mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Nåmen jeg stemmer altså på…

Jeg havde ikke skænket det anden tanke, end at det jo sådan set bare var noget af dét der fyldte noget hos mig, da jeg i søndags skrev mit ugentlige “tid til eftertanke”-indlæg, i hvilket jeg afslørede hvilket politisk parti jeg har størst fidus til. Først da flere skrev til mig, at de godt nok synes det var sejt, at jeg sådan turde at være åben om det, overvejede jeg, at det ikke er en selvfølgelighed, at vi er åbne om den slags.

… Og jeg forstår det – desværre – godt.

Ideelt set, burde der jo ikke være noget som helst i vejen for at fortælle hvilket parti man synes har de bedste synspunkter, eller hvem man – uanset hvor enig man er med dem eller ej  – af den ene eller den anden grund vælger at stemme på. Men fordi tonen i debatten simpelthen er blevet så hård, så forstår jeg godt, hvis nogen – måske endda de fleste – ikke orker at skulle bære andres fordømmende øjne og kommentarer, som unægteligt kan følge med, hvis man er åben om sit politiske ståsted.

Når der bliver malet hitler-skæg på alle DFs valgplakater og alle enhedslistens vælgere bliver skudt i skoene at de er kontanthjælpsmodtagere, fordi vi helt åbenlyst taler nedladende om andre politiske partier end dem vi selv støtter, så forstår jeg godt, hvorfor nogen vælger at holde bøtte. Jeg ville i alle tilfælde næppe selv skilte med det, hvis jeg stemte på DF. Det gør jeg for en god ordens skyld ikke, men jeg forstår godt, hvis de der gør, går stille med dørene omkring det, fordi er er så fy-fy at sige højt. I hvert fald i København, hvor jeg bor. Andre steder, var det måske noget andet jeg ville holde bøtte med.

Og dét synes jeg – uanset partifarve – simpelthen er så ærgerligt.

Kløften imellem mennesker bliver jo for pokker kun større, når vi ikke er i stand til at se hinanden i øjnene og have en åben samtale, hvor vi forsøger at se og forstå hinanden – også selvom vi muligvis er rygende uenige. Det nytter med andre ord ikke en fløjtende fis at udskamme nogen på baggrund af deres politiske overbevisning. Ja, jeg kan sådan set ikke mindes hvornår det nogensinde har gjort en positiv forskel for nogen, at bruge udskamning som våben.

Når vi forsøger at forstå, bliver vi klogere og når vi bliver klogere, så bilder jeg mig ind, at vi kan udrette mangt mere, så jeg forstår simpelthen ikke tendensen til at tale hinanden ned, når vi i stedet kan forsøge at tale sammen.

Tænk nu, hvis vi igennem fornuft og anerkendelse kunne nå frem til en enighed der kom vores udgangspunkt en lille smule nærmere. Eller bedre, hvis vi kunne nå frem til en enighed, der gavnede det store fællesskab bedst muligt.

Jeg tror nemlig på, at alle stemmer på dét de gør, ud fra en følelse af fornuft og ud fra troen om, at indflydelse fra lige netop dét parti, kan gøre en positiv forskel i vores samfund. Vi vil allesammen helst have dem til magten, der bedst kan sørge for at vores lille fællesskab her i Danmark har de bedst mulige vilkår og dét synes jeg helt ærligt, at vi skal have respekt for.

Også selvom nogen mener, at vi bedst passer på os, ved at lukke os om os selv og tage vare på egne horder før andre kan komme til, imens andre (sådan nogle som mig, kan jeg afsløre) mener, at vi gør det bedre ved at være åbne, anerkendende og respektfulde overfor de mennesker som nu engang har et formål med at komme hertil.

Jeg synes at vi skal have lidt højere til loftet ude i samfundet. Gerne lige så højt, som jeg oplever vi som oftest har det herinde på mit lille hjørne af internettet.

Da jeg forleden skrev i mit indlæg, hvem jeg forventer at stemme på til valget, blev jeg nemlig ikke mødt af én eneste, der erklærede sig enig i mit valg, men jeg blev – som stort set altid altid herinde – mødt med respekt, ligesom dem der bekendte anden kulør end min, blev det af mig. Man kan nemlig sagtens respektere hinanden, selvom man ikke deler politisk ståsted og hvis nu vi allesammen bare lige kunne tage at gøre dét, så var det jo ikke længere spor farligt at sige hvem man stemmer på. Tænk, jeg tror endda det kunne blive lærerigt og spændende hvis vi gjorde.

Jeg lægger i alle tilfælde gerne ud og siger, at jeg regner med at stemme på Enhedslisten. Og hvis ikke dem, så nok på SF. (Og inden nogen siger noget, vil jeg bare lige nævne at jeg betaler topskat og har det helt fint med det, hvis jeg end dag skal lægge en ekstra procent eller to). Hvem stemmer du på?

Skriv din kommentar

Kommentarer (66)

 1. Jeg stemmer enhedslisten. Og har gjort det i mange år.
  Jeg gør det fordi jeg vil mit barns fremtid, i mine øjne er det det parti, som vil vores børns fremtid mest, både hvad angår hænder til at tage sig af dem, skolen og sidst men ikke mindst miljøet.
  Jeg har aldrig lagt skjul på hvem jeg stemmer på, og har altid været meget åben omkring det, når folk har spurgt ind til det.

  1. Hvor er du sej, at du altid har været åben om dit politiske ståsted 🙂 Well done!

 2. Sejt Cana😊
  Jeg er heller ikke sikker på, hvem jeg stemmer på endnu, men helt sikkert et venstreorienteret parti. Jeg betaler (desværre) ikke topskat, men jeg betaler min skat med glæde – den er jo med til at finansere vores velfærdssystem

  1. Vores meget fine og meget vigtige velfærdssystem, som jeg i hvert fald personligt tror, er blandt de største grunde til vores rigdom <3

 3. Jeg tror at det er mere velset, at man fortæller hvem man stemmer på, hvis man stemmer til venstre for midten.
  Selv stemmer jeg Ø og er fra Kbh

  1. Jeg tror – som jeg også prøver på at skrive i indlægget – at du har ret, når man (som du og jeg) bor i KBH. Men jeg er nu ganske overbevist om, at det forholder sig ganske anderledes mange andre steder i landet 🙂 Jeg oplevede i hvert fald ikke den store ros fra særligt mange, når jeg fortalte om mit politiske ståsted, da jeg boede i sønderjylland. Ikke et ondt ord om sønderjyder, men der var altså temmeligt mange, der mente at jeg var godt skør, hvis jeg kunne stemme som jeg gjorde 😀

   1. Jeg bor i Vestjylland og stemmer også Ø. Jeg har ikke oplevet noget negativt på grund af det, men jeg kan godt høre, at folk synes Ø er lidt yderligtgående – så forstår de bedre en stemme på SF.
    Men altså, jeg stemmer ud fra 2 parametre: klima og velfærd. Jeg betaler gerne mere i skat, hvis det betyder, at jeg kan sende mine børn i en god folkeskole eller vide, at min mormor får den rette pleje. Jeg synes, vi er for rigt et samfund til ikke at have bedre velfærd. (Og de ting vi kan købe for evt. skattelettelser er alligevel ikke sagen for klimaet).
    Respekt til dig, Cana, for at melde ud! Det er forfriskende – og det behøver jo heller ikke være en invitation til lange debatter.

 4. Det er nemlig ikke farligt at tale om politik. Det bør det i hvert fald ikke være. Jo mere vi “diskuterer” det og taler om det – jo klogere bliver vi på egne holdninger og værdier.
  Jeg tror også, at mit kryds bliver Enhedslisten, og hvis ikke dem, så SF. Hvis jeg kunne stemme direkte på Jacob Mark fra SF, så fik han min stemme uden tvivl, men jeg bor ikke i hans valgkreds.

  1. Han virker sgu også ret skøn, ham Mark! (Men det synes jeg – to be fair – faktisk at mange gør).

 5. Jeg har altid været liberal og regner med at placere min stemme der igen. Jeg synes dog generelt alle partierne godt kunne hanke op på deres klimapolitik. Jeg føler der er brug for drastiske tiltag, og det der bliver reklameret med fra politikernes side, er simpelthen ikke godt nok.

  1. Jeg er helt enig med dig! Klimaet bliver nødt til at blive prioriteret. Særligt på virksomhedssiden, men faktisk mener jeg også at det sksl “gå ud over” os som borgere og forbrugere. Fx med øgede afgifter på de største CO2-syndere, som flytransport og kød af drøvtyggere. Vi bliver nødt til at lære det og erfaringer viser, at vi helst ikke bruger flere penge end vi behøver, så forhåbentligt kunne det være med til at gøre en forskel – både for klimaet her og nu og for vores børn, som forhåbentligt vil vokse op i en anden og mere klimavenlig kultur, så det i fremtiden vil falde dem helt naturligt at leve mere bæredygtigt end vi er i stand til det i dag.

 6. Hej Cana. Tak for dit meget ærlige indlæg. Jeg er så glad for at du tager emnet op! Det er super vigtigt vi tør tale politik, og ikke være bange for at folk dømmer os eller ændre holdning til os fordi vi stemmer noget bestemt.

  Personligt stemmer jeg venstre, bor også i København og betaler på ingen måde topskat 😉

  Mit opråb er at stemme personligt. Min stemme går formentlig til Jan E Jørgensen, som er noget helt andet end fx Inger Støjberg. Personlige stemmer betyder meget – den personlige politiker betyder mindst ligeså meget som selve partiet.

  Mvh
  Natasha

  1. Jeg er fuldkommen enig med dig – i hvert fald i de tilfælde, hvor man har mulighed for at stemme på den politiker man har størst fidus til. Det afhænger jo lidt af valgkredsen man stemmer i 🙂

 7. Jeg stemmer selv på Enhedslisten. Jeg har endnu ikke besluttet hvem (stemmer altid personligt). Der er ganske få grunde til det, men en af dem der vejer klart tungest er, at de ikke var med til at køre lærerne over under konflikten i 2013!

  1. Må jeg spørge hvem du (evt) har i spil til din personlige stemme? Jeg har tidligere faktisk “bare” stemt på partiet, men i år (hvor jeg bo i KBH og har nogle flere af “de store” at vælge imellem) tænker jeg også at stemme personligt 🙂

 8. Jeg har ført lagt min stemme ved enhedslisten. Men efter grundig afstemning af egene værdier, politiske ideologier og partiers ageren er mit parti nu SF.
  Hvor er det fantastisk med en kvinde, som har så stor rækkevidde, der tør vise sin stemme i den politiske debat. En der tør række ud og sige “det her er mig, og med respekt for dig hvem er du?”. Tak for et rigtig fint indspark

  1. Årh altså! Selv tak! Og hvor er det sejt, at du har sadlet en smule om på dit politiske ståsted. Jeg tror virkelig også det er vigtigt, at vi tør være åbne overfor andre partier end bare dem vi lige plejer at have fidus til 🙂

 9. Mit kryds går til Isabella Arendt fra Kristendemokraterne. Jeg synes virkelig, hun har gjort det godt i valgkampen – men vigtigst er, at jeg synes hun står for så mange gode ting. Håber, hun blandt andet kan være med til at få indført minimumsnormeringerne!

 10. Jeg stemmer Enhedslisten, og det har jeg gjort, siden jeg fik stemmeret (jeg bliver 35 i år). Jeg er bare altid mest enig med Ø i de fleste spørgsmål. Efter jeg har fået arbejde som embedsmand i centraladministrationen kan jeg godt se, at partiet med deres meget faste principper sommetider er med til at trække politiske processer i langdrag, men det er også godt, at der er nogle som står fast og stiller de gode, vigtige spørgsmål – tingene kan være anderledes, det er muligt at prioritere vores velfærdssamfund frem for kapitalistisk amokløb på vores allesammens naturressourcer og udnyttelse af dem, der i forvejen har mindst. Jeg er kan simpelthen ikke forsvare at stemme på andre, jeg gør det for mine børns skyld (og det er jeg klar over, at dem der stemmer noget andet, også gør 😊). Tak fordi du tør sige højt, hvor du står politisk, det gør en forskel for den demokratiske debat.

 11. Hov og i øvrigt stemmer jeg altid personligt på en kvinde! Der skal være flere kvinder der, hvor de vigtige beslutninger træffes. I år får enten Pernille Skipper eller Rosa Lund min stemme.

 12. Det er et virkelig fint og sobert indlæg ☺️ Jeg giver dig helt ret i, at man kal kunne snakke åbent om det. At man ikke nødvendigvis stemmer det samme, betyder jo ikke at man ikke kan snakke sammen. 😊 og så hænger jeg mig lidt i din detalje om DF og at det er noget man “går stille med dørene med i københavn” – her hvor jeg kommer fra, er det dog langt mere acceptabelt, hvorimod enhedslisten bliver rystet på hovedet af 😃 man må sige at politik og geografi, hænger unægteligt sammen.
  Jeg stemmer venstre denne gang, og følger spændt med i debatterne 😊

  1. Det var også akkurat min oplevelse da jeg boede i Sønderjylland, hvor de fleste syntes jeg var godt tosset at stemme lang til ventre for midten 🙂

 13. Jeg er meget enig i forhold dine betragtninger omkring åbnehed og debattonen. Jeg stemmer på Radikale Venstre. Det gør jeg fordi jeg synes de både har en ambitiøs klimapolitik, en ordentlig værdipolitik og en ansvarlig økonomisk politik. Jeg er ikke enige med partiet i alt, men det er dem jeg mindst uenige med 😉 Jeg stemmer altid på en kvinde, da de er undarrepræsenteteret i Folketinget.

  Derudover må vi ikke glemme europaparlamentsvalget, og her stemmer jeg ikke på RV men på SF.

 14. Jeg har endnu ikke besluttet mig, men har de sidste par gange (både til kommunal) og folketing måtte sande at jeg er rykket til helt til venstre, selvom jeg plejede at stemme i midten – og synes ikke mine egne politiske holdninger har ændret sig…jeg er faktisk efterhånden ret overbevist om at mange politikere(og dermed partierne) har taget noget af en højredrejning – det ser også sådan ud i den politiske debat hvor jeg synes Paludan og Vermund får alt for meget taletid, flygtninge/udlændingeområdet får alt for meget fokus! Jeg er også decideret chokeret iver mange af de ting et tidligere rødt arbejder parti, socialdemokraterne på det seneste har stemt for – det er bestemt ikke reformer til gavn for vores velfærd!…
  således er jeg nu mest enig med Ø..eller Å(som jo så er nyt og dermed ikke kan være drejet)…der er dog også et par dygtige fra både Radikale og SF, som jeg kunne overveje at stemme på…nu må vi se, jeg bestemmer mig nok først helt når jeg kommer til boksen…

 15. Jeg kan ikke forstå hvorfor det skal være så tabubelagt at fortælle hvem man stemmer på. Vi skal jo “bare” respektere hinanden og hinandens forskellige meninger. Jeg stemmer på Radikale Venstre.
  I mine 23 år hvor jeg har haft stemmeret, har jeg stemt på bl.a. Venstre, Socialdemokratiet og på Alternativet. Jeg har aldrig holdt fast ved ét parti, men går efter hvem jeg synes gør det bedst.

 16. Jeg stemmer LA eller Radikale Venstre – det ene er helt klart mere spiseligt at melde ud som ansat på offentlig arbejdsplads end det andet 😬😅. Og det synes jeg er vildt ærgerligt! Især fordi det egentlig primært er førstnævnte, jeg stemmer på af sundhedssektor-relaterede årsager – og fordi jeg jo oprigtig mener, at det ville gøre arbejdslivet bedre for de ansatte – hvor det andet er klima- og indvandrings-politisk.
  Tak for at åbne debatten op om tværpolitisk tolerance 🙌

  1. Men er det så fordi du gerne vil have privatisering af sundhedsvæsenet? Spørger af oprigtig interesse? LA vil gerne have flere private udbydere og mere brugerbetaling jo.

   1. En blanding af flere ting – men bl.a. flere private udbydere, som du skriver, men også mindre bureaukratisering og mere tillid til den enkelte medarbejder. Jeg synes ikke nødvendigvis, at der skal mere brugerbetaling – det vil ikke hænge sammen med mindre den enkelte også får mere til sig selv ved fx skattelettelser i bunden 🙂

 17. Jeg har for første gang brevstemt, så jeg kan sige, hvem jeg har stemt på. SF til Europa-Parlamentet og Enhedslisten til Folketinget. Jeg sætter især flygtningepoliti og Klima ekstremt højt og derfor kan jeg spejle mig i de to partier. Normalt stemmer jeg altid liste Ø, men jeg mener også, at det er vigtigt, at vi globalt står sammen om større udfordringer som fx klima, og derfor valgte jeg SF som trods alt er lidt venligere stemt for EU end Ø 😊

 18. Jeg synes det er total uoverskueligt at finde ud af hvem jeg skal stemme på, synes altid det politikerne lover holder de ikke, så ja svært valg. Og det hjælper ikke der er EU valg før som man også skal tage stilling til 🙈

 19. Jeg stemmer også Enhedslisten – det har jeg altid gjort, bortset fra SF, en enkelt gang 😀
  Ham, min yndlings, jeg bor med stemmer Venstre. Det er skrupidiotisk, men jeg elsker ham alligevel 😉

  – A

 20. Fint skriv du har lavet Cana.
  Det er utroligt at politik og løn er 2 forbudte samtale områder. Jeg har det som dig, jeg betaler gerne lidt mere i skat hvis det gøre vores land bedre. Dog så jeg gerne banker og større virksomheder og hjalp mere til og smed lidt mere i kasserne. Jeg er pt sygmeldt men før det arbejdet jeg i den offenlige sektor og det er også planen når jeg skal begynde at arbejde igen. Jeg stemmer rød. Det har jeg altid gjort. Enten socialdemokraterne eller som ved sidste valg Enhedslisten. Den politiske debat, synes jeg er spænende. Jeg har altid været åben om det og tager gerne en snak om politik, men mange er lukket af og nægter nærmest at indgå i sådan en samtale. Hvilke jeg synes er ærgerligt. Fordi vi kan lære så meget af hinanden, sammen med hinanden.

  1. Jeg er nysgerrig på hvorfor du synes banker og større virksomheder bør betale mere i skat. Har du lyst til at uddybe?
   Jeg stemmer personligt på K eller V.

 21. Jeg stemmer på Enhedslisten og har gjort det siden jeg begyndte at kunne stemme.
  I år er jeg, godt nok lokalpolitisk, kun blevet bekræftet i mit valg, da Enhedslisten er de eneste i min kommune der stemmer mod forringelser på det social og specialpædagogiske område..

 22. Fedt med et sobert politik-opslag, dem er det for få af i tidens debat 😊 Du har helt ret i, at bør kunne være åbne om vores forskellige synspunkter og holdninger.
  Jeg har tidligere stemt Radikale Venstre, i år bliver det enten RV eller SF. Min stemme går uden tvivl til en kandidat, der vil arbejde for minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

 23. Jeg stemmer også enhedslisten! Jeg er lige begyndt at være aktiv i min lokale afdeling af Enhedslisten. Jeg er 22 år, og jeg er så nervøs for hvilken fremtid vi går i møde, med den højredrejning der har været de sidste par år. Jeg er ung, og jeg føler jeg bliver nødt til at gøre hvad jeg kan for at bidrage til, at det ekstreme ikke bliver det normale. God valgkamp!

 24. Jeg stemmer helt klart på SF – og nok nærmere Pia Olsen Dyhr.
  SF er det eneste parti, som har en tydelig g konkret politik omkring anbringelsesområdet. Altså børn og unge, som bliver anbragt udenfor hjemmet, i plejefamilie eller døgninstitution. I lang tid, har det været et emne som kun har været et følelsesporno-emne, som var en anelse farligt at blande sig i. SF forstår, at det ikke bare er børn, som skal behandles igennem et system, men er vokset op i belastende vilkår, som gør deres liv ekstra udfordrende. De ser også, at der er masser potentialer og muligheder, i og for disse unge mennesker.

  Hilsen en tidligere anbragt <3

 25. Jeg stemmer rødt. Det gør jeg altid, og altid på en kvinde ❤🌸 Men hvor rødt det skal være denne gang har jeg ikke afgjort helt endnu.

 26. Jeg har førhen næsten altid stemt social demokratiet men har de sidste par gange været lidt ambivalent med dem da deres politik Er begyndt at gå lidt i en forkert retning. Denne her gang stemmer jeg Enhedslisten og det gør jeg fordi jeg har to børn som jeg synes er de vigtigste sammen med resten af Danmarks børn. De skal sikre vores fremtid og det kan de kun ved at få en god start på livet med massere af gå-på-mod, den rette omsorg og de rette resourcer <3

 27. Jeg har egentlig altid været socialdemokrat, men jeg er blevet omvendt og i år går min stemme til Enhedslisten. Blandt andet pga. deres vildt seje klimapolitik!
  Tror endda at Pernille Skipper får en personlig stemme.

  Tak for at dele, det er sejt gjort!

 28. Jeg stemmer på socialdemokratiet, jeg arbejder i den branche hvor vi er rigtig hårdt udsatte med pensionsalderen, jeg har arbejdet på Danfoss de sidste 5 år sammenlagt (forskellige stillinger) jeg er 30 og kan først gå på pension som 74 årig(mener jeg) og det kan jeg simpelthen ikke se mig ud af! Derudover er klima og velfærd også noget jeg virkelig prioritere. Jeg er vokset op hos forældre som “var” røde men er blevet mere blå her de sidste par år af flere årsager. Men jeg er, og forbliver rød, de vægter bare det jeg sys er godt!

 29. Jeg stemmer på mind mand 😍 som er den flotteste politiker i Folketinget- og i øvrigt fra Ø 😊

 30. Jeg stemmer radikalt, regner med at Jens Rhode får min stemme. Jeg har stemt radikalt mere eller mindre hver gang (tror SF en enkelt gang har fået mit kryds), de får min stemme især pga deres politik vedr. integration, EU og klima☺️ Socialdemokratiet er efter min mening blevet alt for DF-light, de kunne aldrig få min stemme😕

 31. Jeg er super imponeret af at du tør åbne debatten😊
  Selv har jeg hængt i lygtepælene for DF engang for 15 år siden….
  Dermed siger jeg ikke, at jeg stemmer på DF, men blot at jeg stemmer til højre for midten!
  Præcis hvilket parti, som får min stemme er stadig lidt i det uvisse, men AT jeg stemmer er helt fast – det er jo min pligt som borger i dette land😊
  Spændende hvilken vej vores land bevæger sig efter valget og fedt at vi bloggere også tør være politiske💪

 32. Jeg stemmer alternativet 💚 hvilket jeg virkelig øver mig I at sige højt.. Det har været enormt tabubelagt ikke at stemme enten V eller DF i mit nærområde (i Sønderjylland), men der sker virkelig noget hernede ❤️ Tak for at åbne op for emnet og give endnu mere mod til at tale højt om det!

 33. Fedt emne! Jeg vil godt slå et KÆMPE slag for, at du husker at stemme personligt! Tænk på hvem der er underrepræsenteret i folketinget (fx kvinder, yngre mennesker, mennesker med anden etnisk baggrund, eller mennesker med erhvervserfaring) og stem personligt på dem (i stedet for en middelalderlig/midaldrende mand – ha, ha!) Jeg er grundlæggende liberal, men det er blevet sværere og sværere for mig, at finde det rigtige liberale parti… ps husk når vi snakker klimaet, vi har selv en kæmpe indflydelse og magt! Vær den forandring du selv ønsker, der er så mange inspirerende forbilleder!

 34. Stemmer på SF. Sundhedssektoren er vigtig. Hvorfor skal der spares så meget? Frygter at blive gammel og afhængig af hjælp.

 35. Hvor er du da bare gedigen dejlig. Tak for dig og specielt det her indlæg! Min stemme går til Enhedslisten, SF eller alternativet og til en kvindelig kandidat 🙂 har endnu ikke besluttet mig hvem. PS. Jeg er selvstændig, betaler topskat. Og betaler GLÆDELIGT, som dig, flere procenter, for vores børn, for jordkloden og for dem der har mest brug for det!

 36. Jeg stemmer konservativ denne her gang. Jeg synes faktisk alle partier har gode pointer.

 37. Stemmer som dig, Enhedslisten og det ved alle der gider høre om det tror jeg 😝

 38. tog en valg test, og var åbenbart mest enig med Klaus Riskær partiet.
  men tænker nu min stemme lander hos SF.
  Jeg er en af dem der ikke snakker åbent om mit valg. religion og seksualitet er jeg ligeglad med, men jeg holder min stemme angående valg for mig selv.
  Jeg er meget uenig med en meget stor del af familien og gider ikke gå ind i debatten hvor gang vi mødes.
  betaler gerne min skat for at velfærden igen bliver god, det skylder vi vores børn og ældre.

 39. Efter en masse dage med splittelse mellem at skulle stemme på Radikale eller Alternativet, så har jeg valgt at stemme på Alternativet 🙂
  Der skal gøres noget godt for klimaet NU og vi skal have flere pædagoger i daginstitutionerne. Jeg vil også hellere betale mere i skat og så have mere velfærd.

 40. Jeg stemmer, som altid, venstre. Jeg har meget lav indkomst, men er stor tilhænger at dem der tjener penge faktisk også får lov at få glæde af dem. “De bredeste skuldre skal bære det tungeste læs!” Ja og det gør de saftsuseme også allerede! Bare se på hvor stor en del af skatten de 10% rigeste betaler!
  Jeg er all in for at man skal hjælpe de fattigste i samfundet, men det bør ikke ikke hvile på de rigeste alene. Jeg forstår godt, at både folk og firmaer flytter til udlandet….

 41. Jeg stemmer på SF og har gjort det siden jeg blev 18 år. Det er uden tvivl her jeg hører hjemme, selvom der nogle gange har været lidt krise i forholdet. Jeg ville ønske jeg kunne give min stemme til Jacob Mark, men han stiller desværre op på Sjælland. Så nu er jeg på udkig efter en god kandidat i det østjyske.

  Jeg er ikke bange for at fortælle højt hvad jeg stemmer og det kommer sjældent som en overraskelse for andre at jeg stemme SF.
  Men jeg lade nogle gange være med at sige det, fordi jeg er træt af jeg altid skal forsvare mine holdninger.

 42. Jeg har i mange år stemt på De Konservative. Jeg er ift. økonomisk politik til højre for midten, men De Konservative har altid haft medmenneskelige værdier med sig og fokus på miljøet, som er vigtigt for mig. De to ting har de (i min optik) glemt på det seneste, så min stemme går denne gang til Kristendemokraterne. De er borgerlige (tæt på midten), men med fokus på børn, miljø og generelt at passe på dem, der har mest brug for det. Jeg håber sådan, at de kommer over spærregrænsen, og det ser heldigvis sådan ud pt. 🙂

 43. Jeg stemmer også enhedslisten og har jeg altid gjort (på nær til kommunalvalg og ep valg). Simpelthen fordi jeg er mest enige med dem og deres synspunkter (jeg tager altid en kandidattest) og så er solidaritet i mine øjne bare værd at kæmpe for!

  I år går stemmen til seje Pernille skipper, der i mine øjne er en meget værdig efterfølger af seje Johanne Smidt Nielsen.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven