mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Den perfekte sauce? JA TAK!

Der er mange meninger om den perfekte sauce, men i al ydmyged bringer jeg her min version af den.

den perfekte sauce asparges

Okay, jeg må starte med at krybe til korset og fortælle at det faktisk ikke er min egen version af en sauce – jeg har den nemlig fra Simon, som gav mig den, da han for nogle måneder siden skulle lære mig at lave en idiotsikker sauce. Det hører sig nemlig også til den perfekte sauce, at den selvfølgelig er idiotsikker at lave. Ellers ville der næppe være meget perfekt over den.

I min lille – måske lidt bizarre verden – går saucen her godt til det meste, men fordi jeg jo altså helst ikke spiser kød, så aner jeg faktisk ikke om den er bedst til gris, fugl eller ko. Jeg tænker dog, at den kommer til at minde en lille smule om en (virkeligt god) bearnaise, hvis man tilfører lidt finthakket estragon, så på dén front må bøffen i alle tilfælde passe godt ind. Har jeg hørt.

Herhjemme spiser jeg den allerhelst med fisk og grøntsager, men fordi den bare er så skide god, så kan man altså også godt køre den ind med grøntsager alene, som en lækker forret, for eksempel.

Det er i alle tilfælde dét jeg har lavet her, hvor jeg har lavet saucen og serveret den sammen med lidt dampede asparges, som jeg har pyntet med aspargescruditéer, rød skovsyre og et par stedmoderblomster fra altanen.

Til en forret som denne her, er der sauce til mindst 8 personer, men hvis man laver den til hovedret, med fx fisk, kartofler og asparges til, så er den nok mere passende til 4 personer. Den smager nemlig så mumsegodt, at man bliver nødt til at ha’ af den to gange!

den perfekte sauce asparges

Den perfekte sauce minder en lille smule om sauce mousseline, men i stedet for at indeholde flødeskum og klaret smør, så bruger jeg altså brunet smør og fuldfed creme fraiche. Mums!

I present to you: den perfekte sauce!

Den perfekte sauce

4 personer
15

Ingredienser

 • 250 gram smør
 • 2 æggeblommer
 • 1-2 spsk citronsaft
 • 1 spsk creme fraiche 38%
 • 1/2 tsk æbleeddike
 • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

Kom smørret i en gryde og varm det op til 160 grader. Hvis ikke du har et stegetermometer, så varm det op ind til det bobler godt og det begynder at brune let i bunden af gryden.

Tag smørret af varmen og vent 5 minutter. (I hvilke du fx kan dampe asparges, hvis du vil lave en ret som min her i indlægget).

Kom æggeblommer, eddike, cremefraiche, citron og salt i en skål velegnet til at stavblende i. Blend ingredienserne sammen.

Det let afkølede smør hældes over i en lille kande, eller et glas der let at hælde fra. Lad bundfaldet (altså det brune) blive i gryden – det skal kasseres.

Det klare brunede smør hældes så laaaangsomt op til de øvrige ingredienser imens du blender løs med stavblenderen. Som en tommelfingerregel siger man, at der aldrig må være mere end 50% af overfladen der er synligt dækket af smør – så skal du holde pause med at hælde og blende lidt, inden du hælder videre.

Når alt smørret er blendet i skålen, smager du den til med salt og citron – og så er der sådan set serveret.

Hvis ikke du ved hvad du skal bruge de ekstra æggehvider til, så kunne du jo overveje, at bruge dem til at lave en omgang marengs til årets fineste sommerdessert 🙂

den perfekte sauce asparges

Pssst… Når du nu du laver saucen og vælter dine gæster – eller din familie – omkuld med dine nye kulinariske evner i en sådan grad, at det skal foreviges til instagram, så tøv ikke med at tagge mig @canabuttenschon, så jeg kan se hvordan du har gjort.

Skriv din kommentar

Kommentarer (9)

 1. Tænker også på hvornår æggeblommerne skal i, men tror de skal I sammen med Eddike, creme fraise, citron og salt? 🤗

 2. Hej Cana

  Kan den både serveres kold og varm? Og kan man lave den på forhånd og genopvarme den?

  Vh Anne Marie

 3. Ej hvor lyder den god! Den kaster jeg mig snart ud i. Jeg overvejer at lave den dagen før, og servere den kold. Ved du om det dur? Tak 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven