mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Annonce

Den bedste daal to-go

Siden jeg var i Nepal for nogle år siden, har jeg ledt efter den bedste daal – og nu har jeg altså fundet den. I hvert fald i to-go-versionen. 

den bedste daal

 

 

I forbindelse med Irmas kampagne for deres nye, store udvalg af to-go-retter var jeg i sidste uge inviteret ind i deres lillebitte pop-up-restaurant 1:1 på Frederiksberg – og sikke altså en oplevelse. Restauranten er nemlig ikke bare lillebitte, næh, den er, med plads til bare én spisende gæst, faktisk verdens mindste. Det var så syret at sætte sig ind på den ensomme stol og lade sig opvarte og bespise af både en kok og en tjener, som altså udelukkende var der for min skyld i den times tid jeg var på restauranten. Det var lige før jeg fik præstationsangst for at spise, ha ha! Men tænk dig lige, at sidde ned foran to fremmede, stående mennesker, som spændt betragter dig imens du skal smage den mad de netop har serveret for dig – uden de selv spiser, vel at mærke. Heldigvis var de vildt søde og selvom det startede lidt akavet ud (nok mest inde i mig selv), så endte det med at blive en virkeligt god oplevelse.

De serverede udelukkende retter fra Irmas to-go retter, som blandt andre leveres af Meyers, Cofoco, GRØD x Hanegal og LêLê, og jeg må altså bare sige, at jeg var imponeret over resultatet. Kokken i restauranten gjorde ikke andet end at varme retten op og så tilføjede han lidt ekstra toppings, som jeg altså virkelig kan anbefale jer at prøve! Det er jo færdigretter til et helt nyt niveau – som jeg altså aldrig har haft hjernekapacitet til at tænke på selv, selvom det virker helt åbenlyst.

Jeg smagte et par forskellige retter og blandt dem fik jeg hurtigt en sikker favorit: Meyers Daal. Den var så god at jeg i fredags besluttede mig for at stikke ind forbi min lokale Irma og snuppe sådan én med hjem til frokost.

… Og så opdagede jeg at de simpelthen fører intet mindre end fire forskellige daal to-go. Irmas egen, den fra Meyers og så to forskellige fra GRØD. Arghmen, det kaldte selvfølgelig på en smagstest, som jeg fluks cyklede hjem og stablede på benene med en veninde.

den bedste daal den bedste daal

 

 

Fælles for alle retterne er, at de er økologiske og veganske. Vi smagte på dem, både som de er og toppet med lidt tomat, koriander og honning/soya-ristede cashewnødder, som klart gav noget godt til alle retterne. Særligt de sprøde cashewnødder gjorde, at retterne blev væsentligt mere spændende, fordi de skabte god kontrast i konsistenserne. 

Smagstest: Den bedste Daal to-go
Rød daal – GRØD

Lige da jeg kom den i gryden, var den meget tyk i konsistensen, men efterhånden som den blev varmet op, blev den tyndere og mere lækker i konsistensen go jeg tænker, at det skyldes, at basen i den er kokosmælk, som jo stivner når det er koldt.

Der var tydelige gulerødder i retten, hvilket får den til at se lidt mere hjemmelavet og autentisk ud. Til gengæld var der ikke så mange linser at spore, selvom de vel i bud og grund burde være hovedingrediens i en daal.

Smagen var ganske glimrende. Let krydret, lidt sød og med en god tone af ingefær.

Grøn daal – GRØD

Som med sin røde søster, var den også lidt tyk i konsistensen indtil den blev varmet op. Også her var der tydelige grøntsager at spore og en del fine, store, grønne linser, som havde en rigtig god konsistens.

Det er første gang jeg smager en grøn daal, men nok næppe den sidste, for den smagte faktisk overraskende godt. Også lidt sødt og krydret, men med lidt salte toppings, gjorde den det faktisk virkeligt godt.

Daal – Meyers

Denne daal har den absolut tyndeste konsistens. Så meget at den faktisk virker som den suppe en daa i virkeligheden er. Det får den til gengæld til at syne som den absout kedeligste. Det er dog kun indtil man sætter tænderne i den. Den smager virkeligt godt. Den er syrlig, krydret og hvad jeg tror kokke ville kalde velafbalanceret i sine smage. Bønnerne i den – som altså er bønner og ikke linser – har et dejligt bid, selvom de har ligger i daalsuppen og jeg må altså bare sige, at jeg er meget, meget imponeret over denne her. Den smager næsten af Nepal!

Økologisk dahl – Irma

Denne her er klart tykkest i konsistens – nærmest lidt grødet.

Den ser meget tilforladelig ud og hvis man spurgte mine børn, ville det formentligt være denne, de helst ville sætte tænderne i.

Den smager ret sødt og meget af tomat, så på dén måde adskiller den sig ret meget fra de andre. Til gengæld smager den meget genkendeligt, fordi den fremtrædende tomatsmag nærmest får den til at minde en lille smule om en velkrydret form for kødsauce (uden kød). Den smager rigtigt godt, men i min mund ikke så meget af daal. Min veninde sagde faktisk at den nærmest ville gøre sig endnu bedre, hvis man serverede den sammen med pasta eller som saucen i en lasagne og jeg er tilbøjelig til at være enig.

Den bedste daal af dem alle
den bedste daal den bedste daal

Der kan ikke være så meget tvivl om at vinderen – den bedste daal to-go – i vores lille og totalt uvidenskabelige smagstest blev Meyers daal, som altså både hos min veninde og hos mig scorede top-point (og som var den eneste vi faktisk spiste op). Jeg ville dog heller ikke være bleg for at spise de tre andre en anden gang – så ville jeg nok bare give den en lille smule mere gas med tilbehøret og en anelse salt, for at få lidt mere knas og smag.

Hvis I har lyst, kan I se mere til hele Irmas udvalg af to-go-retter HER

Skriv din kommentar

Kommentarer (3)

    1. Uhm, den må jeg prøve på en dag hvor det gerne må tage mere end de to minutter det tager at varme en to-go op 😀

  1. Er daal suppe? Kommer vel an på hvor du kommer fra. Jeg har en afghansk mand og han vrænger næsen af suppe agtig daal, for i Afghanistan og Indien er det langt mere grød agtigt 🙂

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven