mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Hvorfor vi afbrød ferien før tid?

Bedst som jeg havde pralet med hvor meget jeg har fået – og til stadighed får – ud af at skrive mine ugentlige “tid til eftertanke”-indlæg, som jeg havde planer om at fastholde i hele min ferie, udeblev det, som nogle måske har bemærket, i søndags. Uden et ord.

Jeg ville ønske at jeg kunne sige, at det skyldes forglemmelse eller en ferie der tog glædeligt overhånd i en sådan grad, at det ville føles helt forkert at logge ind på min blog. Men sandheden er, at det skyldes en ulykke, som har betydet at vi har afbrudt vores ferie i det franske, for at komme hjem i trygge rammer.

Derfor befinder jeg mig i skrivende stund hjemme i stuen i Nordhavn, omgivet af børn, kæreste og hundehvalp. Drengene skiftevis sidder og ligger på en luftmadras, med dyner og “Det regner med frikadeller”, Simon ligger halvsovende med en hånd blidt placeret på mit lår og jeg er altså gået i selskab med at skrive et par ord her på min blog – for første gang siden forrige uge.

I korte træk skete der i søndags dét at Jens faldt inde i vandrutschebanen en sådan måde at han fik slået sig noget så vederstyggeligt. Han slog sig så meget at han (og jeg, der selvfølgelig tog med) blev hentet med ambulance. Heldigvis viste det sig udelukkende at være gået ud over munden, men den har til gengæld også fået én over nakken. Han har slået sin ene fortand og et (gudskelov ret lille) stykke kæbe i stykker og kan således nu se frem til en måneds tid med bøjle, en halv fortand der mangler, blød kost og en hulens masse tandlægebesøg.

Ej men altså, forestil jer lige at éns barn kommer sådan hentes-i-ambulance-med-blod-ud-over-det-hele-agtigt til skade. (Av, mit hjerte!). Og så ovenikøbet på en ferie i et land, hvor man ikke taler sproget og hvor de indfødte tilsyneladende aldrig rigtigt har hørt efter i de engelsktimer jeg er ganske overbevist om, at de fleste må have haft i deres skoletid. Jøsses for en skefuld!

Så altså, nu er vi hjemme igen. Fra en ferie der startede fantastisk, men sluttede helt skidt. Med et barn der dog heldigvis har klaret skærene usædvanligt godt, selvom det godt nok har været noget op ad bakke de sidste par dage.

Now you know – og nu vil jeg vende tilbage til slutningen i filmen, som jeg fornemmer er ved at være lige oppe over.

Stort knus herfra!

Skriv din kommentar

Kommentarer (30)

 1. Ej Cana – så meget god bedring med din kriger!! 💪
  Glemmer aldrig da Mikkel blev hentet i ambulance pga vi troede han, ja var ved at dø…
  Føj for en tur…. 😥
  Heldigvis kun feber kramper…. 👍

  Håber alt kommer til at gå vel og bliver lavet flot ❤️

  Mvh Camilla 🎀

  1. Puuuha, feberkramper er altså også bare helt vildt uhyggelige, hvis man ikke ved hvad det er ❤️ godt alt gik vel for jer – og tak for de søde ord. Vi krydser alt vi har.

 2. God bedring med ham ❤️
  Min søn fik slået det meste af sine fortænder ud dagen før sin kusines konfirmation, og ugen før sin egen konfirmation. Nogen havde løsnet han forhjul på cyklen 😱 Gudskelov kunne skoletandlægen fixe nye tænder om mandagen.
  Man får det altid mega skidt, når der sker ens børn og barnebarn noget 😢

  1. Nej puuuuha da! Sikke en forskrækkelse I må have fået. Men hvor var det dejligt at skoletandlægen kunne fikse det. Her kommer reparationen desværre til at være en længere proces, men behøver sikker på at det nok skal blive helt fint igen 🙏🏼

 3. Puha sikke frygteligt, jeg kan godt forstå i stoppede ferien

  Og dumskal endelig ikke tænke så meget på om du får skrevet noget på bloggen for andres skyld, kun for din egen

  God bedring med ham kram og kærligeste hilsner fra mig

 4. Åh nej dog. Kram til Jens.
  Da vi var i Spanien for 2 år siden, faldt min søn og slog hul i baghovedet. Og ingen af os kan spansk.. og de kunne på ingen måde engelsk. Og skadestuen mindede mest af alt om et gammeldags slagterhus🙉 Jeg tudede så mega meget (jeg kan så ikke håndtere sådan en situation🤷🏼‍♀️). De klipsede ham sammen med de der metal hæfteklammer (hedder de det? Dem man klipser papirer sammen med). Oh well… lægen i Dk syntes heldigvis, at de havde gjort et fint stykke arbejde.

  1. Åh altså, det lydet godt nok også voldsomt!! Godt lægen i DK trods alt var tilfreds 🙂

 5. Åh nej. Det lyder næsten som afslutningen på vores ellers virkelig gode ferie, som endte med et heftigt cykelstyrt for min knap 4-årige. Det betød 1813, skadestue lørdag aften, tandlægevagt søndag formiddag og tandlæge igen mandag formiddag for at få hevet resten af venstre fortand ud. Puha det er hårdt for morhjertet at se sit barn i smerte med blod ud over det hele. Heldigvis var det en mælketand, men alligevel. Av av. God bedring til din knægt 😘

 6. Hej du søde. Jeg bor i Frankrig, så hvis du har Brug for hjælp mht papier eller what ever så sig til. Bisou Jeanette

  1. Altså!! Hvor er du bare sød! Jeg satser og håber på at der er styr på det meste indtil nu. Heldigvis var der mange som var søde til at hjælpe (på den måde er Frankrig jo fantastisk), så med lidt møje og besvær fik vi vist alt på plads med papirer osv.

 7. Stakkels jer😱 Og stakkels Jens❤️
  Jeg gennemgik for 5 uger siden en stor kæbeoperation og har derfor de sidste 5 uger levet af mad jeg ikke måtte tygge. Det er pisse hårdt og tænker meget på at dit barn skal igennem det samme. Så mange tanker til jer.❤️
  Du må endelig skrive hvis i har behov for råd/tips omkring kost eller andet.

  1. Årh din stakkel! Det er nemlig noget rigtigt møg ikke at måtte tygge. Heldigvis for Jens er det kun hans fortænder der er ramt, så der går nok ikke så længe, inden han må begynde at tygge lidt med kindtænderne 🙂

 8. Sikke en forskrækkelse, desværre må jeg sige at det er præcis er af den grund jeg ikke har sat mine ben på de franske skipister i 30 år.
  Jeg kom alvorligt til skade i det franske engang og det er fuldstændig rædselsfulde at ligge på et sygehus som 18 årig og på ingen måde kunne tale med personalet😞
  Jeg håbede de var nået længere med det engelske på 30 år, men det kan jeg så læse de ikke er, virkelig ufatteligt at de tror fransk er et verdenssprog🙈😳😱
  Alt det bedste til jer, de er ubærligt når ens børn kommer til skade😢

  1. Av, jeg kan kun forestille mig hvor vildt det må have været! Er du ok i dag? Og har du stået på ski andre steder, eller er du helt holdt op? Stort knus herfra!

   1. Jeg er ok og ja vi har stået på ski I Østrig siden (er sønderjyde, så tysk ligger lige til højrebenet😊) For 6 år siden var det så vores datter der kom alvorligt til skade og smadrede sit knæ og fik 3 halve diskusprolapser i ryggen. Der var dog en helt anden oplevelse da vi kunne kommunikere med de østrigske læger. De var bare vildt hårde, min datter var blevet 18 år ugen inden og så måtte vi ikke blive og sove hos hende på sygehuset, hun var jo voksen😞 Øv hvor var hun bange, har aldrig haft det så forfærdeligt med at tage væk fra et sted som det sygehus😢
    Har faktisk fortrudt mange gange siden at jeg ikke lavede en scene og protesterede mere.

 9. Det er vel nok synd for Jens! God bedring til ham! Men undskyld, det må da også have været svært for jer, at børnenes far blev akut syg? God bedring til ham også!

  1. Tak. Og jo, det var bestemt også svært i timerne omkring operationen af børnenes far – men det heldigvis kun for mig, der var den eneste som vidste besked. I de timer, hvor jeg bed negle, var Simon en superstjerne og hujede med børnene til den store guldmedalje, så jeg bare kunne være alene med mine tanker og våge over min telefon. Heldigvis gik alt godt, så udover nogle svære timer for mig, så var det altså ikke noget, der kunne ødelægge ferien. Gudskelov!!

 10. Ja, Engelsk i skolen, det har man ikke i Frankrig.. Man kan vælge det, hvis man har lyst, men de tilbyder ikke eksamen i det.
  De anderkender ikke ikke engelsk som et internationalt sprog…

  God bedring med sønnike, håber vitterlig det bedste for ham.

  1. Ej, hvor vildt! Ha ha, tænk ikke at anerkende engelsk. Har de så spansk eller kinesisk i stedet, ved du det?

 11. Stakkels Jens, forstår godt dit morhjerte bløder.
  Det er altid ens bekymring at noget sker i uvante omgivelser og med manglende kommunikation.
  Godt I fik styr på det og at sønnike kommer sig med tiden.
  Ude godt, men hjemme bedst 🙂

 12. Sikken dog en grim oplevelse 😒 Rigtig god bedring med Jens, håber han kommer gennem det uden mén, og snart er i bedring 🥰

 13. Rigtigt god bedring. 😘
  Dog vil jeg lige “undskylde” for de franske, det er først for ganske få år siden det er blevet obligatorisk at have engelsk i folkeskolen, og det er vist stadig først ret sent de får det i forhold til os i DK.
  Det er selvfølgelig super r.. At stå i når ikke de kan engelsk og håber at I efter omstændighederne har det godt. 😘🌸

 14. Hej Cana…
  Jeg, min dreng på 10 og resten af familien kan sige at vi næsten kan mærke hvordan i har det❤️
  Valdemar faldt på vandrutchebanen i kroatien og slo begge hans fortænder i stykker og hans skulder sad mærkeligt (men heldigvis er min mand nogle gange lidt mere klar i øjeblikket end jeg og fik hurtigt sat den på plads igen😱) Han blev dog ikke hentet med ambulance og vi kunne nøjes med vagtlæge besøg, nogle telefonkald til tandlæger i dk og derefter rigtig kompetente tandlæger i kroatien der fik lavet hans tænder, så ferien kunne fortsætte.. Men der venter også tandlægebesøg herhjemme (når altså de lige er tilbage fra ferie) og så var der ellers en ret så emsig mor der kunne se fare ved nærmest alt de foretog sig ved den pool efterfølgende 🙈😅
  Så mange forstående kram fra os til jer og håber snart i alle er ovenpå igen🤗

 15. Puha.. Sikke en grim oplevelse. 🙁 min søn mistede begge fortænder efter et styrt på en cykel i børnehave. Pædagogen ringede og sagde, 3 tænder var ude og to var på vej.. 5 tænder. Av. Heldigvis var ‘kun’ en Røget ud, og den anden hev de ud.. Så ja. Lige fyldt tre og mistet begge tænder. Gudskelov var det mælketænder. 🙏 Men det er mange år uden fortænder, og tandlægerne kan og vil intet gøre, før de andre forhåbentlig kommer.. Prøvede ellers at betale mig fra det 🥴

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven