mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Gratis foredrag <3

De – eller vi, skulle jeg måske nærmere sige – har ofte et lidt tarveligt ry for at være nogle intetanende bonderøve, som ikke går op i andet end integrationspolitik, ringridning og billige dåsebajere. Det er selvfølgelig sønderjyder jeg taler om, og inden nogen farer helt i flint, må jeg hellere skynde mig at sige, det selvfølgelig er et meget forkert og unuanceret billede jeg har malet af dem – eller os – ovenfor.

Sønderjyder er nemlig fucking seje!

Det kan jeg lidt koket påstå, fordi jeg selv har boet i landsdelen, både som barn og som voksen. Men jeg ved det, fordi der i Sønderborg, min hjemstavnsby, simpelthen er blevet stablet en Festival for Verdensmålene på benene i den kommende weekend.

Det er så mega sejt altså! Og jeg synes det vidner om at sønderjyderne er forgangsmennesker, i langt højere grad end de er bonderøve. For selvfølgelig skal vi have en festival for de verdensmål, som vi allesammen bærer én eller anden form for ansvar for at kunne nå.

Hele formålet med festivalen er at kunne inspirere folk som dig og mig til hvordan vi og vores familie og venner kan være med til at gøre fremtiden grønnere og mere bæredygtig og jeg kan ikke lade være med at synes, at det er en lille smule fantastisk.

Det kan jo let blive en lille smule langhåret alt det her med klimaforandringer, så at trække det ned i helt almindelig øjenhøjde tror jeg på, kan gøre en helt oprigtig forskel for rigtigt mange. Ja, sådan set for os allesammen.

Over de to dage vil festivalen byde på et væld af oplevelser og aktiviteter for både store og små. Der vil være forskellige workshops og quizzer rundt om i byen – og så har jeg sørme også lovet at komme forbi lørdag formiddag klokken 11.00 og underholde en halv times tid. Ikke fordi jeg er nogen ekspert udi hverken klimaforandringer eller verdensmål i det hele taget, men fordi jeg tror og håber på, at jeg kan tale ind i nogle af de udfordringer rigtigt mange af os står overfor, når vi tænker på at skulle gøre noget godt for miljøet. På en kærlig, sjov og fornuftig måde hvor vi forhåbentligt allesammen kan gå en lille smule gladere, mere inspirerede og lettere om hjertet videre ud i livet.

Okay, det blev måske lidt rigeligt salgstale-agtigt, men jeg synes altså at det er ret vigtigt og jeg håber sådan at I vil tage jeres familier eller et par venner under armen og komme og gøre mig selskab. Det er ganske gratis og jeg tror det bliver hyggeligt.

Jeg glæder mig i hvert fald helt tosset meget.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven