mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

En fantastisk fødsel – ved kejsersnit

Hun beskriver sin første fødsel som en drømmefødsel, men fik alligevel et planlagt kejsersnit anden gang. En beslutning, der heldigvis viste sig at være helt rigtig for hende. Velkommen til en skøn beretning fra et planlagt kejsersnit.

Fredag d. 11 januar vågner vi friske og udhvilet, efter en god nats søvn, kun afbrudt af et lille måltid kl 2.30, som jeg indtog for jeg efterfølgende skulle faste. Jeg havde ikke regnet med at jeg kunne sove den nat. Men det kunne jeg heldigvis godt. 

Kl 9 møder vi op på Herlev hospitals barselsafsnit og bliver mødt at en sygeplejerske der fortæller at vi kan tage plads i sofaen og vente på at det bliver vores tur. Rundt omkring os går nybagte forældre med deres små babyer. Vi kigger på hinanden og har svært ved at forstå at vi, inden for den nærmeste tid har vores lille pige i armene.

Timerne går, og mens vi venter, har vi det super hyggeligt og laver jokes om min sult som bliver større og større. Vi griner og er meget spændte. 

Endelig kommer de med vores tøj, som vi skifter til. Min mand skal hjælpe mig med at få støttestrømper på, da jeg selvfølgelig ikke kan nå, ha ha! Det er virkelig svært, for de er meget, MEGET stramme, men han klarer det, heldigvis.

Efter tøjet er kommet på, får vi en stue og besked om at “nu går der ikke så længe”. Efter en halv times tid får at vide at vi gerne må gå op mod fødegangen nu, hvor vi vil blive mødt af den jordemoder der skal være med under fødslen. 

Oppe på fødegangen hilser lægen på os, og spørger ind til hvad jeg ønsker når baby bliver født. Jeg fortæller at jeg gerne vil have hende op til mig, hvis alt er godt. 

Jordemoderen kommer og følger os ind på stuen, mens hun fortæller en masse om hvad der venter os, og hvad der skal ske. Og SÅ sker det endelig:

Vi kommer ind på stuen hvor alle kommer hen og præsenterer sig. Det er lidt svært at kende forskel på dem alle, da de har operationstøj på. 

Jeg får sat forskelligt udstyr på, og bliver gjort klar til bedøvelsen. 

Først en lokalbedøvelse. De siger at den godt kan svie lidt, men det gør slet ikke ondt. Derefter lægger de rygmarvsbedøvelsen som heller ikke gør ondt. Derefter skal jeg skynde mig at lægge mig ned. Jeg ligger og kigger på mine tæer som jeg vrikker med, og til sidst kan jeg ikke mere. Det er den sjoveste følelse. 

Da bedøvelsen virker får jeg lagt kateter. Jeg ser at lægerne løfter mine ben og tager dem ud til siden, men jeg kan ikke mærke noget. Det føles meget mærkeligt. 

Klædet bliver sat for og lægen siger: “Nu har jeg lige nevet dig rigtig hårdt, og det sagde du ikke noget til. Så nu går vi igang”. Der går et sug gennem min mave, og vi venter begge spændt på hvornår hun kommer. 

Mens lægerne skærer sig igennem alle lag ind til baby, ligger jeg og lytter til hvad de taler om. Jeg begynder også at ryste, både af spændthed og som en lille reaktion på alt det der sker. Sygeplejerskerne holder godt øje med mig, og spørger hele tiden hvordan jeg har det, så jeg er helt tryg. Jeg får lagt nogle varme håndklæder ind på brystet så der er varmt når baby kommer der op og ligge.  

Efter nogle minutter siger lægen “så gik vandet. Hørte I det? Sikke et bassin hun har ligget i” .. og så: “Så kommer hun, er i klar?” Klædet bliver taget ned så vi kan kigge med; det er en fantastisk oplevelse. Tænk at få lov til at se sit barn komme til verden. Ud kommer en skrigende baby pige kl 14.30. 

Lægen giver hende til jordemoderen, som lægger hende på mit bryst. Her ligger hun og vågner lige så stille, mens jeg bliver syet sammen igen.  

Mange kvinder fortæller om drømmefødsler, hvor de har født vaginalt. Jeg føler virkelig at dette var en drømmefødsel for mig. Det var trygt og dejligt hele vejen igennem. – og helt anderledes end min første fødsel for 7 år siden. Den var faktisk også en drømmefødsel, men på grund af en meget stor bristning, fik jeg altså planlagt kejsersnit her anden gang.  De to fødsler var langt fra ens, men fantastiske på hver deres måde.

Skriv din kommentar

Kommentarer (5)

 1. Ååååh det gør mig glad at læse😍 fødte for 3 måneder siden(førstegangsfødende) men fik også en meget stor bristning pga kop, at jeg stadig går til fysioterapi og tjek… har fået et ret stort fødsels traume og tanken om at jeg ikke tør blive gravid igen kan jeg næsten ikke bærer.. men at læse at et kejsersnit også kan være en god oplevelse giver måske et lille håb i fremtiden! Tak❤️

  1. Det var også pga cup at jeg fik min bristning, og jeg gik til de samme undersøgelser som du nu går igennem.
   Jeg håber at du healer som du skal, og at du har mod på en graviditet igen, for det kan sagtens lade sig gøre ♥️
   Er glad for at min historie giver dig et lille håb 🙏🏻

  2. Kan kun stemme i med, at kejsersnit kan være en god oplevelse. Jeg fik (selvvalgt) kejsersnit med nummer 2, og det var bare en helt anden oplevelse en første gang. Jeg var til stede både fysisk og mentalt på en helt anden måde, og generne efterfølgende var bedre end efter vaginal fødsel. Ikke at alt var en dans på roser (amning) – men selve kejsersnitsfødslen var 🙂

 2. Som sygepl studerende var jeg så heldig at få lov at deltage i et sectio ( kejsersnit) det var fagligt spændende og menneskeligt varmt, at nogle ville dele oplevelsen.
  Jeg havde købt en lille bog, til den lille ny, som tak og da jeg afleverede den til forældrene senere på dagen, blev de glade og rørte samt lidt ” nå ja der er jo en der har fødselsdag ”
  barselsområdet blev senere min passion, mit speciale og jeg havde i mange år verdens bedste job ( selvom det også var travlt, hårdt og udfordrende)og verdens bedste kollegaer. Det er vigtigt at have set det, så man kan svare og fortælle når kommende forældre spørger.
  Tak for en dejlig blog SS Monica

 3. Hej
  Var det svært at få lov til at have kejsersnittet?
  Det ser utrolig svært her i Kolding 🙁
  Jeg er virkelig bange for at føde min anden…

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven