags, så tror jeg faktisk at jeg sniger mig til en svampetoast igen i aften 😉

I sin totale helhed var det en virkeligt fed skovtur vi var på. Drengene hyggede sig, både med at samle svampe, pinde og kastanjer, Simon og jeg trak vejret og høstede hovedingredienserne til to dages aftensmad, Martha havde en fest over skoven og de eneste der frøs, var de voksne. Børnene var jo solidt og godt klædt på!

Prøv også min opskrift på hasselback-kartofler, nu hvor du alligevel er igang 🙂 

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

  1. De bruger hhv 122 og 146 – men de er altså også ret store for deres alder begge to 🙂 Jeg tror overtøjet er helt almindeligt i størrelsen 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven