mo

Find de populære bøger og hudplejeprodukter i webshoppen

Plantevæg – Lav den selv

En plantevæg er ikke alene helt vildt pæn at kigge på. Den er også, bilder jeg mig ind, super god for indeklimaet.

plantevæg DIY

I løbet af en eftermiddag gik vi fra tanke til udførsel med vores nye plantevæg hjemme i lejligheden og jeg elsker den allerede!

Simon og jeg snusede rundt i Plantorama, for at finde nogle planter som skulle være gode til at bedre indeklimaet, fordi jeg har en tanke om, at det ikke altid er super sundt at bo i så tætte bygninger som vores. Den er nybygget i solid beton og fordi det er så nyt og ingen sprækker eller vinduer er utætte, kommer der altså ikke bare sådan lige frisk luft ind, med mindre man åbner et vindue. Altså, tror jeg. Det er selvfølgelig ikke fordi vi ikke åbner vinduerne, men man kan jo ikke have dem stående på vid gab hele tiden, så derfor havde jeg altså lokket Simon med på planterov.

Bedst som vi rendte rundt derude fik jeg en idé om, at vi da bare kunne lave en hel væg dedikeret til planter. En plantevæg!

Som tænkt så gjort og efter et hurtigt besøg hos Bauhaus efter rionet og kroge, kørte vi hjem og satte det op. Nærmest så let som ingenting.


Plantevæg – DIY

2 stk galvaniseret rionet (kaldes også armeringsjern) str. 90×180.

8 stk kroge + rawlplugs.


Mere skal du faktisk ikke bruge, for at komme igang. Rionettet sættes op i krogene, som naturligvis helst skal sidde i vater, for at det ikke bliver noget sjusk. Fire kroge pr. net. To i toppen og to i bunden. Og voila, så kan du komme igang med det sjove!

plantevæg DIY plantevæg DIY

Det er selvfølgelig kun fantasien der kan sætte grænser for, hvad du kan hænge op på din plantevæg og jeg tænker egentlig, at det er sådan et projekt som aldrig rigtigt bliver færdigt.

Fordi vores plantevæg hænger i umiddelbar forlængelse af vores køkken, tænker vi faktisk at bruge den som en slags mini-køkkenhave. Vi begyndte for en måneds tid siden at spire forskellige krydderurter og spiselige blomster i små væksthuse i vindueskarmene rundt omkring i lejligheden og så er planen at de, når de har vokset sig lidt større, kan komme over og gro videre på plantevæggen, inden de enten bliver spist eller er klar til at blive plantet ud på altanen eller i kolonihaven.

plantevæg DIY plantevæg DIYplantevæg DIY

 

Derudover er det vigtigt for os at der sker lidt forskelligt med både potter, hylder, kasser og en familiekalender og så tænker vi faktisk, at fylde hylderne med forskellige glas med fermenterede grøntsager og alt den slags, som både er pænt at kigge på og lækkert at spise. Det giver trods alt ret god mening hjemme hos en kok og en blogger, ikke sandt? (Og ja, jeg ved godt at vores stillingsbetegnelser er morsomme, når de bliver sat sammen. Så meget at det er blevet vores wifi-kode, fordi jeg elsker at se folks reaktion, når de spørger efter den ;-))

Nuvel, de lyse kasser er hentet fra IKEA og så jeg bare sat et par kroge i bagpå, for at kunne sætte dem op. Hylderne er hentet samme sted – for bare 15 kroner stykket – og så har jeg sat dem op med noget helt almindeligt snor (sejlgarn, tror jeg det hedder) som jeg bare har bundet om et par gange.

De kurvede potter har fået en s-krog i nakken, ligesom familietids-kalenderen og billederne. Det fungerer egentlig ret godt synes jeg. Ud over de potter der er tiltænkt krydderurter og anden egenavl, så har jeg valgt at bruge nogle planter som med tiden forhåbentligt vil vokse sig store og lange, så det botaniske udtryk bliver lidt mere vildt. Hvis altså mine fingre viser sig farvede til at kunne dén slags.

plantevæg DIY plantevæg DIY

I hvert fald er jeg helt vild glad for vores nye plantevæg, som altså både var let, hyggelig og billig at lave.

Skriv din kommentar

Kommentarer (26)

 1. Også virkelig brugbart udendørs, hvis man har have, feks ved et plantebord eller som espalier. Pynter på en kedelig væg eller med en klattende (pynte/spiselig) plante i et bed. Rionet er faktisk ret uundværlig 🙂 De flettede kurve, hvor er de fra?

 2. Ej hvor den fin din plantevæg🌱 og elsker overkommelige diy projekter. Og det skønne er at der kan bygges videre og om på plsntevæggen løbende.
  Tusind tak for inspirationen og go’ dag til dig🙋🏼‍♀️
  Bedste hilsner
  Louise

 3. Hej Cana.
  Tak for mention af Plantorama.
  Super god idé med at hænge planterne op og på den måde udnytte vægplads på en ny og grøn måde. Mon ikke planterne hjælper en smule på indeklimaet – om ikke andet er de skønne at se på 🙂
  Mvh. Julie, Content Specialist i Plantorama

  1. Jamen selv tak, da! Jeg knuselsker at snuse rundt ude hos jer og bliver altid inspireret til at lave aaaaalt muligt 🙂

  1. Tak! Jeg har sat kroge små kroge i bagpå oppe i “toppen” og så har jeg sat skruer i, der hvor kassen møder rionettet i bunden, for at få den i vater 🙂

 4. Åhhhhh jeg vil også!!!!! Ser mega fedt ud og synes du har gjort et super arbejde i at arbejde med forskellige ting derpå. ☺️☺️

 5. Tror du, at dine planter kommer til at få nok sol, når de er placeret på væggen og ikke vindueskarmen?

  1. Tak! Jeg tror den bliver lidt ustabil, hvis du ikke sætter kroge i forneden, men det kan sagtens lade sig gøre 🙂

 6. Hold nu op en fed væg!
  Så lige Til middag hos og måtte altså lige lure lidt – jeg snupper ideen 🙂
  Den kan jo ændres hele året 🙂

 7. Hej. Er blevet så inspireret af din super plantevæg. Har selv selve rammen,men den er dødssyg, så skal helt sikkert igang med at bære kreativ og “hugge” ideer fra din
  Bh
  Birthe

 8. Det skal jeg helt sikkert også have lavet 😃. Det er intet mindre end fantastisk 👍. Jeg så udsendelsen til middag hos. Der tænkte jeg wauuuu da jeg så væggen. Min datter og jeg talte om det og hun er også VILD MED væggen. Så vi er begyndt at følge dig på Instagram og har fundet nu denne her pin.
  Tusinde tak for at bringe denne ide videre.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven