mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Hørt i børnehaven

Vi kan nok hurtigt blive enige om, at børn siger virkeligt mange, virkeligt grineren ting. Nogle børn fortæller lystigt om detaljer derhjemme fra, som man som voksen måske ikke umiddelbart havde forestillet sig, at man skulle dele med resten af omverdenen. Eller med den søde pædagog ovre i børnehaven, hvis vi skal rykke lidt nærmere. For eksempel når barnet pludselig – og selvfølgelig med et stolt smil om læberne udbryder: “min mor bløder ud af tissenkonen” imens man står bukket godt frem for at hjælpe støvlerne af og pædagogen og fire-fem andre forældre i øvrigt står lige bagved.

Det allersjoveste – synes jeg – er dog næsten, når børn (og voksne, for den sags skyld også) får sagt noget helt uskyldigt, som med et beskidt sind (som mit) godt kan misforstås 😉

På det kvarter jeg sad i børnehaven i morges, nåede jeg at observere adskilllige udtalelser, som, hvis de var taget ud af kontekst, godt kunne være temmeligt sjove. Og lumre, ikke mindst.

Her er hvad jeg har hørt i børnehaven:

“Du må gerne komme op i mig”

[en dreng med en legetøjslastbil, i hvilken der med al tydelighed fint er plads til at et andet barns legetøjsbil kan komme med på tur]

“Jeg sprøjter nu!” 

[en dreng som leger med en brandbil]

“Det kan faktisk godt svie når man får sovs i øjet”

[en pige der leger med dukker, som vist er ved at spise aftensmad. En anden pige og en dreng samstemmer i øvrigt dét med sovsen]

“Ej, faren er jo helt hård”

[da drengen har fundet en actionman der kan agere far i legen]

“Er dine huller forneden ikke lidt for store?”

[en pige om et andet barns tegning af en græsplæne. Som åbenbart har store huller…]

Jeg flækker af grin og jeg kan altså kun opfordre jer til at prøve at bide mærke i hvor meget man – både børn og voksne – får sagt i løbet af en dag, som kan få aldeles anden betydning end dét man mener, hvis man bare lige kører det igennem tankemaskinen engang.

Det’ sjoooovt!

Skriv din kommentar

Kommentarer (8)

 1. “Jaaaaa, vi får en rykke-tur!”

  Sagt af min datter til min søn i dag, da jeg rykkede den sofa de sad i 😆

 2. Min søn sagde i går “Mor har rørt ved mig, så hun skal vaske hænder” efter at jeg havde hjulpet ham på toilettet..

  Min mand bad så senere vores søn om ‘at gå ind på sit værelse og lege med sig selv’.

 3. Min søn på 2,5 år kom stolt og i øvrigt fuldt påklædt gående og sagde: “se mor! Nas laver helikopteren” (Nas er hans udgave af hans navn Nilas)

  Det var godt nok ik nemt at holde masken lige der.

 4. Åha kære Cana..! I andre skulle bare vide hvad man som pædagog lægger ører til dagligt, både fra børn OG forældre😂
  Min ubetingede favorit var da en af vores kære børn, stolt og højlydt stod i garderoben og proklamerede at hendes far havde “en KÆÆÆMPE stor tissemand.. Er det ikke rigtigt mor?!”
  (Morens befippede reaktion -meget rød i hovedet, mens hun forsøger at udglatte datterens begejstring) “Arrr skat, så stor er den heller ikke”..
  Priceless..! 😄

 5. Min søn på 2 år forleden henvendt til mig:
  “må jeg få et stykke af dit yver?” 🐄
  Og til pædagogen i samme uge:
  “har du taget dine bryster på i dag?”
  😳

 6. Min datter på dengang 2 1/2, far og jeg er på café og venter på maden. Den lille bagdel sidder noget uroligt i sædet og far beder med semi-fast stemme barnet om ikke hun vil sidde stille. Barn lægger hovedet på skrå og lægger sin hånd på fars arm og siger kontrolleret og med stoisk ro: “Rolig far, rolig. Det skal nok gå alt sammen”

  Samme barn er med i stofbutik, forvilder sig ned i baglokalet med alt glimmerstoffet hvor hun spontant, med hænderne under hagen og VIDT åben mund, udbrydder: “MOR! Det er lipsom (ligesom) JULEMANDENS VÆRKSTED!”

  Barn vil gerne have en is, da hun er “meget sulten”. Bliver tilbudt alverdens alternativer, tænker lidt over det, vender tilbage og bedyrer, mens hun kører hånden rundt på maven: “Mor, min mave siger altså at den kun vil have is…”

  Barn, nu tre år og nybagt storesøster, hjælper med at pakke tasker ud i sommerhus med farmor og farfar. Kommer triumferende ind i stuen med to pakker bind, mens hun råber: “SÅ! Her var dine bleer mor!”
  Farfar er ikke just typen der har behov for at blive involveret i den slags. Der blev så underligt stille…
  Det var så også kun et par uger efter at hun, totalt umotiveret og midt under en frokost, fandt behov for at indvie resten af verden (inkl. Farmor og farfar) i at: “Mor har skæg i numsen”. Ved opklarende spørgsmål om hvorvidt far (som er ret behåret) også har skæg dernede, var svaret prompte og let indigneret: “Nej, det har han altså IKKE!”
  Jeg vil ikke vide, hvad min svigerfar tror jeg foretager mig med de børn…

 7. Åh ja, jeg har også altid frygtet hvad mine unger har fået fortalt de voksne i børnehaven! Nogle sager har altså bare bedst af at blive inden for hjemmets fire vægge 🤪

 8. Det får mig til at tænke på, da jeg hentede min (på det tidspunkt) fireårige datter, og pædagogen fortalte, at hun lige havde fortalt hele stuen om, hvordan babyer kom ind i moderens mave. “Nå,” siger jeg og tror jeg skal høre en sød historie, hvorefter min datter stolt fortæller, at det er når faderens tissemand rører ved moderens tissekone. Jeg blev så befippet, for selv om jeg ikke er typen, der synes børn skal tro på storken, havde jeg altså ikke lige forberedt mig på, at hun vidste det, for det kom ikke fra mig! Var helt rød i hovedet, og så lo pædagogen bare og sagde “men hun har jo ret, og det blev jo sagt på en pæn og uskyldig måde” 😄😄

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven