mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Planteophæng – gør det selv

Det er så moderne med et hjem fyldt med grønne planter – og til nogen af dem, skal man da have sig et planteophæng. Et hjemmelavet et, allerhelst.

Planteophæng - lav det selv

Engang for længe siden delte jeg “opskriften” på hvordan man laver sit eget planteophæng. Et indlæg der sidenhen er blevet læst igen og igen, alt imens jeg bare er blevet tiltagende træt af, at kvaliteten på det helt ærligt ikke var det store at råbe hurra for. Hvis du ikke tror mig, så se selv HER, ha ha! Så da jeg forleden besluttede at lave endnu et lille planteophæng til samlingen herhjemme, tog jeg lige kameraet med undervejs, så I fra i dag kan få en ny – og forhåbentligt både bedre og pænere – version af guiden. Hvis nu I selv skulle få lyst til at kaste jer ud i det samme, vel at mærke.

Jeg vil skyde på at mit plantophæng her har kostet mig noget der ligner en flad femmer og så har det altså ikke taget meget mere end fem minutter at lave.

Det eneste du skal bruge er én eller anden form for snor. Jeg synes personligt det er finest med sådan noget naturfarvet noget, men det skal selvfølgelig være helt op til dig, at kaste dig ud i akkurat den form for snor du bedst kan lide. Hvis den er meget tynd, som garn fx, så vil jeg dog anbefale dig at lægge den dobbelt – eller trippelt – så du ikke ender med at den knækker for dig og du har plantejord ud over hele stuegulvet. Her i guiden bruger jeg en meget kraftig snor jeg købte i Panduro i forbindelse med at jeg lavede vores plantevæg, hvor jeg brugte den til at sætte hylderne op med, men tyndere kan sagtens gøre det.

Planteophæng

1 personer
10

Ingredienser

  • 8-12 meter snor
  • Saks
  • Krog til ophæng

Sådan gør du

Før du starter

Afhængigt af hvor stort du ønsker dit planteophæng, skal du bruge mere eller mindre snor. Til dét jeg laver i guiden her, bruger jeg 8 meter. Til dét der hænger til venstre på billedet nederst, har jeg brugt 10 meter og hvis du vil have det større, gør du selvfølgelig bare det 🙂

OBS: Se billederne nedenfor, for visuel vejledning til alle punkter i guiden. 

Sådan gør du

Start med at dele din snor i fire lige lange dele.

Fold de fire snore på midten og bind en knude på dem.

Ca. 30 cm under den store knude (hvis du laver et ophæng på størrelse med mit), binder du snorene sammen, to og to, således du ender med at have fire knuder.

Fra hver knude tager du én snor og binder den sammen med en snor fra “naboknuden”. Det giver dig fire nye knuder og du vil formentlig begynde at kunne se ophænget tage form.

Gentag processen med en snor fra hver knude som du binder sammen, så du igen får fire knuder.

Bind en knude på alle snorene nederst – og voila! Så skal potteplanten bare i og du er klar til at hænge dit nye, hjemmelavede planteophæng op i en krog, lige der hvor du allerhelst vil have det 🙂

 

Planteophæng - lav det selv Planteophæng - lav det selv Planteophæng - lav det selv Planteophæng - lav det selv Planteophæng - lav det selv Planteophæng - lav det selv Planteophæng - lav det selv Planteophæng - lav det selv Planteophæng - lav det selv Planteophæng - lav det selv Planteophæng - lav det selv Planteophæng - lav det selv

Hvis du kaster dig i krig med at lave planteophænget og du sidenhen lægger det på instagram, så tøv endelig ikke med at tagge mig @canabuttenschon, så jeg kan så hvor fint det hænger hjemme hos dig.

Skriv din kommentar

Kommentarer (3)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven