mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Drømmekage – den bedste nogensinde

Jeg troede egentlig ikke at drømmekage var så børnevenligt, men der skal jeg godt nok lige love for, at jeg tog gevaldigt fejl!

opskrift drømmekage nem

Det kom sig af at jeg skulle bage en kage til fællesfødselsdag for Jens’ klasse, at jeg første gang stiftede bekendtskab med at bage drømmekage. Jens’ bedste ven i klassen bryder sig ikke om chokolade, så jeg blev beordret til at finde på noget andet. Til Jens’ egen fødselsdag blev det nogle hurtige hindbærmuffins, men min lille krævende (og meget søde) 8-årige, mente at jeg gerne måtte lave en ny slags kage.

Først overvejede jeg at lave verdens bedste gulerodskage, men fordi det hurtigt ville blive noget griseri at fragte den i ladcyklen, så gik jeg væk fra den igen. (Selvom den er sååå pæn).

Så, drømmekage.

Jeg fandt en opskrift ude på det store internet, gik igang op opdagede så ret hurtigt, at den altså ikke var helt spot on. Der var for eksempel overhovedet ingen salt i opskriften og hvis der er noget jeg efterhånden har lært, så er det at et lille nip salt gør underværker i det meste.

Derfor tyede jeg i stedet til lidt freestyle (sådan som jeg i virkeligheden også bedst kan lide at lave mad) og det kom der altså denne fantastiske drømmekage ud af. Helt seriøst, den er så god! Og jeg kan ligeså godt sige med det samme, at alle børnene var enig. Så meget, at den blev spist længe før den (i øvrigt virkeligt gode) chokoladekage en anden forælder havde medbragt til gildet. Jeg lavede dobbeltportion af opskriften her og bagte den i min høje bradepande og børnene (og de voksne, bevares) åd rub og stub. Ha ha, jeg var dybt imponeret!

opskrift drømmekage nem

Den bedste drømmekage

20 personer
60

Ingredienser

Drømmekage - bunden

 • 250 gram sukker
 • 50 gram smør
 • 4 æg
 • 2 dl mælk (gerne sød)
 • 250 gram hvedemel
 • 3 tsk bagepulver
 • 2 tsk vanillesukker
 • 1/4 tsk salt

Drømmekage - toppingen

 • 100 gram smør
 • 100 gram kokosmel
 • 250 gram brun farin
 • 1/2 dl mælk (gerne sød)

Sådan gør du

Drømmekage - bunden

Start med at tænde ovnen på 200 grader almindelig ovn. Kom bagepapir i bunden på et mellemstort ildfast fad (sådan ét man også ville bruge til at lave en stor lasagne).

Pisk smør og sukker godt sammen. (Smøret skal ikke være smeltet). Tilsæt æggene, ét ad gangen, imens du pisker godt – og gerne et lille minuts tid imellem hvert æg. Tilsæt mælken. Bland de øvrige ingredienser i en seperat skål og tilsæt dem herefter til kagedejen og rør godt omkring.

Dejen hældes over i fadet og kommes i ovnen i 20 minutter. (25 minutter, hvis du laver dobbeltportion).

OBS: Dejen må ikke gå højere op end halvvejs på fadet – ellers kan den færdige kage ikke være der og du ender med at toppingen smelter af.

Drømmekage - toppingen

Imens drømmekagens bund bager i ovnen, forbereder du toppingen.

Alle ingredienserne kommes i en gryde og smeltes sammen ved lav varme.

Når drømmekagebunden har bagt, tages den ud af ovnen og toppingen smøres på. Kagen kommes tilbage ind i ovnen og bager yderligere 10 minutter.

Voila! Så er der drømmekage!

opskrift drømmekage nem

Den er virkeligt god denne her drømmekage, så hvis ikke lige du ved hvad du skal bage næste gang der er fødselsdagsfest, bestyrelsesmøde, klassens time eller noget andet i dén dur, så bag endelig dén! Den er i alle tilfælde den bedste jeg nogensinde har bagt.

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

 1. Mmmm, drømmekage! 😍
  Nu har jeg ikke lige prøvet denne, men kan virkelig også anbefale CuteCarbs’ udgave. Der er marcipan i dejen, og selvom det ikke som sådan “smager igennem”, så gør det bare kagen så saftig og lækker 😊
  Nå, men nu har jeg lyst til drømmekage…. 🙄

 2. Kør 50/50 kokosmel og havregryn på toppen, det er dobbelt så godt…. venlig hilsen en tidligere Brovst-kommune-boer 😋

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven