mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Annonce

Så er altanen endelig klar!

Den var noget af det der trak allermest op, da vi i sommer var ude og se lejligheden for første gang, den sydvest-vendte altan. Altanen, hvor solen rammer ved middagstid og først forsvinder når den går ned. (På de dage den skinner, vel at mærke).

Jeg har i mine efterhånden snart 10 år som “københavner” endnu haft til gode at have en altan, så at få muligheden for at kunne skabe et lillebitte uderum lige udenfor mit vindue virkede som den største luksus jeg kunne forestille mig. Rettelse: Det er den største luksus jeg kan forestille mig.

Godt nok har det lune, sommerlige vejr kun vist sig i et par sprøde glimt indtil videre, men jeg har høje forventninger til hvordan jeg skal tilbringe både dage, aftener og måske en enkelt nat ude på vores vidunderlige altan i løbet af sommeren. Jeg skal læse bøger, høre podcasts, spille spil med mine børn, drikke rosé med mine veninder og kysse på min kæreste, imens solen kysser os og jøsses hvor jeg glæder mig!

Særligt nu hvor vi langt om længe har truffet beslutning om, bestilt, modtaget og samlet de fleste møbler som vi skal have stående derude, begynder det for alvor at krible i fingrene for at komme derud.

Allerførst, da vi skulle vælge møblement, tjekkede jeg selvfølgelig instagram. Her søgte jeg på blandt andet #altanliv og #altan, som gav mig flere tusinder af billeder at samle inspiration ud fra. Der var så mange fine altaner at beundre. (Faktisk var det også dén søgning der for nogle måneder siden fik mig til at gå amokka med vinduesdrivhuse og plantevæg og dén slags, lige indenfor vores altandør).

Det jeg dog allermest fik øjnene op for, når det kommer til indretning af altaner var, at jeg tilsyneladende er tilhænger af konceptet: “more is more”. Jeg synes simpelthen at det skaber så meget hygge, når altanen bliver godt fyldt op, både med møbler, puder, potter og planter i alle mulige afskygninger.

Derfor var jeg selvfølgelig ikke sen til at undersøge hvem på markedet der var gode indenfor dén slags og til mit held opdagede jeg hurtigt at der simpelthen findes  en side som meget passende hedder “altanbutikken.dk” som ovenikøbet gerne ville lave et samarbejde med mig. Det er et sted, hvor man kan få nærmest alt til sin altan – i hvert fald i forhold til møbler, potter, plantekasser, parasoller og deslige.

Til mit endnu større held, så har de faktisk også en fysisk butik på Frederiksberg, hvor jeg (til mit allerstørste, skulle det vise sig) held fik lokket Simon med ned en formiddag for en lille måneds tid siden.

Jeg havde en klar plan om at gå all in på pladsoptimering. Noget med en smal bænk, som gerne skulle være med opbevaring, nogle bittesmå stole og som minimum ét af de der smarte borde jeg havde set online, hvor man under bordpladen havde tørresnore til vasketøjet til de formiddage, hvor man alligevel bare er på arbejde imens solen da så fint kan tørre tøjet. Og så en masse planter, selvfølgelig.

Simon, som ellers sædvanligvis er sød til at lade mig bestemme det meste, når det kommer til indretningen af vores fælles hjem, havde til gengæld en helt anden plan. Han tænkte udelukkende på komfort. Og heldigvis for det, for nu har vi simpelthen fået den blødeste, lækreste lillebitte sofa derude og jeg kunne simpelthen ikke være mere tilfreds. Jo, den stjæler selvfølgelig lidt mere plads end en bænk og et par klapstole havde gjort. Men for filan, det er lækkert at kaste sig ned i den med en god bog, når solen skinner!

Til at akkompagnere den endte vi med at købe et lillebitte bord og to stole, som faktisk er så fine, at vi har skiftet vores almindelige spisestuestole ud med dem. Således kommer stolene kun ud på altanen på de tidspunkter, hvor vi rent faktisk bruger dem derude. De er mega pæne og så sidder man overdrevet godt i dem. Eneste lille aberdabei er, at man altså får ternede lår af at sidde på dem, når man er iført shorts 😉

[Stolene er fra mærket Balcony Living og kan findes HER]

[En lille kvist rosmarin gør underværker for hyggen i et glas lyserød lemonade]

[Sofaen er bygget op af moduler og nok i virkeligheden tænkt til at skulle være i lidt større skala end hos os. Se selv på billederne HER]

[Kurvene er også fra altanbutikken HER]

[Det er meningen at vi på et tidspunkt skal have en lille grill stående på bordet her, som indtil videre fungerer upåklageligt som en lille minibar]

Vi er ikke helt i mål endnu – selvfølgelig, fristes jeg til at sige – men jeg synes faktisk at vi er ved at være ret godt på vej. Særligt er jeg svært tilfreds med at jeg lod mig overtale til at lade komforten (og udseendet) vinde i forhold til vores lille sofaarrangement, for det fungerer simpelthen så godt og selvom vi ikke har jordens største altan, så synes jeg faktisk stadig der er fint plads til de andre ting vi har derude også.

Sommer – hvor end du er, så kan du altså godt snart se at vågne op og komme ud af dit lille skjul. Den lille blandede familie, med den lille altan på fjerde sal i Nordhavn er parat!

Skriv din kommentar

Kommentarer (9)

 1. Hvor er Jeres altan blevet lækker. Den vil helt sikkert byde Jer på mange skønne hyggetimer ☺️ Jeg er altså vild med din bemærkning om, at man får ternede lår af at sidde på de nævnte stole 😂 men hvad, der er jo heldigvis puder til at afhjælpe den slags 🤗
  Go’ week end!

  1. Tak! Jeg er også bare SÅ glad for den 🙏🏼 ha ha, og ja, det er sgu noget rod med baglårene på de stole – men det synes jeg nu faktisk det er uanset hvilke stole man sætter sig på med bare ben 😂🙈

 2. Hvor er det blevet fint og hyggeligt.. Er helt vild med lounge sofaen, den bliver dog desværre noget dyr inden man får et samlet sæt 🙈

 3. Ser så skønt ud. Kan alle møblerne holde til alt slags vejr udenfor eller tager I dem ind og ud efter vejr?

 4. Hej Cana,

  Jeg er helt vild med sofa på altanen. Kan du fortælle, hvor bred din altan er? Vores altan er 135 i bredden og er i tvivl, om vi kan have den model, som du har fået bygget?

 5. thejsa. Har du altanparasol ? mrk? Pris farve? Hvor har du købt blå krydderkrukker ? Er du fortsat glad for dine altanmøbler? jeg har bestilt samme møbler..de kan jo ikke stå ude hele året ? har du gril? H. Pia hjørring.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven