mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Annonce

Kærestetur i Göteborg

kærestetur i göteborg

Ethvert sundt parforhold kræver arbejde, siger de kloge. Jeg ved ikke om de har ret, men jeg tror det. Heldigvis tror jeg også, at arbejdet sagtens kan være af den søde slags. Dén slags arbejde, der føles mere som en hobby, eller måske ligefrem som en leg. Som en kærestetur i Göteborg, hvor man trækker stikket fra hverdagen for et par dage, for eksempel.

Vi kom hjem fra Göteborg i lørdags efter at have tilbragt 3 døgn i den hyggelige by.

Jeg synes det kan noget helt særligt, det her med at tage væk fra sin egen by og tillade sig selv at være turist. Personligt er det i hvert fald sådan jeg bedst kobler af og kan lade hverdagens små (eller store) bekymringer ligge. Èn af fordelene ved at vælge Göteborg er selvklart at man nemt kan komme dertil, enten med bil eller med tog – og så skal vi selvfølgelig heller ikke tage fejl af at den svenske kurs lige nu gør priserne på alt lige fra hotelværelser til shopping utroligt fordelagtige for os danskere 😉 100 SEK koster for tiden nemlig ikke mere end omkring 70 DKK.

Her boede vi

Hotel Pigalle

kærestetur i göteborg

Vi boede på Hotel Pigalle, der ligger midt i byen, meget tæt på hovedbanegården. I Göteborg er området omkring hovedbanen et rigtigt fint område (i modsætning til i København, for eksempel) så det var super fedt, både at være tæt på hovedbanen og tæt på en masse gode shopping- og spisemuligheder.

Vi havde et dejligt værelse med en kæmpe seng, fire meter til loftet og et badeværelse i den smukkeste marmor. Det var virkelig lækkert.

Udover et dejligt værelse, vil jeg også gerne fremhæve hotellets morgenmad, som var mega god! Der var masser af forskellige juices, brød, oste, frugt, salater, æg, grøntsager, kødretter (til dem der gerne vil have det), kager og jeg skal komme efter dig, af alle mulige lækre sager.

kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg

Hotel Pigalle er super tjekket og sejt, men det er altså et udpræget voksenhotel. Der er en more-is-more (og tenderende til det (meget) lumre) indretning, hvor jeg fik associationer til sassy klubber fra 1920’erne, med store tunge draperede gardiner, velourmøbler med klunker og en hulens masse billeder på væggene, som for 99% vedkommende var af smukke kvinder i forskellige kontekst. I ved, nogle i badekar, andre med fjerboa – den slags. Det var super sejt at være der, fordi det var sammen med Simon, da hotellets indretning helt klart lægger mest op til at man er der på et romantisk ophold.

Sådan kom vi rundt
kærestetur i göteborg

Der er meget godt at sige om Göteborg, men det allermest iøjenfaldende for mig er, at der nærmest ikke kører nogle biler i centrum. Til gengæld er der et virkeligt godt udbud af offentlig transport, hvor særligt sporvogne og busser tager folk rundt over det meste af byen. Vi købte sådan et kør-så-meget-du-vil-i-tre-dage-kort og så kunne vi nemt hoppe på både busser, sporvogne og færger uden at skulle tænke på zonetakster og dén slags, som jeg ellers af og til kan synes er lidt besværligt i udlandet. (Og i Danmark egentlig, men det er selvfølgelig en anden snak). Jeg synes virkelig det er sejt, at der er så lidt trafik inde i byen og jeg ville ønske, at flere steder verden over ville lade sig inspirere af Göteborg på dén front.

kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg

Udover at komme rundt via sporvogne og busser, snuppede vi også et af de meget omdiskuterede løbehjul i ny og næ. Meget kan man sige om dem, men som turist i en storby, så er de altså vildt fede! Vi kom nemt og hurtigt fra A til B, imens vi samtidig fik set os lidt omkring i byen. Normalt ville vi nok bare gå rundt på de afstande hvor vi tog løbehjulene, men fordi der var så mange ting vi gerne ville nå at se, tillod vi os at komme lidt nemmere og hurtigere omkring med løbehjulene.

Turistattraktionerne

Vi gik egentlig ikke sådan efter så mange turistattraktioner, men derfor blev det selvfølgelig alligevel til et par stykker, efterhånden som vi bevægede os omkring i byen.

kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg

Haga

På en gåtur ud til Linné (som jeg kommer til at nævne i afsnittet om hvor vi drak drinks) gik vi igennem Haga Nygata, som er en hyggelig – omend lidt turistet – gade. Der er masser af små fine butikker – og så er det her, man kan få Göteborgs største kanelbulla, hvis dét skulle have interesse for nogen 😀

Liseberg

Selvom vi var afsted uden børn, besluttede Simon og jeg alligevel at tage ind forbi Liseberg, som er en gigantisk forlystelsespark midt i Göteborg. Jeg havde ikke på forhånd forstået hvor stort det rent faktisk er, og hvis jeg skal være ærlig, så havde jeg mest af alt troet, at det “bare” var sådan en lidt hyggelig park, hvor man kunne få en candyfloss og prøve pariserhjulet. Ha ha! Det var fuldstændigt mega-stort og med mega-vilde forlystelser. Særligt den rutschebane der hedder Helix tog røven på mig. Jeg havde forventet at den ville være lidt ala Dæmonen i Tivoli, men tro mig når jeg siger, at Dæmonen er ren barnemad i forhold til Helix. Shiiiit, hvor var den vild! Jeg har aldrig nogensinde prøvet en rutschebane der var så vild som den. Wauw, altså!

Derudover var der – som alle andre steder i Göteborg – selvfølgelig enormt pænt og lækkert, så hvis I er til forlystelsesparker, kan jeg altså kun give Liseberg mine varmeste anbefalinger. Det eneste jeg vil sige er, at I skal sætte god tid af, hvis det også skal kunne betale sig, for det er en lille smule dyrt.

kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg

Palmhuset

Fuldstændigt ligesom vi har Botanisk Have i København, har Göteborg dét der hedder Palmhuset. Palmhuset er helt gratis at tilgå og ligger i Trädgårdsföreningen, der er en meget, meget smuk park, med springvand, græsarealer, blomsterbede og legepladser til børnene. Selve Palmhuset er dejligt lunt, dufter skønt og så er det, som navnet angiver, fyldt med planter, som selvklart gør det utroligt fotogent!

kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg

Skærgården – Bränno Rödsten

Faktisk havde vi besluttet os for ikke at tage ud i Skærgården, som mange ellers på forhånd havde anbefalet, fordi det som et minimum ville tage os fire-fem timer, hvis vi også skulle have noget ud af turen. Men fordi jeg aldrig fik nosset mig sammen til at købe noget badetøj, så vi kunne komme i dén spa, Simon havde snakket om, så gjorde vi det alligevel. Og heldigvis for det! Ej, det var sådan en god oplevelse og jeg vil anbefale alle, der har et par dage i Göteborg at tage derud. Det tager cirka en time hver vej.

Vi tog sporvognen ud af byen, til Saltholmen, hvor vi – på samme billet tog færgen ud til Brännö Rödsten, som er en fuldstændigt fantastisk lille ø midt i den sydlige skärgård. Øen er bilfri, så allerede når man træder af færgen, kan man ligesom mærke hvordan skuldrene sænker sig for det rolige tempo alle på øen er underlagt. Vi gik rundt på øen i en lille times tid, og snakkede om, hvor dejligt det ville være, at komme på ferie i et par dage derude.

kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg

De eneste motoriserede køretøjer man må bruge på øen, er trehjulede knallerter.

kærestetur i göteborg
Her spiste vi

Natur

Vi lagde hårdt ud med en treretters menu på den populære restaurant Natur og hvilken fantastisk måde at starte ferien på altså! Tjeneren var simpelthen så sød og tjekket og både forretten, hovedretten og vinen smagte fantastisk. Personligt brød jeg mig ikke så meget om desserten, men – tro det eller lad være – jeg er faktisk ikke så meget et dessertmenneske, så det kan sagtens være at de fleste andre ville synes den var lækker. Prisen for en treretters menu, plus to glas vin og en kaffe blev lige omkring 750 SEK pr person.

Zamenhof

Efter anbefaling tog vi en frokost på Café Gazette på Zamenhof, der er et stort spisested, med flere forskellige restauranter/køkkener. Bagerst i det kæmpestore lokale er der en bar og en masse spillemaskiner, som åbner op hver aften. Normalt er jeg ikke den store spillenørd, men jeg tror faktisk at det kunne være virkeligt skægt at komme der en aften og give den gas i flippermaskiner og racerspil – helt uden børn 😉

Maden var lækker og prisen så absolut overkommelig, med bare 125 SEK per person for en særdeles velsmagende frokostret.

kærestetur i göteborg

Wine Mechanics

Om aftenen, efter at have spist frokost på Zamenhof, tog vi sporvognen ud af byen til det gamle slagterdistrikt, hvor Wine Mechanics ligger. Udover at lave mad, producerer de på Wine Mechanics også deres egne vine, af druer importeret fra Tyskland og Frankrig.

Det var ret skægt at smage nogle helt nye – og anderledes – vine og maden var udmærket. Da vi kom, lignede det at en gruppe mennesker havde været på besøg inde i selve vinproduktionen, så hvis jeg nogensinde kommer tilbage, vil jeg helt klart undersøge muligheden for at få lov til at komme med om bag kulisserne. Det kunne være sejt!

Prisen for to retter mad og dertilhørende vin blev omkrin 500 SEK per person.

kærestetur i göteborg

Café Varvet

Et par hundrede meter fra færgelejet ude på Brännö Rödsten ligger den skøreste lille restaurant, Café Varvet, som virkelig tog røven på os. Vi havde på forhånd set på instagram, at de skulle lave nogle gode pizzaer, men hold nu op, hvor var de pizzaer bare meget mere end gode! De var fantatsiske! De bedste pizzaer – tror jeg – jeg nogensinde har smagt. I hvert fald i en helt anden liga, end den vi kender normalt. De havde leget med smagene og vi blev blæst bagover af den innovative tilgang til den traditionelle pizza. Vi fik én med friskfangede rejer og chilisauce og én med löjrom, creme fraiche, syltede rødløg og citron. Fuldstændigt vidunderlige pizzaer! Og så fik vi dem – i anledning af at det var min fødselsdag – selvfølgelig med bobler til.

Prisen for pizza og bobler blev 220 SEK per person.

kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg

Toso

I anledning af min fødselsdag havde vi besluttet at gøre lidt ekstra ud af det fredag aften. Vi havde scoret et bord på den meget populære Toso, der er en festlig restaurant med god bas på musikken og dét man vist kalder et asiatisk fusionskøkken. Og åh, hvor var det bare et tjekket sted, altså! Sjældent har jeg mødt så opmærksomme, dygtige og venlige værter og tjenere, som heldigvis matchede maden, vinen og de meget gode cocktails virkeligt godt!

Al maden bliver serveret som sharing food, så selvom det egentlig er et ret fint sted, så bliver det alligevel dejligt uformelt. Det var virkelig et fedt sted og hvis jeg boede i byen, ville jeg ikke tøve et sekund med at komme derhen igen.

Vi bestilte 7 retter (til deling), fik et par cocktails og to glas vin og spenderede således cirka 1500 SEK per person.

kærestetur i göteborg
Her drak vi kaffe

Espresso House

Fuldstændigt ligesom hjemme i København, så ligger Espresso House mange steder i Göteborg, så meget naturligt hentede vi en kaffe dér i ny og næ. Min personlige favorit hos dem, er en cortado, men det er selvfølgelig en smagssag.

Da Matteo

Da jeg spurgte om tips og anbefalinger til Göteborg for en uges tid siden var topscoreren over alle de tips jeg fik, kaffebaren Da Matteo. Eller kaffebarerne, må jeg hellere skynde mig at sige. Det viser sig nemlig at Da Matteo har indtaget Göteborg med flere forskellige kaffebarer, fordi de simpelthen er så populære. Og med god grund! På deres “hovedsted” rister de sågar deres egen kaffe og så gør de – på alle deres steder – en dyd ud af at lave en rigtigt god kop kaffe. De laver både de mere “almindelige” former for kaffe; latte, cortado, espresso osv, og de mere avancerede håndbryggede kaffe. Personligt er jeg helt klart mest til kaffe lavet på skud af espresso, men det var sjovt også at prøve deres håndbryggede kaffe, som smagte helt frugtigt og lækkert – på en helt anden måde.

kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg kærestetur i göteborg
Her fik vi drinks

Langgårdarna

I begyndelsen af Tredje Langgatan (i området Linné) ligger der en baggård, som man ikke sådan lige opdager, medmindre man ved den er der. Den ligger cirka 50 meter inde på højre side, hvis man kommer fra Linnégatan, og den er altså super sej. Herinde ligger der flere forskellige kaffe-, vin- alkohol- og spisebarer og stemningen er mildest talt høj, når man kommer der om aftenen. Der er mange unge mennesker og så vidt jeg kunne forstå, er dét i øvrigt gældende for hele gaden, der i weekenderne er the place to go, hvis man skal ud til drinks.

Vi drak (halvdelen af) en kande sangria og kom af med 285 SEK.

kærestetur i göteborg

Mr. P

Lige ved siden af Toso ligger deres lillesøster, Mr. P, som er en upscale spisebar med et voksent publikum. Vi fik kun et enkelt glas bobler derinde, fordi jeg var så mæt (og også en lille smule fuld) efter middagen på Toso, men stemningen derinde var virkeligt god, så en anden gang ville jeg ikke tøve med at slæbe Simon eller en veninde med derind igen.

kærestetur i göteborg
Det vil jeg gerne opleve næste gang

Overordnet set synes jeg at Göteborg er en rigtigt dejlig by og jeg ville elske at komme tilbage, både med og uden mine børn. Hvis jeg en dag kommer tilbage uden børn, kunne jeg godt tænke mig at dykke endnu længere ned i deres finere spisesteder. Jeg kan nemlig forstå, at der ligger flere restauranter som har en michelinstjerne og som ofte kører med nogle absolut fordelagtige priser i hverdagene, så “alle kan være med”. Dét gad jeg god!

Hvis jeg kom afsted sammen med børnene så ville jeg uden tvivl tage dem med ud i Skærgården og gå på opdagelse i den rå og smukke natur derude. Jeg ville også tage dem med i Alfons Åbergs hus, som jeg tror de ville elske, og så skulle vi selvfølgelig ind i nogle af de helt store butikker med lösgodis, som Sverige vel nærmest er kendt for. Dét kunne være lækkert!

Skriv din kommentar

Kommentarer (4)

 1. Kan virkelig anbefale Liseberg med børn! Vi er kommet der siden vores var ca. 2 år og det er genialt fordi de har et helt område “Kaninlandet” som kun er fyldt med forlystelser til børn, samt store vamsede kaninfigurer som går rundt og siger hej til alle børnene…

  Sjöfartsmuseet og Universeum er også virkelig godt til børn!

 2. Elsker elskerGöteborg!!!
  Kan kun anbefale Alfons Åberg Hus… og husk billetten gælder til hele dagen så man kan komme igen hvis man har lyst!
  De har også et sted aka torvehallerne..bare mindre …
  Liseberg med børn er skønt 😊
  Dejligt indlæg – nu må vi afsted igen snart 😊

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven