mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Tid til eftertanke #30

Det er ikke mere end halvanden time siden vi kom hjem og nu sidder jeg her, i fodenden af Peters seng og lytter til lyden af hans søvn. Det har været en dejlig uge. Lidt meget regn, men udover dét, så har det meste været ret dejligt.

Okay, lige bortset fra lavpunktet, som altså er noget værre l-o-r-t. Især fordi det, fem dage forinden nærmest havde været et højdepunkt.

Ak ja, sådan er det nok bare nogle gange – at det går ned, bedst som man tror det går op. Og omvendt. Gudskelov også omvendt. Og med den lille omgang lommefilosofi vil jeg byde dig velkommen til denne uges “Tid til eftertanke”.

Ugens højdepunkt har uden tvivl været weekenden i Jylland. Vi startede med at holde fødselsdag for Simons niece, der fyldte to år. Jeg elsker (!) to-årige og hendes hvin da hun åbnede gaven fra sin mormor, kunne have givet solskin på enhver gråvejrsdag. SÅ sødt, jo!

Efter fødselsdagen kørte vi en times tid længere sydpå, hvor vi i løbet af et lille døgns tid, nåede at se både min mor, min far, min bror og alle mine niecer – og diverse søde påhæng, ikke at forglemme. Vi spiste pizzaer, drak rosé, hoppede på trampolin, fangede krabber og plukkede friske hindbær direkte fra buskene. Ahhh…. Jeg skal virkelig minde mig selv om, at jeg (også) elsker København, når jeg er i Sønderjylland, som jeg helt ærligt savner ret meget for tiden.

Jeg smilede mest da tandlægen i mandags kunne konstatere, at Jens’ tænder heldigvis er helet rigtigt fint efter hans ulykke i sommer. Den midlertidige bøjle kom af og der blev sat et stykke plast på fortanden, som virker som om den sidder nogenlunde som den skal. Nu krydser vi bare fingre for at det varer ved.

Ugens lavpunkt var da en anden tandlæge i fredags konstaterede, at Jens’ tænder altså ikke var helet helt så godt som først antaget. Altså, slet ikke…

Det gode ved det var at jeg blev taget helt vildt alvorligt. Både da jeg ringede ind til den kommunale tandpleje og forklarede, at jeg havde en mistanke om, at der var noget på færde med tænderne igen og da jeg efterfølgende ringede til en tandlægeveninde, som både bød på privat undersøgelse af Jens’ tænder og vin til mig imens. Kæmpe win! Heldigvis lader det ikke til at der er noget super akut på færde, men skaden er nok alligevel lidt mere omfattende end vi havde fået fornemmelsen af hos Jens’ tandlæge fem dage forinden…

Jeg har haft det bedst med at iføre mig min regnjakke! Den er størrelse XL og jeg købte den akut i en Kvickly tæt ved Legoland, da jeg engang var kommet afsted uden (fordi jeg ikke ejede nogen). Den er ikke verdens pæneste, men den virker nogenlunde efter hensigten og hvis ikke det havde været for dén, så kunne alt det jeg har haft på under den, jo have været ligemeget, for så var jeg godt nok blevet våd her i det omskiftelige vejr vi har haft den seneste uge.

Det bedste jeg har spist er måske ikke at kategorisere som “bedste”, men det er dét jeg kommer til at tænke på: toast! Drengene fik lov til at bestemme menuen i fredags og da den ene af den spottede toastbrødet i Meny, var der ingen vej udenom. Drengene fik den helt klassiske med ost og skinke, imens jeg tog én med ost, chili og røget paprika. (Og når jeg skriver én, så mener jeg selvfølgelig to. Man kan aldrig kun spise én toast.).

Det bedste jeg har set er selvfølgelig nyheden om, at de børnefamilier som er allerhårdest ramt på økonomien, fremover vil få et ekstra tilskud. Noget af dét jeg holder allermest af i vores lille land, er vores solidaritet med hinanden og jeg skal da lige love for at den bliver tydelig, når regeringen indfører sådan noget her.

I næste uge ser jeg allermest frem til et par dages kærestetur i Sverige.  Vi skal til Göteborg, hvor jeg aldrig har været før, så hvis I har nogle gode tips til hvad man skal se/spise/lave, så skriv dem meget gerne i en kommentar. Taaaak! ❤️

Skriv din kommentar

Kommentarer (8)

 1. GLÆD JER til Göteborg! Jeg var der med min kæreste i foråret og det var fantastisk! Vi boede på noget der hed Hotel Pigalle, som ligger ret tæt ved banegården. Der er masser af butikker og cafeer rundt omkring og nem muligved for at transportere dig lidt rundt i byen. Drik kaffe på da Matteo og spis på Norda, er mine bedste anbefalinger.

  1. Ej, hvor sjovt! Vi skal også bo på det hotel, ha ha! Tak for dine anbefalinger – måske har vi ret meget samme smag 😉

 2. Hvor trist med Jens tænder! Håber de, trods alt sætter sig og bliver hvor de skal!
  Göteborg byder på meget! Slottskogen er fin til en gåtur hvor man kan gå op i “ barnens zoo” og se alt fra heste og ænder til rådyr og elge.
  Den gamle bydel Haga er også hyggelig og der kan de berømte kæmpe kanelbullar købes (jeg syntes dog ikke de er gode! Men hver sin smag 😉)
  Hvis det et tørvejr så tag en tur mex tur-bådene i Göteborgs kanaler.
  Shopping? Jeg vil anbefale Mölndals gallaria over Nordstan.
  Vh. En sønderjyde som nu er inde på mit 7. År i Gøteborg 🥳

 3. Jeg bor også i dejlige Gøteborg – og her er masser at se og lave!
  Jeg er størst fan af området Linné, hvor der er masser af spisesteder og fine gamle huse eller Majorna (området omkring Mariaplan er hyggeligt!). Ellers er der også virkelig dejligt i området omkring Domkyrkan. Spis eventuelt frokost på Kopps, som ligger i det område. Aftensmad og drinks på Yaki-da kan virkelig anbefales og Enoteca ved Mariaplan er også godt. Mit yndlingsmuseum er Världskulturmuséet! Og – tag ud til en af øerne i Skærgården. Der er hyggeligt på dem alle – på Donsö har de et fint frokoststed, Restaurang Nyd byen, forhåbentlig kan I bortse fra alt det renoveringsarbejde, som er igang over hele byen (Gbg fylder 400 år i 2021, så alt skal stå knivskarpt!). God tur!

 4. Jeg kan varmt anbefale at leje en scooter og køre ud og se det smukkeste udkigsspot. Min mand og jeg var der sidste år, mig bagpå scooteren, handlet ind ti picnic også afsted. Fuldstændig fantastisk.

  Jeg kan ikke huske hvad det hedder men man skulle krydse den store bro og der hvor vi lejede scooter var de søde til at komme med forslag det er ikke skansen kronan😊
  så er haga kvarteret virkelig hyggeligt og autentisk.

  Men generelt er Gøteborg bare en smuk og skøn by 👍🏻

  Glæd dig

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven