mo

Besøg min nye webshop. Altid fri fragt ved køb over 499.-

Tak, Rasmus Paludan

Rasmus Paludan er igennem de seneste måneder blevet en temmeligt forhadt mand, men jeg synes faktisk alligevel at vi skylder ham et tak. 

rasmus paludan

Det er dagen derpå. Regeringsmagten skifter og – vigtigst af alt – så fik Stram Kurs ikke stemmer nok til at klare den over spærregrænsen. Jeg fornemmer at sidstnævnte har givet anledning til et lettelsens suk over hele landet og jeg er (selvfølgelig) også selv meget, meget glad.

Men der er noget jeg har jeg gået og tænkt på de sidste par dage, som jeg faktisk synes er vigtigt at få frem i lyset. Noget om dét Rasmus Paludan og Stram Kurs har gjort ved os og som jeg faktisk synes står ret tydeligt frem, når man kigger på valgresultatet fra i går. Noget af dét, som ikke er dårligt.

Jeg tror nemlig at Rasmus Paludan med alle sine håbløse udtalelser og fuldkommen ude-i-hampen-demonstrationer har samlet os som nation. Vi trækker i højere grad ind mod midten og jeg tror simpelthen at det er en modreaktion til den vanvittige radikaliseringsretorik vi har mødt igennem de seneste uger og måneder.

For mit eget vedkommende stemte jeg godt nok stadig et godt stykke til venstre for midten i går (som jeg i øvrigt altid har gjort), men alligevel havde jeg faktisk en grundfølelse af, at det hele nok skulle gå, uanset om rød eller blå blok ville komme til magten – så længe Stram Kurs ikke kom ind i Folketinget.

Jeg er slet og ret blevet mere tolerant og åbensindet af, at der har stået en eller anden jubelidiot med en relativt høj IQ og ditto uddannelse, og overbevist nogen (som jeg simpelthen ikke aner hvem er) om, at han har ret i alt det ævl han siger. Og jeg tror at rigtigt mange danskere er blevet det samme. Vi er i Stram Kurs stødt på en vaskeægte trussel mod det næstekærlige og medmenneskelige land vi bor i – og vi vil ikke finde os i det. Vi har stået sammen, allieret os med hinanden og kigget hinanden i øjnene på tværs af politiske partier og været villige til at forstå.

Det har ovenikøbet rakt så vidt, at der en overgang var tale om at landets to største partier skulle overveje danne regering sammen, henover midten af de politiske fløje. Jeg har selv tænkt tanken, pressen har tænkt tanken og jeg har hørt mine venner fortælle om, at de rent faktisk har håbet på, at det ville ske, selvom de var (mere) uenige med det ene af de to partier. Vi samler os og forsøger at finde fælles fodslag i håbet om, fordi vi ikke ønsker at vores “uskyldige” land skal blive ødelagt af en mand med et parti, som ikke har til andet formål end at skabe splid.

Vi stimler sammen mod truslen og dét gør mig simpelthen så glad! Det gør mig så glad at opleve så høj en grad af gensidig respekt som jeg oplever det ved dette valg og for dét, føler jeg på én eller anden måde at vi skylder Rasmus Paludan og hans parti et tak. For selvom det ganske givet ikke har været hans hensigt at skabe et stærkere sammenhold mellem alle borgere her i landet, så er det altså ikke desto mindre dét, der er sket.

Tak, Rasmus, for at minde os om, at Danmark er et pissefedt land, hvor vi selvfølgelig kærer os om hinanden, uanset religion, hudfarve, livretter, tøjpræferencer eller hvad end der nu kunne få os til at fremstå forskellige. Her er plads til alle, så længe vi hver især gør det bedste vi kan.

Skriv din kommentar

Kommentarer (12)

 1. Det er en fin vinkel. Kan dog godt være bange for at DF og Ny Borgerlige fremstår mere “stuerene” fordi RP er så helt vildt ekstrem. Tænk at ca. 70.000 har stemt på ham. Det er mega lettende at han ikke kom ind, men 70.000???

  1. Det er selvfølgelig en god overvejelse – men ærligt, så tror jeg det næppe. Og så skal vi jo heller ikke glemme, at DF faktisk gik tilbage med 21 mandater! Det understreger for mig at se bare min pointe yderligere 🙂

 2. Kiggede sådan lidt i sjov hvordan stemmerne fra mit valgsted havde fordelt sig.. I det område jeg bor i har 72 alligevel stemt på ham.. 😬
  Jeg er god tilfreds med at han ikke kom ind, og godt tilfreds med resultatet af valget.

  1. Ja, det er uhyggeligt at det potentielt er “vores nabo” der har stemt på ham – men altså, demokratiet har heldigvis sejret i denne omgang ❤️

   1. Jeg har også tænkt tanken; “Shit, der bor simpelthen 114 mennesker i mit område, som støtter ham!” Og fandme om jeg så ikke i dag fandt ud af, at MIN NABO var en af dem. Jeg er i chok. Jeg har altid syntes, han (ja, både min nabo og RP) var en klaphat, men det her rakte alligevel ud over min fantasi.

  2. Jeg håber du har ret. Jeg synes helt klart også at vi skal glædes ved at han ikke kom ind og at flertallet af os heldigvis ikke stemmer i den retning. Dog skal vi ikke glædes så meget og ånde så lettet op, at vi glemmer at være på vagt! 😊

 3. Jeg er meget enig med Marie i at vi skal passe på ikke at acceptere DF og især Nye Borgerlige som mere studerende bare fordi RP har været så langt ude i både retorik og handlinger. Jeg er selv meget rød, og bor i totalt ventreland, og her hvor jeg bor er der 5 procent i alt der har stemt på Nye Borgerlige og Stram Kurs. Skræmmende!
  Når alt det så er sagt, så er jeg fuldstændig enig med dig Cana i at det heldigvis har fået mange til at stå sammen mod hadretorik og åbenlys faktaforvrængning. ❤️

 4. Jeg er enig med dig og selv om jeg på ingen måde er enig i Lars Løkkes politik, så må jeg erklære mig enig med ham i det han sagde i går; det sender et rigtig fint signal ud over landets grænser.

  Jeg synes det er vigtigt at signalere, at vi er et land der ikke bider på fremmedhad og ikke lader os splitte.

 5. – jeg synes faktisk både du har ret også alligevel ikke. Der findes en del mennesker der har stemt på ham, vi er nødt til at lytte til de folk. Tænk det er deres holdning, jeg synes det er “synd” for dem. Men hvis lytter vi ikke, bliver der flere i det skjulte, det er vigtigt at lytte på og føle sig lyttet på, dermed tror jeg også vi kan undgå ekstremme fremover. Jeg føler mange valgte at kalde ham idiot fordi hans retorik var ganske forfærdelig, men dette har bare givet ham flere stemmer end nødvendigt. – han opnåede alt hvad han ønskede. Hvis ikke vi passer på og begynder lytte og hjælpe de mennesker der stemmer på ham til, at forstå islam langt fra er roden til alt ondt. RP ønsker ikke et muslimsk kalifat, men ønsker et hvidt pigmenteret kalifat, er det bedre?

  Denne valgkamp lærte mig, der findes danskere der går rundt med et større til andre mennesker end jeg troede var muligt. Måskedet var på tide jeg åbnede øjne op og lyttede til dem, ikke jeg vil ændre min holdning, men de skal ud af hadet og ingen kommer ud af noget hvis bare vi alle skal fortælle hvor dumme de er. Der er vel en årsag til de stemmer som de gør.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven