mo

Husk at du får fri fragt på alle ordrer over 499.-

Køkkenchefens opskrift: Rød karry (panang)

Rød karry er – når man har styr på basen – én af de nemmeste og lækreste retter man kan servere i et hverdagskøkken.

rød karry panang

ENDELIG!!! Jeg har simpelthen fået overtalt Simon til at dele ud af et par af de opskrifter, som hitter allermest ved aftensmaden hjemme hos os. Simon er, som nogle af jer måske ved, blandt landets allerdygtigste kokke og det glæder mig sådan, at han ikke bare vil hjælpe mig med at blive (lidt) bedre til at lave mad, men at han også lader mig give nogle af hans bedste tips og tricks videre til jer 🙂 Selvom han til dagligt primært har været vant til at lange de helt fine gourmetretter over passet, så er han nemlig også usædvanligt effen i et helt almindeligt køkken, hvor man laver helt almindelig mad – som han – selvklart – får til at smage helt ualmindeligt lækkert!

Vi starter ved én af de nemmeste retter, som vi nærmest spiser en gang om ugen. Det er en rød karry – eller mere korrekt, en panang. Vi varierer den selvfølgelig lidt fra gang til gang og den fungerer altså glimrende som en slags tøm-køleskabet-for-slatne-grøntsager-ret, hvor det meste kan hakkes op og kommes i. Det er så smart!

Fordi vi stort set aldrig spiser kød herhjemme er opskriften her vegansk, men hvis man har lyst, kan man naturligvis sagtens tilføre skaldyr eller kylling.

rød karry panang

rød karry panangDet ser måske ikke ud af alverden, men det er en sand eksplosion af velsmag, når det rammer munden – og så er det ovenikøbet super sundt, så man kan snildt tillade sig at tage to gange 😉

Rød karry (vegansk)

6 personer
40

Ingredienser

Sauce

 • 1-2 spsk rød karry pasta (gerne panang)
 • 1 tsk soya
 • 2 dåser kokosmælk
 • 1 dl grøntsagsfond eller boullion (gerne kraftig)
 • ½ tsk sukker
 • 10 limeblade (alternativt: saft og skal fra én lime)
 • smages til med limesaft, salt og peber

Fyld

 • 1 stk broccoli
 • 1 stk grønpeber
 • 1 stk rød peberfrugt
 • ½ rød chili
 • 200 g grønne bønner
 • 1 stk fennikel
 • ½ rødløg
 • 500 g brune champignon
 • 1 fed hvidløg
 • Kokosolie til stegning (kan evt erstattes af olivenolie)

Pynt

 • ½ potte thai basilikum
 • ½ potte koriander
 • 1/2 chili
 • 1 stk citron græs
 • 100 g saltede peanuts  

Tilbehør

 • Ris

Sådan gør du

 1. Start med at sætte ris til kogning efter anvisning på pakken. Tilsæt gerne grøntsagsfond til kogevandet, for at tilføre risene lidt smag. #kokketrick
 2. Skyl alt grønt
 3. Snit løg, hvidløg og chili. Steg i lidt olie.
 4. Skær bunden af champignonerne og skær dem i kvarte. Steg dem af sammen med løg og hvidløg i ca 2 minutter (indtil væden er fordampet) og kom herefter det hele over i en lille skål.
 5. Kom 1 spsk kokosolie mere på den varme pande og steg karrypastaen og limeblade (eller limeskal, hvis du ikke har limeblade) ved medium varme i 3 minutter under konstant omrøring. 
 6. Kom kokosmælk, grøntsagsfond og soya på. Rør den stegte pasta ud og kog igennem i 2 min.
 7. Tilsæt de stegte løg, svampe og chilien.
 8. Smag til med limesaft og sukker.
 9. Snit fennikel og peberfrugter i mundrette strimler
 10. Pluk broccolien i små buketter, skræl stilken og snit den i strimler, svarende til de øvrige grøntsager.
 11. Skær enderne af de grønne bønner og del dem i to.
 12. Tilsæt alle de snittede rå grønsager til karrysaucen og lad det simre et par minutter indtil grøntsagerne er let møre. 
 13. Pluk thai basilikum og koriander i en skål.
 14. Hak peanuts og snit citrongræsset i helt tynde skriver og mix dem i en skål
 15. Brug krydderurterne, lidt ekstra chili og peanut/citrongræsblandingen som pynt på toppen af karryen, der serveres med ris.
 16. Velbekomme.

rød karry panang rød karry panang

… Og til jer der måtte undre jer over hvorvidt mine børn også gider at spise rød karry, kan jeg bare hurtigt indskyde at det smarte(ste) ved retten her jo er, at man starter med at lave saucen, hvorefter den altså godt kan deles op i to gryder, således der bliver én gryde med voksenfyld og én med børnefyld. Herhjemme kan børnene bedst lide broccoli, svampe og peberfrugt som fyld – og så vil de helst have den uden hverken krydderurter eller chili på toppen 😉

Som dessert kunne du jo overveje at lave hjemmelavede brændte mandler! Det tager kun fem minutter og versionen med ingefær og appelsin passer faktisk ret godt ind i det asiatiske tema, så der er næsten ingen undskyldninger for at lade være. Vel?

Skriv din kommentar

Kommentarer (9)

 1. Det ser lækkert ud!

  Vil du spørge køkkenchefen om han kender forskellen på rød karry og panang?

  1. Jeg tror – uden at have spurgt Simon – at det handler om at Panang er en udgave af rød karry. Den er knap så spicy som en traditionel rød karry, så jeg kan klart anbefale at du kigger efter en karrypasta der hedder noget med panang, næste gang du køber ind – så kan man få masser af smag, uden at hverken børn eller voksne dejser om af chili (som i stedet kan tilføres efter behov) 🙂

 2. Det ser SÅ lækkert ud. Efter en god tur tur Thailand og lige hjemvendt med alle mulige karry-former i kufferterne er denne opskrift fantastisk!

  Men 2 små spørgsmål til kokken: hvor stærk bliver denne med en halv chili – synes den røde karry nærmest er stærk i sig selv? Vil gerne kunne servere den for vores helt små børn med sarte ganer ☺️ Og hvor køber I thai basilikum (kan alm. mon bruges i stedet?)

  Tak 🙏🏼

  1. Nu har jeg ikke lige kokken ved min side, men jeg skal forsøge at svare efter bedste evne:
   1) Den bliver varm, men ikke brændende. Det afhænger dog af hvilken karrypasta du bruger. Vi bruger oftest én fra den kinesiske købmand, som hedder noget med “panang” – den er kraftig i smagen, men ikke ligeså stærk som andre varianter – derfor tilfører vi ekstra chili. Hvis du er i tvivl, er mit bedste råd at vente med chilien til det sidste i din sauce – og så smage til om der er behov eller ej 🙂
   2) Denne potte thai-basilikum er købt i meny. Jeg vil ikke anbefale almindelig basilikum som erstatning. Så brug hellere mere koriander og evt citronmelisse 🙂

 3. Laver tit en lignende ret og må jeg anbefale at komme et par skefulde peanutbutter i! Så bliver den bare lige liiidt mere lækker😁

 4. Hej,
  Bruger i alm eller fedtfattig kokosmælk? Og ved du om man kan lave en pannagkarry sovs på fløde i stedet for kokosmælk hvis man ikke er meget for smagen af kokos?

  Tak!

 5. Hej, jeg vil bare sige at jeg er hverken vegansk eller vegetarisk, men man skal lige sikre sig at den curry paste man køber er vegansk (dvs. uden fish sauce, oyster sauce eller shrimp paste), hvis man lever vegansk. Der findes nemlig ofte ikke veganske-ingredienser i de købte.

  Ellers er panang helt fantastisk både med kød eller uden 🤗🤗

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven