Sunde vafler – til morgenmad og dessert

Sunde vafler der smager så godt at de endda kan bruges som dessert, siger du? JA! Den er god nok og du skal selvfølgelig nok få opskriften 😀
sunde vafler

De er blevet vældigt populære, de gammeldags vafler, som jeg husker at min mormor plejede at servere, når vi skulle lidt ekstra hjemme hos hende. Forskellen fra dengang er bare, at vi i dag ofte laver dem med et twist, så de bliver en lille smule sundere. Man kan lave dem i et hav af variationer, med alt lige fra spinat til blomkål som base og jeg synes det er fantastisk at den traditionelt søde vaffel også kan møde – og fint indgå i – det salte køkken.

Denne her omgang sunde vafler hører dog stadig til i den søde kategori, hvorfor de altså – herhjemme i hvert fald – gør sig det bedst, entet til morgenmad eller dessert. Eller min favorit: som en dessertagtig morgenmad.

De sunde vafler er rige på protein, så de mætter godt og længe – helt uden man kan smage det, selvfølgelig. Altså, helt seriøst, de smager som var de lavet af lutter smør og hvedemel. Næsten, i hvert fald.

Opskriften kræver – selvsagt – at du er den glade indehaver af et vaffeljern, men hvis du kan stille dig tilfreds med at få dine “vafler” i en mere pandekageagtig form, så kan dejen selvfølgelig sagtens steges på en pande i stedet. På den måde er den ligeså sund, men selvfølgelig ikke helt ligeså pæn 😉

Sunde Vafler

2 personer
20

Ingredienser

  • 100 gram hytteost
  • 3 æg
  • 1 spsk sukker (kan udelades)
  • 1/2 tsk vanillesukker
  • 1 nip salt
  • 1 nip kardemomme
  • 1 nip kanel
  • 100 gram mel
  • 2 dl mandeldrik
  • 1 spsk olie
  • revet skal af 1 citron (øko!)

Sådan gør du

Opskriften giver ialt 4 vafler

Vaffeljernet tændes.

Alle ingredienserne røres sammen og blendes med en stavblender, indtil der ikke længere er tydelige stykker af hytteost.

Steg vaflerne i nogle minutter, indtil de er gyldne og let sprøde. Lad dem gerne afkøle på en rist – hvis du lægger dem direkte på en tallerken bliver de hurtigt helt bløde.

Vaflerne kan enten serveres som de er, eller med en klat nutella, lidt honning, frugt, flødeskum eller sågar en kugle is (som jo sagtens kan være af den sunde slags) hvis du er i dét humør!

Velbekomme.

Tip: Hvis du vil gøre vaflerne ekstra sunde, så erstat melet med fintmalet havregryn. Jeg kommer bare 100 gram havregryn i minihakken og kører det et minuts tid og bruger dét, på de dage samvittigheden skal have et ekstra boost. 

sunde vaflersunde vafler

Jeg ynder oftest at servere vaflerne sammen med lidt frugt – og på de dage hvor jeg har udeladt sukkeret i opskriften, er det altså (herhjemme i hvert fald) tilladt at komme lidt honning, marmelade eller nutella under frugten, for at gøre det ekstra lækkert 🙂

De sunde vafler tager i hvert fald kegler herhjemme og jeg er ganske overbevist om, at de vil gøre det samme hjemme hos jer. Prøv dem!

Skriv din kommentar

Kommentarer (6)

  1. Tak for opskrift; den skal prøves. Vi elsker vafler herhjemme. Gerne til morgenmad netop med frugt på. Uhmm 🙂

  2. Uhm – ser lækre ud. Har du prøvet at lave dem med mandelmel el. lign.? Fisker efter om de kan hænge sammen uden alm. hvedemel 🙂

  3. De ser gode ud. Ved du, om de er lækre dagen efter? Jeg er på udkig efter en lækker morgenmad, jeg kan spise i bilen på vej til arbejde.

    1. Jeg ved det faktisk ikke – de bliver nok i hvert fald ret bløde. Til gengæld tænker jeg at de i så fald bliver nemme at rulle om fx et stykke frugt, så det fungerer som en slags morgenmadshotdog 😀 Prøv – og lad mig gerne høre hvordan det går!

  4. De er super lækre, har lige lavet dem ser vejret med lidt flødeskum og hindbærsyltetøj 😋mums , så de blev lidt syndige