mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Jeg har fået et nyt crush…

Damer! Der er sket noget vildt. Eller, altså i min verden er det vildt, fordi jeg ingenlunde havde set den komme. I hvert fald ikke i en sådan grad, som det er tilfældet. Jeg har simpelthen fået et seriøst crush på ingen ringere end Margrethe Auken.

Jeg har i årevis kendt hendes navn, men jeg skal samtidig også være ærlig og sige, at jeg aldrig nogensinde sådan rigtigt har sat mit ind i, hvad det egentlig er hun står for. Måske fordi hun har tilbragt de seneste 15 år af sit arbejdsliv på at sidde i Europaparlamentet, som vi ikke just hører synderligt meget til herhjemme, når ikke der lige er store kriser med politikere der har stjålet fra kassen, eller store sager med gigantiske virksomheder der får bøder for ikke at overholde loven ude på internettet. Eller altså, som jeg i hvert fald aldrig har lyttet særligt meget til, “fordi det er sådan noget der sker dernede”-agtigt. Du ved, i Bruxelles og ret langt væk fra Danmark og noget som vi alligevel kun har minimal indflydelse på.

Ikke desto mindre, så er tilfældet jo, at der om mindre end en uge er valg til selvsamme europaparlament. Og måske fordi der i næsten samme ombæring er folketingsvalg, så har jeg altså besluttet at sætte mig bare en lille my ekstra ind i sagerne, frem for bare at tage den sædvanlige valgtest og lade udfaldet af den, klare beslutningen for mig.

Således har jeg netop set den første debat med spidskandidaterne til europaparlamentsvalget – ja ja, det er lidt sent, jeg ved det, men nu har jeg altså set det! – og hvilken fryd, altså! Det viste sig nemlig ganske hurtigt, at jeg har en ualmindeligt stor fidus til Margrethe Auken. Jeg er klar over at hun absolut ikke er for alle og at nogle af jer, måske endda ligefrem vil få ticks eller lidt rigeligt lind mave af at høre eller se på hende for længe, men for mig, er det altså omvendt. Jeg er vild med hende. Hun er uden sammenligning den mest garvede kvinde i flokken og der er ingen tvivl om, at hun er sig den position bevidst. Og jeg elsker det! Jeg er så vild med hendes fuldkommen direkte og bramfri facon, hvor hun ikke er bange for at stille de helt ærlige – og berettigede – spørgsmål til de unge “smarte” politikere, som lige tror at de kan komme og redde hele verden. Margrethe ved hvordan tingene hænger sammen og særligt da hun satte alle dem i panelet, som brugte “det går jo ud over de fattige” som argument for hvorfor de mener at vi ikke skal have indført afgifter på flyvningen indenfor EU, på plads. Det gjorde hun ved at fortælle dem, at flypriserne selvfølgelig er nødt til snart at afspejle lidt af de omkostninger der er ved flytrafik – og at hun da sådan set gerne ville komme med en hel masse gode ideer til hvad man kunne gøre for at hjælpe de fattige – hvis nogen [af de borgerlige, red.] da virkelig bekymrede sig for dem; men at det naturligvis ikke skulle gå ud over miljøet at gøre det.

Åh altså, jeg er så vild med det, at jeg næsten ikke har kunnet få armene ned fra loftet, hvor de har hængt det seneste kvarters tid, indtil jeg lokkede med et tastatur (og et glas rødvin og en hundehvalp). Tænk sig, en politiker der helt åbenhjertet og ærligt siger hvad hun mener. Med masser af pondus, en lille smule frækhed, en hulens masse autoritet og uden i øvrigt at svine andre til i samme ombæring. Jeg er vild med det!

Så ja, jeg har simpelthen besluttet mig for at min stemme til europaparlamentsvalget skal gå til Margrethe Auken, som jeg har fået et seriøst crush på. Også selvom jeg egentlig slet ikke troede at jeg skulle stemme på SF.

Hvad I stemmer, skal selvfølgelig stå jer frit for, men jeg vil i dén grad opfordre jer til at se paneldebatten fra DR (I kan finde den HER). Om ikke andet, så for underholdningens skyld. Jeg er sikker på at der er en del at trække på smilebåndet af, hvadenten I tror mest på det ene eller det andet.

…. Og hvis ikke i gider dét, så se i det mindste lige det her hysterisk morsomme klip, hvor både Geo, Anders Lund Madsen og Margrethe Auken (og et par af de øvrige kandidater) er fantastiske!!

Skriv din kommentar

Kommentarer (9)

 1. Jeg synes det var SÅ irriterende at hun hele tiden snakkede i baggrunden, når hun ikke selv havde taletid. Hun forstyrrede hele debatten. Så på mig havde hun modsatte effekt; faktisk så meget at om jeg så var/er enig med hende, ville hun IKKE få min stemme.

  1. Ja, se det kan jeg sagtens forestille mig kunne irritere mange! For mig havde det formentlig haft præcis samme effekt – hvis ikke lige det havde været hende. Jeg synes hun gør det med en charme, som kun de færreste (måske) slipper afsted med. Men altså – jeg forstår dig godt! 🙂

 2. Hun har da sympatiske holdninger på det grønne område, desværre tilhører hun bare en gruppe i EU parlamentet der ikke har nogen indflydelse. Hvad nytte er sympatiske ideer, der aldrig bliver udført i den virkelige verden?
  Nej jeg stemmer på Pernille fra De Konservative, de har også et godt grønt program og er med i EPP gruppen, som er den største i Parlamentet, og faktisk får ting gennemført.

  Uanset om I synes den ene eller den anden kandidat er bedst, så HUSK at stemme på søndag, det er virkelig vigtigt !!

  1. Men… med al respekt: hvad nytter det at stemme på den største gruppe, som får deres politik gennemført, hvis ikke man er enig i den politik?

   Men SÅ enig i at man skal få stemt! EP-valg er undervurderet – de bestemmer så mange vigtige ting!

 3. Margrethe fik min personlige brevstemme i foregårs 🙂 …tror faktisk aldrig jeg har stemt personligt før, men det blev det nu 🙂

 4. Jeg var engang ærke-borgerlig, men jeg stemte alligevel på Magrethe Auken. Hun kunne nemlig noget med ord og holdninger. Hun får også min stemme i morgen. (Og det gør hendes blok så også til Folketingsvalget, for jeg har rykket mig meget over årene…)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven