mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Tid til eftertanke #25

Hallo! Skal vi lige starte med at notere os det lille jubilæum vi holder os i denne uge? Kvartvejs ved 100, holder “tid til eftertanke” simpelthen sølvbryllup i denne uge og jeg får i den anledning lyst til lige at knytte et par ord til konceptet, som jeg er kommet til at holde så meget af.

Som du måske har bemærket så er hver evig eneste “tid til eftertanke” bygget op omkring præcis de samme “spørgsmål” som jeg ugentligt stiller mig selv og besvarer her i mit lille online univers. Da jeg fandt på det, håbede jeg at det ville blive en succes – om ikke andet, så nogle hyggelige indlæg som ikke ville kræve den store hjernekapacitet for at skrive – men jeg frygtede også, at de hurtigt ville komme til at kede mig.

Sidenhen har det dog vist sig ganske anderledes, fordi indlæggene her er gået hen og blevet en slags yndlinge for mig. Mest af alt fordi jeg kan mærke at det er virkelig godt for mig at få reflekteret over mit liv, uge for uge. Hvad var godt? Hvad var ikke så godt? Hvad fik jeg alligevel ud af det der ikke var godt? Og hvad glæder jeg mig til ved ugen der kommer? Det giver mig en sund måde at tænke om mit eget liv på og jeg kan mærke at det både er en god læring for mig både at bruge tid på at huske det gode og på at minde mig selv om, at der altid er en læring (stor som lille) i det dårlige.

Jeg vil derfor gerne lige udbringe en lille mental skål for “tid til eftertanke” hvor mit lille beskedne håb selvfølgelig er, at du også kommer til at sidde og tænke lidt over hvordan dit liv har set ud den forgange uges tid – og hvad du glæder dig mest til ved ugen der kommer. Som altid, er du meget velkommen til at skrive et par ord i kommentarfeltet, men fordi jeg stadig er på ferie, går der med al sandsynlighed en lille rum tid, førend jeg får svaret.

Og nu: Tid til eftertanke – for femogtyvende gang!

Ugens højdepunkt må være, at det simpelthen er lykkedes os først at bruge 15 timer på at køre-sejle-køre til Sydtyskland, for et par dage senere at køre 10 timer videre til Frankrig, hvor vi lige nu befinder os på en tilsyneladende ganske vidunderlig campingplads. Jeg ved godt, at mange andre har kørt på ferie – både med og uden børn – i årevis og at det ikke er nogen hverken stor eller prangende bedrift, men taget i betragtning hvor galt det (i mit hoved) kunne være gået, med utålmodige børn og en hund der garanteret skulle tisse for hver 100 kilometer, så føles det alligevel som et ret stort højdepunkt.

Jeg smilede mest da jeg badede med mine børn. Kæft, hvor er de bare optursagtige at bade med! (Som børn er, jeg ved det godt, men alligevel!).

Ugens lavpunkt var da jeg stod i eksperimentariet med fire børn (og en kæreste der lige var gået ud for at besvare et vigtigt telefonopkald) da alt lys i udstillingen gik ud og der i stedet lød et: “der er opstået en kritisk situation, forlad straks bygningen” over højttalerne igen og igen. Min lille mor-hjerne gik fluks til direkte angreb mod mine mere rationelle sider og jeg havde således en indre konflikt med mig selv om hvorvidt jeg skulle mistænke terror eller om der “bare” var gået lidt røg i toastmaskinen i køkkenet. Det er i øvrigt ikke en særligt fed indre konflikt at have med sig selv, når man kigger rundt og kan se at mindst 90% af alle andre mødre, har det på præcis samme måde.

Det gode ved det var at den kritiske situation (selvfølgelig) ikke var mere alvorlig end at vi gik ind igen et par timer senere. I mellemtiden kværnede vi en seriøs frokost hos Wulff & Constali i Waterfront lige ved siden af Eksperimentariet, hvilket var et kæmpe hit. Børnene elsker de mange små retter man selv kan vælge hos Wulff & Constali, så det bliver bestemt ikke sidste gang vi tager derover og spiser frokost når vi kommer på de kanter. Når først man har betalt entre til eksperimentariet, så må man nemlig gerne gå ud og ind igen. Også selvom det ikke er blevet evakueret, naturligvis.

Jeg har haft det bedst med at iføre mig bikini! Jeg har haft overordentligt svært ved at finde mig den rigtige bikini i år (så meget at det faktisk ikke rigtigt er lykkedes) men jeg endte med at gå efter én der “holder alt på plads” (eller nærmere: én der bliver siddende hvor den skal!) uanset om jeg måtte få lyst til at slå kolbøtter i vandet eller springe i fra dem højeste vippe. Hvilket har vist sig at være en virkeligt god beslutning med to vandhunde i adskillige swimmingpools i sydeuropa.

Det bedste jeg har spist er temmeligt overraskende faktisk en salat. Og dét endda fra Letz Sushi (som jeg ellers synes er en lidt småtarvelig sushi-restaurant), hvor vi spiste i onsdags. Det var deres “veggie-salat” som foruden at være fyldt med både rå og stegte grøntsager også var fuld af kraft og smag i en grad jeg på ingen måder havde forestillet mig det. Den er mega god!

Det bedste jeg har hørt er muligvis ikke noget du tænker ligger lige til højrebenet for sådan én som mig – det tænkte jeg heller ikke selv. Det er nemlig Harry Potter og de Vises Sten, som vi har hørt i bilen på vej ned igennem Europa. Det er mit første møde med Harry Potter og nu forstår jeg pludselig hvorfor folk er så vilde med den lille troldmandsdreng.

I næste uge ser jeg frem til endnu mere ferie! Pisseirriterende for jer, der enten slet ikke har ferie eller for jer, der er vendt tilbage til arbejdet i denne omgang, jeg ved det godt. Men jeg har altså tænkt mig at nyde det i fulde drag – og det er jeg sikker på at alle godt kan forstå.

Uanset om du skal på arbejde i morgen eller ej, så håber jeg i alle tilfælde at du kommer til at få en rigtigt god start på en uge, som forhåbentligt kommer til at gøre en lillebitte (eller kæmpestor) positiv forskel i dit liv.

Kys herfra!

Skriv din kommentar

Kommentarer (3)

 1. Hvis du selv har mod på at høre Harry Potter uden børnene, så burde du gøre dig selv den tjeneste at høre dem på engelsk med Stephen Fry som oplæser, det er simpelthen så fedt.
  Den indlevelse han har, er helt fantastisk og gør det til en virkelig fed “læseoplevelse”
  God ferie

 2. God ferie til jer alle 4 og Martha.
  Mht. Harry Potter, så husk at jo længere i kommer i serien, jo sværere er de at forstå, og de bliver uhyggelige. (mest af hensyn til Peter).
  Husk nu at holde nydning hver dag

  God sommer

 3. Vi kørte til Østrig i forrige uge med Harry Potter og de vises sten og det var en kæmpe succes for alle i bilen – både de store og de små (mine drenge har samme alder som dine).
  Vi hørte 2’eren på vej hjem og har set den første film efter vi er kommet hjem (lidt uhyggelig for ham på 5 år, men med en mor og far til at putte sig hos gik det).
  Fortsat god ferie!

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven