mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Sunde, glutenfri vafler – til aftensmad

Jeg ved det godt – jeg snakker meget om sunde (og glutenfri) vafler, men det er altså kun fordi de er pissegode!

sunde glutenfri vafler

 

 

De sunde, glutenfri vafler er nemme at lave, de mætter virkelig godt og så smager de fantastisk. I hvert fald i min mund. Og i mine børns munde. Og i deres venners munde…

Du har måske allerede været forbi min opskrift på sunde vafler til morgenmad eller dessert og i så fald kan jeg afsløre at disse sunde vafler går ud fra nogenlunde samme princip, med masser af æg og hytteost, selvom de er flyttet fra det søde køkken over til det salte. Tilmed så indeholder de hverken gluten eller sukker og man kan således spise dem med ultra-god samvittighed og helt uden at blive oppustet omkring livet.

Målet med vaflerne har for mig været at få både konsistens og smag til at spille max, således jeg kan bruge dem som en mellemting mellem et hotdogbrød og en blød taco – og jeg synes faktisk at jeg (langt om længe og efter mange forsøg) er kommet frem til en rigtigt, god opskrift.

Man kan komme lige akkurat dét fyld i man bedst kan lide og herhjemme varierer det meget. Vi bruger alt lige fra tomatsalat med pesto, til rester af gårsdagens chili sin carne.

I den udgave I ser på billederne her, har jeg stegt et par asparges, som jeg har kommet i vaflen, sammen med en klat chilihummus (den billige fra Netto smager himmelsk!), agurker, peberfrugt, lidt feta og nogle krydderurter. De stegte asparges gør den sådan lidt hotdog-agtig i fornemmelsen og det kan jeg personligt rigtigt godt lide. Mine børn derimod er mere til den lidt pizza-agtige version, hvor de udfylder hvert “hjerte” med ting de godt kan lide. Her har Peter lavet en udgave med to slags pesto, tomater og agurk – og så selvfølgelig en masse spiselige blomster, som han ynder at pynte sin mad med. (Ja, gad vide hvor han har dét fra, ha ha!).

Nå, ikke så meget mere snak – nu skal du bare have opskriften på de sunde, glutenfri vafler.

Sunde glutenfri vafler

4 personer
40

Ingredienser

 • 6 æg
 • 300 gram hytteost
 • 3 dl havregryn
 • 3 dl havredrik (alternativt kan mælk bruges)
 • 1 spsk olie
 • 1/4 tsk spidskommen
 • 1 citron
 • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

Start med at køre dine havregryn i minihakkeren et minuts tid eller to, så de bliver til en slags havremel.

Tænd så dit vaffeljern.

Riv skallen fint af din citron og pres halvdelen af citronens saft ud i en mellemstor skål.

Kom alle de øvrige ingredienser op i skålen, rør dem sammen og stavblend, indtil du har en glat masse.

Steg vaflerne i dit vaffeljern og server dem med dit favoritfyld 🙂

sunde glutenfri vaflersunde glutenfri vafler

 

sunde glutenfri vafler

Psst… Hvis du laver vaflerne og synes de er så flotte at de skal på instagram, så tøv endelig ikke med at tagge mig (@canabuttenschon). Jeg vil elske at se hvilket fyld I bruger hjemme hos jer!

Skriv din kommentar

Kommentarer (5)

 1. Hey.
  Virkelig lækkre vafler..

  Men hvad kan man bruge istedet for hytteost.
  Har en datter med laktose intolerance og en med glutenallergi.
  Så vidt så godt..
  Så har jeg en svigersøn som har mælkeprotein allergi…
  Har du et alternativ til et produkt som ikke ødelægger hele oplevelsen af denne gode vafler..

 2. De ser virkelig gode ud, men jeg kunne godt tænke mig den opskrift der kan bruges til den søde tand også 😋.
  Fortsat god sommer

 3. Vil bare lige gøre opmærksom på, at både havregryn og havremælk skal være mærket som værende glutenfrit førend de er det. Havre bliver som regel valset samme sted som glutenholdigt mel, hvorfor det ikke er glutenfrit.
  Hilsen hende med cøliaki 🙋🏼‍♀️

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven