mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Gi’r du et bind? Please…

Længe syntes jeg det var lidt pinligt at købe hygiejnebind. Ja, det kan jeg sådan set stadig synes. Eller nej, ikke pinligt længere, men ubehagligt. Ikke voldsomt ubehageligt, men lidt.   Ikke så meget fordi jeg nogensinde har været flov over at menstruere, for det er jo en naturlig – og i øvrigt både sund og vigtig – del af vores cyklus, som vi intet har at skamme os over. Det ved jeg selvfølgelig godt. Derimod tror jeg at ubehaget kommer fra, at jeg faktisk ikke bryder mig om at tiltrække mit underliv opmærksomhed fra mennesker jeg ikke kender. Hverken når jeg bløder eller når jeg ikke gør.

… Og når jeg står der med to pakker maxi-nattebind og en dåsecola på kassebåndet, så ved hele køen sgu da godt hvad klokken har slået. De tænker allesammen på mit underliv, når de kigger på mine varer. Sådan føles det i alle tilfælde. For sådan tænker jeg selv om andre der står ikke samme situation. Ikke på nogen hverken ond eller nedladende måde, men konstaterende, på “hun har nok (også) menstruation”-måden.

Og ja, gu’ har hun menstruation! Ligesom jeg og noget der minder om 50% af jordens befolkning har det ind i mellem. Og heldigvis kan de fleste af os bare lige stikke ned i supermarkedet og købe os et bind, når pakken derhjemme er ved at være tom. Det er måske ikke dét vi synes er det fedeste i verden, men på den anden side så er det sgu da heller ikke det værste.

Særligt ikke taget i betragtning at der jo altså til stadighed findes kvinder – eller piger – verden over, som aldrig nogensinde har haft adgang til et bind. Piger, som bruger gamle, snavsede klude, avispapir eller rengøringssvampe i håbet om at kunne holde sig rene, imens de menstruerer. Piger, som i dén grad bliver udskammet når de har menstruation. Kvinder, for hvem det ikke bare er “lidt ubehageligt” at stå i køen i netto, når de har menstruation, fordi de ikke har adgang til noget-som-(fucking)-helst. Åh altså, jeg kan simpelthen blive så ked af det indeni, når jeg tænker over hvordan menstruationen alene – for nogle piger i verden – betyder, at de ikke har samme vilkår som drengene. De kan ikke gå i skole når de menstruerer og for rigtigt manges vedkommende betyder dét altså, at deres skolegang stopper, når menstruationen begynder – hos mange helt ned til 10-års-alderen.

Tænk sig, at dét skal være med til at sætte pigerne bagerst i samfundsudviklingen de steder i verden, hvor der faktisk er allermest brug for dem. Suk, mand.

Derfor vil jeg i dagens anledning gerne opfordre jer alle til lige at hjælpe bare én pige derude et sted. Det kan I gøre ved at sende en SMS med teksten BIND til 1245. Det koster kun 18 kroner og til gengæld er der en pige et sted i verden, som får fire genanvendelige bind (som kan holde hende ren under menstruationer  i omtrent to år!).

18 kroner – det kan man sgu ikke engang få en sodavand på tanken for, så send dem nu bare lige afsted. Det gør rent faktisk en forskel.

Kampagnen er udbudt af PlanBØRNEfonden, men det er naturligvis af ganske frivillig vilje og interesse, at jeg deler den her på mine kanaler. 

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

 1. Det kan simpelthen ikke passe at andre unge kvinder skal udskammes på den måde, og at de ikke har adgang til bind.
  Dagens gode gerning er nu gjort, og de 18 (ja sølle 18 kr.) er allerede doneret❤️

 2. Der er stor vigtighed i det her emne, og for os som er så priviligerede at have den-tid-på-måneden hjælpemidler synes jeg også der skal slås et slag for menstruationskoppen – den er både bedre for dig og for miljøet, og som bonus er det den bedste investering i forhold til komfort. Jeg kan total glemme at jeg menstruerer i løbet af dagen, det er intet mindre end fantastisk.
  Ekstra bonus: man vil ret hurtigt have sparet de penge den koster, når man ikke skal købe svinedyre bind og tamponer 🙌🏽
  Jeg har selv en organicup, hvis man kigger sig lidt omkring inde på det store internet kan den findes på tilbud flere steder. https://www.organicup.com/how-it-works/?gclid=EAIaIQobChMIvL3D5ZLA4gIVxxoYCh2gSA_wEAAYASAAEgKrpvD_BwE

  Jeg har selvfølgelig støttet, hav en rigtig dejlig dag! ☺️☀️

 3. Det er en tanke, at så lidt for nogle er så meget for andre. Det får mig til at tænke på to ting.
  Den ene da min datter kom i nu skal vi tale om menstruation, alderen og ikke ville lytte til mor og menses snak – men ringede en morgen til jobbet og spurgte efter bind.

  Og den hvor min mand sagde at han ville hæve ungernes lommepenge ( til to piger i Senegal. ) først blev ungerne glade ” flere penge ” så blev de lidt skuffet og derfra lidt flove men glade. Som min datter sagde en bif tur kan holde to piger i skole i lang tid

 4. Værsgo’ ❤️ Selvfølgelig skal jeg da donere. Tl fordi du gjorde opmærksom på det 🙌🏻

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven