mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Hjemmelavet tomatsuppe – på fem minutter

hjemmelavet tomatsuppe

Lige på nær koldskål og svensk pølseret, så er tomatsuppe nok dén ret jeg har spist allerflest gange som barn. Min far lavede den altid selv og han er så mega god til det, at jeg i mange år – også som voksen – ikke kunne lide andre tomatsupper, end lige akkurat hans.

Med tiden har det heldigvis ændret sig, således jeg nu er ret pjattet med de fleste tomatsupper. Fuldkommen ligesom mine børn, der sluprer dem i sig, som var det saftevand.

Hidtil har jeg troligt lavet min tomatsuppe the old fashioned way med af-skindede tomater, kogetid og alt dét der vi kender. Altså, når jeg ikke har tyet til den nemme løsning og købt en færdig-suppe, som jeg gerne skal være den første til at indrømme, at jeg selvfølgelig også gør af og til. Eller, har gjort, skulle jeg måske nærmere sige, for siden sidst jeg købte sådan en suppe, så er der simpelthen flyttet en ny køkkenmaskine ind hos mig, som giver mig en hjemmelavet suppe på akkurat samme tid, som det tager mig at varme én fra frost. Hurtigere, måske endda.

Det er en Bosch Vita Boost, som jeg har fået i forbindelse med et samarbejde, som egentlig bare skulle køre på instagram, men fordi jeg er så overdrevet begejstret for blenderen, så bliver i altså nødt til at høre lidt om den herinde også (og indlægget er således markeret som en annonce, selvom det altså er 100% for egen regning). For den er ubetinget den bedste blender jeg nogensinde har haft. Bevares, også den dyreste, som jeg ærligt nok ikke lige selv havde investeret i lige som det første, men altså, hvis man er meget glad for at lave mad, så kan den virkelig anbefales – og så tænker jeg, at det måske kunne være god som større gave, fx til bryllupper hvor man ofte giver den slags huslige ting til brudeparret  (hvis man går nogle stykker sammen, vel at mærke) 🙂


Du kan også være heldig at vinde en blender magen til min, ovre på min instagramprofil: @canabuttenschon 


Nå, men altså, det skal jo ikke handle om priser på blendere. Det skal handle om hjemmelavet tomatsuppe!

hjemmelavet tomatsuppe

For med denne her blender er det altså gået op for mig at jeg kan lave en rygende varm, boblende luftig og toplækker tomatsuppe – PÅ FEM MINUTTER! Fem minutter hvor jeg i øvrigt kun behøver at være til stede i det ene minut jeg lige halverer nogle grøntsager og ellers kan jeg sådan set bruge tiden på at dække bord, ordne negle, vaske lokum, kysse børn, lufte hund eller hvad end jeg nu kunne finde på at bruge tiden på, imens. Det er så giga optur, at jeg slet ikke kan få armene ned over det. Blenderen sørger simpelthen for både at blende OG varme/tilberede suppen. Dét er skisme da smart.

Indtil videre har jeg kun prøvet at lave tomatsuppe i blenderen, men du kan bide spids på at jeg nok skal komme efter det med alverdens forskellige supper engang når sommeren forhåbentlig har været på besøg her i vores lille kolde land.

Min opskrift på hjemmelavet tomatsuppe kan selvfølgelig også sagtens bruges, hvis ikke du har en blender, der som min kan varme suppen op og klare ærterne helt selv – så tager det bare lige et par minutter ekstra.

Hjemmelavet tomatsuppe

4 personer
5

Ingredienser

 • 700 gram tomater
 • 7 dl grøntsagsboullion
 • 1 peberfrugt
 • 1 lille løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 tsk tomatpure
 • 2 spsk balsamicoeddike
 • 2 tsk rørsukker
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 god håndfuld krydderurter (basilikum, timian, oregano)
 • Salt og peber

Sådan gør du

Hvis du har en VitaBoost-blender

Tomaterne halveres og den grønne knop skæres af og kasseres. Peberfrugt og løg skæres groft ud. Alle ingredienserne kommet i blenderen, som køres på suppeprogrammet. Suppen smages til og serveres med brød og urter på toppen. Voila! Hjemmelavet tomatsuppe på fem minutter.

Hvis du laver suppen i en gryde

Løg og hvidløg skæres ud i kvarte og steges i bunden af en gryde, i lidt olie. Peberfrugten skæres ud og tilsættes. Omrør indtil peberfrugten mørner let. Tomaterne deles i kvarte og tilsættes. Steger videre ca 1 minut. De øvrige ingredienser tilsættes og suppen koges op i et par minutter, inden den blendes kraftigt med en stavblender.

Voila – hjemmelavet tomatsuppe, på næsten-kun fem minutter 😉

Jeg topper gerne min tomatsuppe med en klat hytteost, for at få lidt ekstra protein og så selvfølgelig en masse forskellige krydderurter fra altanen, hvor jeg natullervis også har hentet den lille stedmoderblomst, som også ryger lige ned i gabet, sammen med alt det andet.

Til børnene dropper jeg de ekstra krydderurter og koger jeg i stedet en lille portion suppehorn, som de elsker at få i deres tomatsuppe.

Skriv din kommentar

Kommentarer (2)

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven